Ilmakuva Helsingin Jätkäsaaresta, pääosassa uusi puinen toimistorakennus

Supercellin toimisto

Kohteen tiedot

Laajuus13 650 m2
Valmistuminen2020
SijaintiHelsinki

Jätkäsaaren Wood City -puukortteliin rakentamamme peliyhtiö Supercellin puurakenteinen toimisto on ainutlaatuinen kokonaisuus. Rakennushankkeen tavoitteena oli luoda ensiluokkaiset toimitilat pelien tekijöille sekä huomioida tilojen muuntojoustavuus. Yhteistoiminnalliset toimintatavat, kuten avoin keskustelu hankkeen kaikkien osapuolten välillä, johtivat erinomaiseen lopputulokseen, johon myös loppukäyttäjät ovat olleet tyytyväisiä.

Suomen suurin puurakenteinen toimistoLEED Platinum -ympäristösertifikaattiValmistuminen 2020

Puurakentaminen yleistyy koko ajan, ja olemme kerryttäneet asiantuntijuuttamme puurakentamisen osalta jo useammissa hankkeissa. Supercellin toimisto erosi kuitenkin muista hankkeista sen laajuuden vuoksi: se oli valmistuessaan Suomen suurin puurakenteinen toimisto käytetyn puun määrällä mitattuna. Supercellin toimisto pitää sisällään kahdeksan kerrosta toimitilaa, kellarin ja kolmekerroksisen pysäköintitalon. Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros, kellari ja hissi-/porraskuilut ovat betonirakenteisia ja kerrokset 2–8 puurakenteisia.

Yhteistoiminnalliset menetelmät suunnittelun keskiössä

Supercellin yrityskulttuurista kumpuava toimintatapa kannustaa tiimien itseohjautuvuuteen ja mahdollisimman vähäiseen hierarkiaan. Samaa ajattelumallia tuotiin myös työmaan työskentelyyn. Keskusteleminen ja yhdessä kehittäminen olivat tekemisen kulmakiviä.

”Meitä kiehtoi tässä projektissa saada olla mukana tulevaisuuden tavassa rakentaa toimistokiinteistöjä”, Supercellin Facility Manager Janne Saarinen kertoo.

Puurakenteinen korkea toimistotalo kuvattuna ulkoapäin

Supercell koki tärkeänä olla aktiivisesti mukana toimitilarakentamisen hankkeessa jopa päivittäisellä tasolla. Meille SRV:läisille se sopi mainiosti: mitä enemmän asiakas kertoo meille tarpeistaan, sitä paremmin pystymme kuuntelemaan ja toteuttamaan juuri heille sopivat ratkaisut, kuten tässäkin toimitilassa. Keskustelun avoimuus ja rohkea toimeen tarttuva asenne osoittautuivat onnistumisen mahdollistajiksi.

”SRV:n kanssa löytyi heti hyvä yhteishenki. SRV:n oma henkilöstö huokui avoimuutta, tekemisen meininkiä ja asennetta, jota kaivattiin. Onnistuimme erityisen hyvin yhteistyössä. Kun saimme heti projektin alkuvaiheesta alkaen kaikki puhaltamaan yhteen hiileen, huomasimme, kuinka hedelmällistä se oli koko projektin onnistumiselle”, Saarinen kuvailee hyvin sujunutta yhteistyötä.

Ympäristösertifikaatti kruunasi hankkeen

Puurakenteiselle rakennukselle myönnetty LEED Platinum -ympäristösertifikaatti on osoitus kestävien ratkaisujen toteutuksen onnistumisesta. Kuten tässäkin toimitilarakennuksessa, yhä useammassa rakentamassamme hankkeessa huomioidaan elinkaariviisaat ratkaisut.

Supercellin toimistossa elinkaariviisaus näkyy erityisesti puun hyödyntämisenä materiaalina. Puurunkomateriaalina käytettiin suomalaista LVL-viilupuuta Stora Enson tehtaalta Varkaudesta. Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä ja näin ollen ehkäisee ilmastonmuutosta. Puurakennuksen hiilijalanjälki on huomattavasti betonirakenteista verrokkia pienempi. Rakennukseen käytetty puumäärä sitoo hiilidioksidia 600 henkilöauton vuosiajon verran.

Puiset kaarevat rakenteet sisällä toimistotalossa

Elinkaariviisaus näkyy myös rakennuksen energiaratkaisuissa. Toimisto on suunniteltu hyvin energiatehokkaaksi, ja se hyödyntää uusiutuvaa energiaa rakennuksen katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla. Parkkihallin autopaikoistakin lähes kolmasosa on sähköautojen latauspaikkoja.

Tavoitteena paras työskentely-ympäristö supercelliläisille

Supercellin korkeat vaatimukset ja meidän vahva osaamisemme toimitilarakentajana antoivat hankkeelle edelläkävijän maineen. Koska asiakkaalle kelpasi vain paras, oli tavoitteet asetettava korkealle toimitilarakentamisen hankkeessa.

”Tarkoitus oli tehdä meidän työntekijöillemme maailman paras toimitila, jossa he pystyvät tekemään maailman parhaita pelejä”, Saarinen muistelee.

Supercellin brändi huokuu laadukkuutta, ja myös toimistolta vaadittiin ensiluokkaista laatua sekä notkeaa muuntojoustavuutta. Muuntojoustavuudelle oli tarvetta siksi, että Supercellin tiimien kokoonpano vaihtelee sitä mukaa, missä vaiheessa pelin kehitys on. Toimistotilan moduulien ansiosta tiimitilojen kokoja on helppo muuttaa tarvittaessa.

Supercellin toimistolta aulakuva

Tammikuussa 2021 uusiin toimitiloihin pääsi muuttamaan noin 200 supercelliläistä. Tähän mennessä saadun palautteen perusteella supercelliläiset ovat olleet varsin tyytyväisiä uuteen toimistoonsa. Loppukäyttäjiltä saatu palaute on meille tärkeää, jotta kuulemme, miten olemme onnistuneet. Rakennushankkeen kunnianhimoiset tavoitteet täyttyivät toivotusti: rakensimme maailman parhaat toimitilat maailman parhaille pelintekijöille.

Voisimmeko räätälöidä juuri teidän tarpeisiinne sopivat toimitilat? Jos jokin pohdituttaa, löydät toimitilarakentamisen yhteystietomme täältä.

Katso videolta, miten Supercellin Facility Manager Janne Saarinen kuvailee toimistohanketta ja tekemäämme yhteistyötä.