HERO2Elinkaariviisaus

Mitä kuuluu, tulevaisuus?

Me rakennamme elämää elinkaariviisaasti

Elinkaariviisaus on meidän vastauksemme tulevaisuuden suurimpiin kysymyksiin. Siihen, kuinka rakennamme tästä elämästä koteineen, työpaikkoineen ja yhteisine tiloineen kestävämpää ja puhtaampaa – myös tuleville sukupolville. Elinkaariviisaasti toimimalla ajamme sekä ihmisen että ympäristön etua ja yhtä lailla taloudellistakin hyvinvointia. Sillä me uskomme, että näiden varaan rakentuu parempi, puhtaampi tulevaisuus. 

Elinkaariviisaasti toimimalla ajamme sekä ihmisen että ympäristön etua ja yhtä lailla taloudellistakin hyvinvointia. 

Ihminen Ympäristö Taloudellinen arvo

Ympäristö, ihminen ja taloudellinen arvo

Kaupungistuminen jatkuu ja kaupungit tuottavat 70 prosenttia päästöistämme. Me rakennamme kaupungeista kestäviä ja elinvoimaisia, ja pyrimme jatkuvasti kestävän rakentamisen avulla vähentämään rakennusten päästöjä ja hiilijalanjälkeä. Rakennuksemme ovat ympäristöluokiteltuja ja energiatehokkaita ja tuottavat puhdasta energiaa esimerkiksi maalämmön ja aurinkopaneelien avulla. Viherrytämme tiiviitä kaupunkeja innovatiivisilla viherrakenteilla, lisäten kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ja kaupunkien ilmastokestävyyttä.

Rakennuksemme ovat terveellisiä ja turvallisia, ja tukevat asunnon ostajien eli kotiemme asukkaiden, sekä toimistotilojemme ja muiden liiketilojemme käyttäjien hyvinvointia. Suunnittelemme tiloja huomioimalla energiatehokkuuden lisäksi valaistuksen, akustiikan ja laadukkaan sisäilman. Hyvien yhteyksien varrella olevat rakennuksemme, joissa pyöräilijät ja sähköautoilijat on huomioitu tekevät kestävästä arjesta ja liikkumisesta helppoa. Viihtyisät ja vehreät ympäristöt, joissa palvelut ovat lähellä helpottavat arkea ja lisäävät hyvinvointia. ​

Energia- ja resurssitehokkuus sekä helppo huollettavuus ja kestävyys laskevat rakennuksen käytönaikaisia kustannuksia. Keskeinen sijainti ja kaupunkivihreän huomioiminen säilyttävät kiinteistön arvoa. 

Elinkaariviisaat kodit

Rakentamiemme kotien suunnittelussa on huomioitu kodin asukkaiden hyvinvointi, ympäristön etu ja taloudellinen hyvinvointi. Lue, mistä koostuu helppo ja elinkaariviisas arki uudisasuntomme ostamisen jälkeen.

Lue lisää
Asukas ripustaa taulua seinälle

Elinkaariviisaat toimitilat ihmisille ja kaupungeille

Omakehitteiset toimitilakohteemme, kuten toimistotilat ja logistiikkakeskukset, pyritään rakentamaan hiilineutraalisti, taksonomian mukaisesti ja A-energialuokkaan. Projektinjohtourakointina toteuttamissamme hankkeissa teemme tiivistä yhteistyötä tilaajiemme kanssa, sillä he pitävät suunnittelun periaatteissaan huolen kestävän rakentamisen toteutumisesta, oli kyse sitten kouluista, sairaaloista tai muista toimitiloista. 

Lue lisää
Koulu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lapsia piirtämässä

Oppimisen iloa puukoulussa

SRV:n rakentama puurunkoinen suomalais-venäläinen koulu toimi Senaatti-kiinteistöjen pilottikohteena vähähiilisyyden saavuttamiseksi.

Vaalea sohva, jolla makoilee harmaa koira

Suunnannäyttäjät arvostavat koteja, joissa voi elää kestävästi ympäristöä säästäen

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä omassa kodissasi ja sen lähiympäristössä? Entä millaisia toiveita sinulla on ympäristöystävällisyydelle kodissa?

Lapsia ja aikuisia viettämässä aikaa avarassa tilassa, jossa on suuret ikkunat

Kampuksella elinkaariviisaus herää eloon

Siuntion Sivistys- ja hyvinvointikampus on elinkaarihanke, jossa SRV vastaa rakennettavan kiinteistön ylläpidosta ja huollosta 20 vuoden ajan.

Kaksi lasta kiipeilee kiipeilytelineessä

Liikuttavaa yhteistyötä

Liikunnallisen elämäntavan juurruttaminen jo lapsuudessa kantaa yhtä pitkälle kuin huolella tehdyt pohjatyöt rakennushankkeessa. Siksi SRV osallistuu Suomen Olympiakomitean uutteraan työhön lasten liikkumattomuutta vastaan.

Työmiehet tekevät tarkastusta viherkatolla.

Valomerkki ilmaston puolesta – matkalla kohti täysin hiilineutraalia SRV:tä

SRV:n pitkäjänteinen työ ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on kantanut hedelmää, sillä yhtiön omat päästöt ovat pienentyneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 85 prosenttia.