HERO2Vastuullisuus

Vastuullisuus

Elinkaariviisauteen keskittyvä strategia luotsaa vastuullisuustyötä

Me SRV:llä haluamme olla vastuullisuuden edelläkävijä ja luoda liiketoiminnallamme kestävää rakennettua ympäristöä sukupolvelta toiselle. Vastuullisuus on olennainen osa strategiaamme ja arvonluontia asiakkaillemme. Strategiamme kumpuaa rakennetun ympäristön kehittämisestä siten, että sen koko elinkaari on huomioitu. Kutsumme tätä elinkaariviisaudeksi. Pyrkimyksenämme onkin luoda uusi elinkaariviisas todellisuus yhdessä kumppaneidemme kanssa. Tavoitteita ei saavuteta yksin, vaan ne vaativat kumppanuutta ja rohkeutta toimia suunnannäyttäjänä. 

Mies leikkaa puuta

Vastuullisuuden olennaiset teemat

Yhteiset maailmanlaajuiset tavoitteet löytyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Olemme rakentaneet vastuullisuuden painopisteet yhdeksän SDG’n avulla, jotka olemme myös integroineet kehitysohjelmiin. Valitut SDG-tavoitteet ovat 5. sukupuolten tasa-arvo, 7 edullista ja puhdasta energiaa, 8 ihmisarvoista työtä ja talouskasvua, 9 kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja, 11 kestävät kaupungit ja yhteisöt, 12 vastuullista kuluttamista, 13 ilmastotekoja, 15 maanpäällinen elämä ja 16 rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto. Jaottelemme teemat ESG (Environmental, Social, Good governance) -viitekehyksen mukaisesti ohjaamaan päivittäistä vastuullisuustyötämme. 

Työmaalla kävelijät

Vastuullisuuden yhteyshenkilöt

Johanna Arola

Johanna Arola

Vastuullisuus- ja HSEQ-päällikkö

Aleksi Auer

Aleksi Auer

Turvallisuuspäällikkö

Mari Levirinne-Kara

Mari Levirinne-Kara

Ympäristöpäällikkö

Miimu Airaksinen

Miimu Airaksinen

Kehitysjohtaja

Sinua voisi kiinnostaa

Rakentaja kypärä kainalossa

SRV:llä rakennetaan kestävää tulevaisuutta monin eri keinoin

Paine rakennusalan päästöjen vähentämiseen kasvaa. Miten se näkyy työmaiden arjessa?

Työmaan johtajat tekevät tarkastusta työmaalla.

Mitä harmaa talous on ja miten sitä torjutaan?

Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaa edistetään SRV:llä sitoutuneesti. Yhtiö kehittää jatkuvasti uusia toimintatapoja ja työvälineitä, jotta työmaiden toimintaketju on hallittava sekä läpinäkyvä.

Lapsi ja vanhempi peitoista rakennetussa majassa

Energian viisas käyttö on elinkaariviisautta

70 prosenttia kaikesta käyttämästämme energiasta kulutetaankin omassa elinympäristössä. Elinkaariviisaudella pyrimme ottamaan mahdollisimman suuren osan energiasta hyötykäyttöön energiatehokkaasti.