Wood City Jätkäsaari ilmakuva

Wood City

Kohteen tiedot

Valmistuminen2024
SijaintiJätkäsaari, Helsinki
ErityispiirrePuukortteli

Wood City on ainutlaatuinen puurakentamisen taidonnäyte, joka sijaitsee merkittävällä paikalla Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymässä. Puukorttelin rakennushankkeen päälähtökohtia ovat elinkaariviisaus, kestävä kehitys ja taitava puurakentaminen. Wood City -puukortteli koostuu kahdesta asuinkerrostalosta, kahdesta toimistotalosta ja pysäköintitalosta.

Asumisen ja toimitilojen elinkaariviisas hybridihankeUrbaanin puurakentamisen taidonnäytePositiivinen hiilikädenjälki

Wood City on puurakentamisen kansainvälinen huipputason kortteli

Wood City on suomalaisen puurakentamisen merkittävä taidonnäyte, joka nostaa alan osaamisen kansainväliselle huipputasolle. Olemme kehittäneet Wood City -korttelin yhteistyössä Stora Enson kanssa, ja sen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Anttinen Oiva Arkkitehdit.

”Wood Cityn ideana on ollut alusta alkaen tuoda Suomeen uudenlaista toimitila-ajattelua ja luoda ainutlaatuinen puukortteli, jossa yhdistyvät design ja kestävä kehitys”, SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman kertoo.

Elinkaariviisas Wood City sijaitsee Jätkäsaaren sisääntulonäkymässä monipuolisten kulkuyhteyksien varrella. Kortteli yhdistää asumisen ja työskentelyn. Wood Cityn saavuttaa helposti julkisilla liikennevälineillä, ja Helsingin ydinkeskustaan pääsee ratikalla vain kymmenessä minuutissa. Vuoteen 2030 mennessä Jätkäsaaresta löytyy koti yli 20 000 asukkaalle ja työpaikka arviolta 6 000 ihmiselle.

Wood City WithSecure ilmakuva

Laadukasta toimitilarakentamista edelläkävijäyrityksille

Wood City -puukortteliin sijoittuvat kaksi suomalaista kansainvälisestikin merkittävää teknologia-alan yritystä: Supercell ja WithSecure. Toimistorakennukset on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, jotta rakennus täyttää yrityksen työntekijöiden vaativatkin tarpeet. Suunnittelussa on huomioitu joustavat työskentelymahdollisuudet, kestävä ympäristöajattelu ja työntekijöiden hyvinvointi. 

Asiakkaille luotiin työympäristö, joka soveltuu yrityksen kulttuuriin ja toimintoihin, ja tarjoaa tilat, joissa työntekijät viihtyvät nyt ja tulevaisuudessa. Tavoittelemme kiinteistölle sen valmistuessa kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia.

Supercell aula

Merkittävästi pienempi hiilijalanjälki puumateriaalin ansiosta

Wood City -korttelissa puuta hyödynnetään näyttävästi eri muodoissa ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaalina. Puu on rakennusmateriaalina erinomainen valinta, kun tavoitellaan elinkaariviisautta. Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä. 

Sen ansiosta puurakennuksen hiilijalanjälki on huomattavasti betonirakenteista pienempi. Lisäksi puu on akustisesti ja visuaalisesti miellyttävää materiaalia, joka parantaa sisäilman laatua. Puurakennuksessa oleskelevien stressitason on jopa todettu alentuvan rakennusmateriaalin ansiosta.

Supercell kaareva katto
Wood City WithSecuren toimisto

WithSecuren toimisto Wood Cityssä

WithSecuren pääkonttori on suunniteltu nettopäästöttömäksi ja sillä on suuri positiivinen hiilikädenjälki. Uudet toimitilat tarjoavat WithSecuren työntekijöille parhaat mahdolliset puitteet viihtymiseen, vuorovaikutukseen ja luovuuteen. Erityistä huomiota on kiinnitetty tilojen energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen, mikä tukee yrityksen kestävän kehityksen strategiaa.

Valmistumisvuosi2024
YmpäristöserfikaattiLEED Platinum
Lue lisää kohteesta
Ilmakuva Helsingin Jätkäsaaresta, pääosassa uusi puinen toimistorakennus

Supercellin toimisto Wood Cityssä

Supercellin tavoitteena oli luoda ensiluokkaiset toimitilat pelien tekijöille sekä huomioida tilojen muuntojoustavuus.  Tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa suunnitellen syntyi toimitila, mikä palvelee parhaalla mahdollisella tavalla maailman parhaita pelin kehittäjiä.

Valmistumisvuosi2020
YmpäristösertifikaattiLEED Platinum
Lue lisää kohteesta

Muita puurakentamisen taidonnäytteitä

Kotkan Satama Areena

Satama Areena

Helsingin luonnontiedelukio referenssitekstissä

Helsingin luonnontiedelukio