Taiteilijan näkemys Keilaniemen alue ja ranta

Kaupunki- ja hankekehitys

Uudistavaa kaupunkikehitystä, arvoa kasvattavaa hankekehitystä

Kehitämme kaupunkilaisille elinkaariviisaita ja vetovoimaisia kaupunkiympäristöjä kasvukeskuksiin, joissa ihmisen on hyvä elää, asua ja työskennellä. Kaupunkisuunnittelun kokeneet asiantuntijamme tarjoavat kokonaisvaltaista rakennetun ympäristön kehitystä, joka huomioi kaupunkilaisten ja ympäristön hyvinvoinnin. Hankekehityksessä luomme innovatiivisia tiloja, jotka tarjoavat omistajilleen parhaan mahdollisen arvon, ja samalla huomioivat käyttäjien tarpeet.

Mies-puistossa

Kaupunkikehityshankkeilla parempaa elämää kaupunkeihin

Meidät tunnetaan vaativista ja näyttävistä kaupunkikehityshankkeista, kuten Kampin keskuksen uudistus ja maanalainen bussiliikenne, Kalasataman keskusta ja Suomen ensimmäiset pilvenpiirtäjät sekä Tampereen Kansi ja maailmanluokan tapahtuma-areena.

Kaupunkikehityshankkeidemme tavoitteet lähtevät aina kaupungin omista strategisista lähtökohdista sekä taloudellisista, sosiaalista ja vastuullisuuden tavoitteista. 

Kaupunkikeskusten elävöittäminen, saavutettavuuden parantaminen, elinkaariviisaus, hiilijalanjälki- ja energiatehokkuustavoitteet sekä taloudelliset tavoitteet toimivat raameina kaupunkikehityksemme ideoinnille. Omistajat ja muut yhteistyökumppanit ovat tiiviisti mukana hankkeen kehittämisen eri vaiheissa, kun kaupungeista tehdään entistä parempia paikkoja elää.

Nainen suunnittelee

Hankekehityksellä tilat tarpeidesi mukaan

Hankekehityshankkeissa yhdistämme kaupungin tavoitteet, asiakkaiden tarpeet sekä näkemyksemme ja kokemuksemme. Kokeneet hankekehityksen ammattilaisemme tuntevat hankesuunnittelun maanhankinnan, suunnittelun, rahoituksen ja asiakkaat. 

Hankekehityksen kohteemme tarjoavat omistajilleen parhaan mahdollisen tuoton, ja samalla huomioivat käyttäjien tarpeet. Kehitämme asuntoja, toimistoja, hotelleja ja liiketiloja sekä näiden hybridejä, sivistys- ja sotepalveluiden kiinteistöjä sekä logistiikkatiloja. 

Vastaamme rakennushankkeen koko prosessista aina alun ideoinnista hankesuunnitteluun, suunnittelunohjaukseen, rakentamiseen ja ylläpitoon - yhteistyössä kaupungin ja eri viranomaistahojen kanssa. 

Toimitila-portaat

Kiinteistöjen kehittämistä elinkaariviisaasti

Kun kiinteistö tarvitsee mittavaa korjausta, rakennuksen elinkaaren pidentämistä, energiatehokkuuden parantamista tai se ei nykymuodossaan enää palvele omistajia, voidaan kiinteistöä kehittää saneeraamalla tai käyttötarkoitusta muuttamalla. 

Saneeraamalla kiinteistö uudistetaan sisätiloiltaan ja talotekniikaltaan täysin nykyajan tarpeisiin. Voimme myös yhteensovittaa uutta ja vanhaa, jolloin vanha rakennus saneerataan vastaamaan nykyajan rakennuskantaa, kiinteistön energiatehokkuutta parannetaan ja samalla laajennetaan kiinteistöä uudisrakennuksella. 

Yhdessä asiakkaan kanssa kehitämme uuden kokonaisuuden, joka palvelee tulevia käyttäjiään ja lisää arvoa omistajilleen. Hankekehityksen tiimimme hoitaa tarvittaessa myös mahdollisen asemakaavamuutoksen sekä hankkii kiinteistölle sijoittajan sekä vuokralaiset.

Helsingin keskustan huoltotunnelin kehittäminen etenee – tavoitteena parantaa keskustan elinvoimaa ja edistää uusiutuvan energian tuotantoa

Helsingin keskustan alla kulkevaa maanalaista huoltotunnelia halutaan kehittää. Tunnelia suunnitellaan jatkettavaksi Hakaniemeen, minkä lisäksi selvitetään tunnelin hyödyntämistä uusiutuvan energian tuotannossa. 

Helsingin keskustan huoltotunnelin kehittäminen
helsingin_keskusta_text_card_kuva.srv.png

Ota yhteyttä

Tuukka Laitila

Tuukka Laitila

Hankekehitys- ja rakennuttamisjohtaja, Asunnot pääkaupunkiseutu

Olli Viita

Olli Viita

Johtaja, Hankekehitys, Toimitilat pääkaupunkiseutu

Jukka Aaltonen

Jukka Aaltonen

Aluejohtaja, Lounais-Suomi

SRV elämäsi rakentaja

Juha Huhtanen

Aluejohtaja, Pohjois-Suomi

Henri Kiiski

Henri Kiiski

Hankekehitysjohtaja, Sisä-Suomi

Hannu Lokka

Hannu Lokka

Johtaja, Strateginen kaupunkikehitys

Täydennysrakentaminen

Täydennysrakentaminen on oiva keino kohentaa taloyhtiön taloutta. Uudet kodit alueella mahdollistavat palveluiden ja liikenneyhteyksien säilymisen ja kehittymisen myös tulevaisuudessa. Teemme yhteistyötä taloyhtiöiden kanssa täydennysrakentamisessa erityisesti Helsingin, Espoon ja Vantaan sekä Turun, Tampereen ja Oulun alueilla. Autamme taloyhtiötä ilmaiseksi kartoittamaan täydennysrakentamisen mahdollisuudet taloyhtiön omistustontilla tai vuokratontilla.

Lue lisää
Nainen uudistuvassa kaupungissa

Haluaisitko kehittää tai myydä tonttia tai oletko myymässä rakennusoikeutta?

Haluatko tarjota tonttiasi tai kiinteistöäsi edelleen kehitettäväksi tai oletko myymässä rakennusoikeutta? Ota yhteyttä hankekehitystiimiimme. 

Etsimme aktiivisesti uusia hankekehityksen kohteita, kuten tontteja ja kiinteistöjä kasvukeskuksista sekä potentiaalisilta kasvualueilta. Jalostamme rakentamattomat tontit, saneerattavat kiinteistöt sekä lisärakennusmahdollisuudet kannattaviksi ja tehokkaiksi hankekokonaisuuksiksi. Hankekehityksen asiantuntijamme hoitavat koko prosessin kaavoituksesta rakennusoikeuksien ostoon, käyttäjien ja sijoittajien hankintaan sekä rakennushankkeen toteutukseen asti.

HERO2Elinkaariviisaus

Mitä kuuluu, tulevaisuus?

Me rakennamme elämää kestävästi eli elinkaariviisaasti.

Elinkaariviisaus on meidän vastauksemme tulevaisuuden suurimpiin kysymyksiin. Siihen, kuinka rakennamme tästä elämästä koteineen, työpaikkoineen ja yhteisine tiloineen kestävämpää ja puhtaampaa – myös tuleville sukupolville.

Lue lisää

Referenssit

Meidät tunnetaan näyttävistä julkisten tilojen allianssihankkeista, vaativista sairaaloista, nykyaikaisista kouluista, asiakkaalle räätälöidyistä liiketiloista sekä viihtyisistä kodeista. Tutustu rakentamisen taidonnäytteisiimme.

Kaikki referenssit
Kulttuurikasarmi SRV

Kulttuurikasarmi

Helsingin keskustaan valmistunut Kulttuurikasarmi elävöittää kaupunkikuvaa luomalla monipuolisia mahdollisuuksia aivan keskustan ytimeen.

Laajuus4 400 m2
Valmistuminen2023
Lue lisää kohteesta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Pressi vuokrattavaa toimitilaa

Tule meille naapuriksi! Mercamer valitsi uudeksi toimitilakseen Vantaankosken Pressin

Mercamerin toimitusjohtaja Sami Hietanen kertoo, miksi toimitilavalinta kohdistui juuri Pressiin.

Puurakenteinen ruokala

Rakentamisessa tulevaisuutta pidetään silmällä monin keinoin

Elinkaariviisailla ratkaisuilla voimme varautua maailman muutoksiin jo tänään.