Helsingin Jätkäsaaressa meren äärellä puurakenteisia rakennuksia

Wood City

Kohteen tiedot

ValmistuminenKoko korttelin valmistuminen 2024
SijaintiHelsinki

Wood City on ainutlaatuinen puurakentamisen taidonnäyte, joka sijaitsee merkittävällä paikalla Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymässä. Puukorttelin rakennushankkeen päälähtökohtia ovat elinkaariviisauden, kestävän kehityksen ja tyylikkään designin huomioiminen. Olemme rakentaneet Wood Cityyn tähän mennessä kaksi asuinkerrostaloa, toimistotalon ja pysäköintitalon. Seuraavaksi rakennamme kortteliin toisen toimistotalon.

Asumisen ja toimitilojen elinkaariviisas hybridihankeUrbaanin puurakentamisen taidonnäyteKoko korttelin valmistuminen 2024

Wood City on puurakentamisen kansainvälinen huipputason kortteli

Wood City on Suomen laajin puukortteli, joka yhdistää asumisen ja työskentelyn. Wood Cityn valmistuttua voidaan puhua puurakentamisen merkittävästä taidonnäytteestä, joka nostaa alan osaamisen Suomessa kansainväliselle huipputasolle. Olemme kehittäneet Wood City -korttelin yhteistyössä Stora Enson kanssa, ja sen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Anttinen Oiva Arkkitehdit.

”Wood Cityn ideana on ollut alusta alkaen tuoda Suomeen uudenlaista toimitila-ajattelua ja luoda ainutlaatuinen puukortteli, jossa yhdistyvät design ja kestävä kehitys”, SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman kertoo.

Elinkaariviisas Wood City sijaitsee Jätkäsaaren sisääntulonäkymässä monipuolisten kulkuyhteyksien varrella. Korttelin saavuttaa helposti julkisilla liikennevälineillä, ja Helsingin ydinkeskustaan pääsee ratikalla vain kymmenessä minuutissa. Vuoteen 2030 mennessä Jätkäsaaresta löytyy koti yli 20 000 asukkaalle ja työpaikka arviolta 6 000 ihmiselle.

Merkittävästi pienempi hiilijalanjälki puumateriaalin ansiosta

Wood City -korttelissa puuta hyödynnetään näyttävästi eri muodoissa ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaalina. Puu on rakennusmateriaalina erinomainen valinta, kun tavoitellaan elinkaariviisautta. Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä. Sen ansiosta puurakennuksen hiilijalanjälki on huomattavasti betonirakenteista pienempi. Lisäksi puu on akustisesti ja visuaalisesti miellyttävää materiaalia, joka parantaa sisäilman laatua. Puurakennuksessa oleskelevien stressitason on jopa todettu alentuvan rakennusmateriaalin ansiosta.

Havainnekuva Helsingin Jätkäsaaren puukorttelista ylhäältäpäin
Havainnekuva Wood City -korttelista

”Luomme elinkaariviisasta kaupunkia rakentamalla korttelin hiilidioksidia sitovasta uusiutuvasta materiaalista, toteuttamalla tilat energiatehokkaiksi ja hyödyntämällä samalla entistä paremmin rakennuksen ympärillä olevaa tilaa, mikä on erityisen arvokasta kaupunkirakenteen yhä tiivistyessä”, Forsman kiteyttää.

Toimistorakennukset omien alojensa edelläkävijäyrityksille

Uniikkeja puutoimistoja tulevat asuttamaan Suomen huippuyritysten Supercellin ja WithSecuren monipuoliset osaajat. Supercellin jo valmistunut toimistorakennus pyrkii palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla maailman parhaita pelin kehittäjiä.

Tulemme suunnittelemaan myös WithSecuren toimiston tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, jotta rakennus täyttää yrityksen työntekijöiden vaativatkin tarpeet. Suunnittelussa huomioidaan joustavat työskentelymahdollisuudet, kestävä ympäristöajattelu ja työntekijöiden hyvinvointi. Tavoitteena on luoda työympäristö, joka soveltuu yrityksen kulttuuriin ja toimintoihin, ja tarjoaa tilat, joissa työntekijät viihtyvät nyt ja tulevaisuudessa.

Rakennuksesta tulee energiatehokas ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä. Tavoittelemme kiinteistölle sen valmistuessa kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia.