Wood City WithSecuren toimisto

WithSecuren pääkonttori Wood Cityssä

Kohteen tiedot

Laajuus8 700 neliömetriä
Valmistuminen2024
SijaintiJätkäsaari, Helsinki
ErityispiirreLEED Platinum

WithSecuren uusi pääkonttori on valmistunut Helsingin Jätkäsaareen osana Wood City -puukorttelia. Kiinteistön omistaa Union Investment. Pääosin puusta toteutettu rakennus on nettopäästötön ja sen hiilikädenjälki on huomattava. Hanke onkin yksi ensimmäisistä uuden EU-taksonomian mukaisista Suomessa. WithSecuren toimiston myötä ainutlaatuinen Wood City -puukortteli on valmis.

Suomalaisen puurakentamisen lippulaivahankeNettopäästötön rakennusPositiivinen hiilikädenjälki

Elinkaariviisasta puurakentamista

WithSecuren pääkonttori valmistui SRV:n kehittämään Wood City -puukortteliin, missä elinkaariviisaus on keskiössä. Rakennus on nettopäästötön ja toimii hiilinieluna, mikä tukee kestävän kehityksen tavoitteita. Rakennusmateriaalina on käytetty noin 600 tonnia puuta, johon sitoutuu merkittävä määrä hiilidioksidia, mikä osaltaan edistää vähähiilisyyttä. 

Puurakenteinen rakennus on suunniteltu energiatehokkaaksi hyödyntäen käytönaikaista optimointia ja energiankierrätystä. Rakennuksen katolla sijaitsee yli 200 neliömetriä aurinkopaneeleja, ja kiinteistön energialuokka on A.

WithSecure sisäpiha

Positiivinen hiilikädenjälki

WithSecuren pääkonttorissa vastuullisuus näkyy konkreettisina ratkaisuina. Rakennus on suunniteltu nettopäästöttömäksi ja sillä on suuri positiivinen hiilikädenjälki: 6 kg hiilidioksidiekvivalenttia per neliömetri vuodessa, kun vastaava luku on yleensä 1–2 kg. Tämä saavutetaan muun muassa hyödyntämällä puuta rakennusmateriaalina sekä uusiutuvaa energiaa. 

Rakennukselle haetaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia, mikä on osoitus sen korkeista ympäristövaatimuksista ja energiatehokkuudesta. Rakennuksen energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys varmistetaan elinkaaren ajan energian käytön ja olosuhteiden seurannalla.

WithSecure sisäaula

Keskiössä käyttäjälähtöinen suunnittelu

Rakennuksen suunnittelu ja toteutus on tehty tiiviissä yhteistyössä WithSecuren ja heidän kumppaniensa kanssa. Suunnittelussa on huomioitu käyttäjän tarpeet ja toiveet, mikä näkyy modernina ja toimivana työympäristönä. Uudet toimitilat tarjoavat WithSecuren työntekijöille parhaat mahdolliset puitteet viihtymiseen, vuorovaikutukseen ja luovuuteen. Erityistä huomiota on kiinnitetty tilojen energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen, mikä tukee yrityksen kestävän kehityksen strategiaa.

Uudet toimitilat tarjoavat parhaat mahdolliset puitteet henkilöstömme viihtymiselle, vuorovaikutukselle ja luovuudelle.  - Charlotte Guillou, Chief People Officer, WithSecure

HERO2Toimitilarakentamisenpalvelut

Tutustu toimitilarakentamisen palveluihimme

Toteutamme elinkaariviisaita tulevaisuuden toimitiloja julkisille ja yksityisille asiakkaillemme. Yhteistoiminnassa asiakkaidemme kanssa kehitämme hankkeet tavoitteiden mukaisiksi, asiakasta ja tulevia käyttäjiä kuunnellen.

Lue lisää

Tutustu myös muihin puurakentamisen taidonnäytteisiimme

Kotkan Satama Areena

Satama Areena

Helsingin luonnontiedelukio referenssitekstissä

Helsingin luonnontiedelukio

Ilmakuva Helsingin Jätkäsaaresta, pääosassa uusi puinen toimistorakennus

Supercellin toimisto