HERO2Toimitilarakentamisenpalvelut

Toimitilarakentamisen palvelut

Toimitilarakentamista yhteistoiminnallisesti ja elinkaariviisaasti

Toteutamme elinkaariviisaita tulevaisuuden toimitiloja. Yhteistoiminnassa asiakkaidemme kanssa kehitämme hankkeet tavoitteiden mukaisiksi, tulevia käyttäjiä kuunnellen. Huolehdimme koko rakennusprosessista aina kaavoituksesta suunnitteluun ja rakentamiseen asti. Saat käyttöösi vankan projektinjohdon, suunnitteluohjauksen ja talotekniikan erityisosaamisemme.

Työmaalla kävelijät

Tunnettuja toimitilakohteita ympäri Suomen

Meidät tunnetaan näyttävistä julkisten tilojen kehityshankkeista, vaativasta sairaalarakentamisesta, viihtyisistä kouluista sekä asiakkaan liiketoiminnalle räätälöidyistä huippusijainnilla olevista liike-, toimistotila- ja logistiikan tilaratkaisuista.  

Monipuolisena rakennusyhtiönä toteutamme toimitilakohteet suoraan rakennuksen omistajille ja käyttäjille, tai kehitämme ja rakennamme omia kiinteistökehityshankkeita tontin hankinnasta tilojen vuokraukseen ja kiinteistön myyntiin. Näin asiakas pääsee vuokralaiseksi omien tarpeiden mukaan räätälöityihin tiloihin. Toteutamme myös toimitilojen peruskorjauksia ja perusparannamme kiinteistöt vastaamaan asiakkaidemme tarpeita ja nykyajan taloteknisiä vaatimuksia. 

Ihmiset työmaalla

Ota yhteyttä

Jouni Forsman

Jouni Forsman

Johtaja, Toimitilat pääkaupunkiseutu

SRV elämäsi rakentaja

Tapio Mattila

Tarjouspyynnöt, Sisä-Suomi

Jukka Aaltonen

Jukka Aaltonen

Aluejohtaja, Lounais-Suomi

SRV elämäsi rakentaja

Riku Rantanen

Tarjouspyynnöt, Lounais-Suomi

SRV elämäsi rakentaja

Juha Huhtanen

Aluejohtaja, Pohjois-Suomi

SRV elämäsi rakentaja

Janne Sirviö

Tarjouspyynnöt, Pohjois-Suomi

Tero Karislahti

Tero Karislahti

Aluejohtaja, Sisä-Suomi

Hankkeiden urakkamuodot

Yhdessä asiakkaan kanssa etsimme hankkeen tavoitteisiin parhaiten sopivan urakkamuodon. Hankemuotona voi olla esimerkiksi yhteistoiminnallinen projektinjohtourakka, allianssi- tai elinkaarimalli.

Hankkeen osapuolet solmivat yhteisen sopimuksen, jossa sovitaan myös yhteisestä riskien ja hyötyjen jakamisesta. Koko toiminta tähtää hankkeen parhaaksi.

Projektinjohtoa tarjoava yritys toimii pääurakoitsijan roolissa johtaen urakkaa. Projektinjohtourakoitsija huolehtii mm. urakan hankinnoista, työnjohdosta ja aliurakoitsijoista ja on sopimussuhteessa näihin. Tilaajalla on sopimus ainoastaan projektinjohtourakoitsijaan. Tilaaja vastaa myös hankkeen suunnittelusta ollen sopimussuhteessa suunnittelijoihin. Sisältää rakennusurakan yleiset sopimusehdot (YSE) ja niiden mukanaan tuomat vastuut.

Allianssin ja perinteisen PJU:n välimuoto. Urakka on jaettu kehitysvaiheeseen ja toteutusvaiheeseen. Suunnittelusopimussuhde voi olla joko tilaajalla tai projektinjohtourakoitsijalla. Sisältää rakennusurakan yleiset sopimusehdot (YSE) ja niiden mukanaan tuomat vastuut.

Kokonaisvastuu-urakassa KVR (myös ST ”suunnittele ja toteuta” tai SR ”suunnittele ja rakenna -urakka), pääurakoitsija vastaa sekä suunnittelusta että rakentamisesta. Tilaaja on sopimussuhteessa ainoastaan pääurakoitsijaan.

Elinkaarimallissa palveluntuottaja toteuttaa hankkeen esim. KVR-urakkana. Palveluntuottaja vastaa myös rakennushankkeen ylläpidosta sekä sitoutuu tekemään vaadittavaan ylläpitoon liittyvät työt sopimuksessa määritellyn ajanjakson ajan. Tekemistä ohjaa palvelusopimus. 

Omakehitteisessä hankkeessa SRV:llä on kehitysvastuu. Hankkeeseen liitetään ankkurivuokralainen ja hanketta yhteensovitetaan tarpeenmukaisesti. Hankkeen pääehdoista sovitaan käyttäjän kanssa ennen hankkeen aloittamista. Hankkeeseen etsitään sijoittaja ennen rakentamisen aloittamista. SRV tekee sijoittajan kanssa KVR-sopimuksen. SRV vastaa rakentamisen riskeistä ja aikataulusta. Hankkeeseen on mahdollista tehdä muutoksia hankkeen aikana yhteisesti sopimalla.

Henkilöt toimistolla

Tontin kehittäminen rakennuskohteeksi

Onko sinulla tontti, johon haluat kehittää toimitilaa? Autamme mielellämme tontin kehittämisessä uudeksi rakennuspaikaksi tai alueen lisärakentamisessa. Yhdessä suunnittelemme tontillesi elinkaariviisaat tulevaisuuden kestävät ratkaisut. Hoidamme koko prosessin suunnittelusta mahdollisiin asemakaavamuutoksiin ja toteutukseen ja valmistumiseen asti.

Lue lisää
HERO2Elinkaariviisaus

Mitä kuuluu, tulevaisuus?

Me rakennamme elämää kestävästi eli elinkaariviisaasti.

Elinkaariviisaus on meidän vastauksemme tulevaisuuden suurimpiin kysymyksiin. Siihen, kuinka rakennamme tästä elämästä koteineen, työpaikkoineen ja yhteisine tiloineen kestävämpää ja puhtaampaa – myös tuleville sukupolville. 

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kalasataman korkeita tornitaloja sekä liikennettä

Kolme syytä vuokrata toimitilaa Helsingin Kalasatamasta

Käsi sydämellä, pidetäänkö teidän yrityksessä toimitilastrategiaa aitona kilpailuetuna? Jos vastaus on ei, niin käytä seuraavat pari minuuttia tämän jutun lukemiseen.

Työntekijä istumassa sohvalla tietokone sylissään

Sisäilman laatu on oleellinen osa toimitilaa

Yritys voi toimitilavalinnoillaan vaikuttaa merkittävästi työntekijöidensä hyvinvointiin.

Valkoisia kerrostaloja ja pihamaa

Sujuvaa yhteistyötä monipuolisissa rakennushankkeissa

Kuuntelemalla rakennamme viisaasti yhdessä Kojamon kanssa.