Bunkkeri ulkoa

Asiakkaat ja elinympäristö

Asiakaslupauksemme on "kuuntelemalla rakennamme viisaasti" 

Määritimme vuonna 2021 uuteen strategiaansa pohjautuvan asiakaslupauksemme ”Kuuntelemalla rakennamme viisaasti”. Lupaus rakentuu kahdesta elementistä: mitä tarjoamme asiakkaillemme elinkaariviisaista rakentamisen konsepteista ja miten toimimme heidän kanssaan. Haluamme kiinnittää enemmän huomiota asiakkaiden ja muiden sidosryhmiemme kuuntelemiseen. Sen teemme kysymällä. Uskomme, että kestävästi ja kuunnellen tehty rakentaminen voi parantaa ihmisten elämää ja ympäristöä.

Hyvä asiakaskokemus on toimintamme keskeinen tavoite. Haluamme olla asiakkaidemme luottamuksen arvoinen toimimalla avoimesti sekä rakentamalla turvallisesti ja laadukkaasti. Asiakaskokemus sisältää kokemuksen tuotteen tai palvelun vastuullisuudesta. Se on niiden kokemusten summa, joka asiakkaalle muodostuu SRV:stä erilaisten kohtaamisten kautta. SRV:n tavoitteena on tarjota alan paras asiakaskokemus, joten jokaisen kohtaamisen pitää sujua niin hyvin, että asiakas on valmis suosittelemaan SRV:tä eteenpäin. 

Hyvän laadun merkki on tyytyväinen asiakas, jonka tarpeet on ymmärretty ja toteutettu. Projekteilta lähetään asiakaspalautetta, jotta voimme tavoitella strategiamme mukaista erinomaista asiakaskokemusta. Olemme aidosti kiinnostuneita asiakaskokemuksesta ja kuuntelemme asiakasta. Pyrimme siten erottautumaan kilpailijoistamme parantamalla toimintaamme huomioiden asiakkaidemme näkökulman.

Ympäristöluokitukset ja kiinteistöjen suorituskyvyn mittaus lisääntyvät 

Erilaiset ympäristöluokitukset, kuten kansainväliset LEED ja BreeAm, sekä suomalainen RTS-ympäristöluokitus ovat jo pitkään olleet rakennuttajien ja kiinteistönomistajien ympäristöjohtamisen työkaluina. Vuoden 2022 aikana näitä kolmea yleisintä luokitusta toteutettiin myös SRV:n toimitilakohteissa. SRV:n omaperusteinen asuntotuotanto otti vuonna 2021 käyttöön RTS Ympäristöluokituksen kaikkien hankkeiden johtamisessa. Kiinteistönomistajien ja -käyttäjien lisäksi kiinteistön ympäristösuorituskyky kiinnostaa myös viranomaisia, sijoittajia ja kansainvälistä yhteisöä. Eri vaihtoehtojen vaikutuksia rakennuksen elinkaareen on vertailtu jo pitkään elinkaariarvioinneilla (LCA) ja sen osilla. EU:n Level(s) -menetelmän lisäksi Suomen kansallista laskentatapaa hiilijalanjäljelle on testattu myös SRV:llä. Elinkaarivaikutusten arviointia tehdään paitsi elinkaarihankkeissa ja luokitusjärjestelmiä käyttävissä kohteissa, myös omaperusteisissa asuntohankkeissa ja jatkossa elinkaariviisaissa projekteissa. 

Siltasairaala_lintuperspektiivi