Nainen uudistuvassa kaupungissa

Täydennysrakentaminen

Täydennysrakentaminen on oiva keino kohentaa taloyhtiön taloutta. Uudet kodit alueella mahdollistavat myös palveluiden ja liikenneyhteyksien säilymisen ja kehittymisen myös tulevaisuudessa.

Täydennysrakentamisen palvelu taloyhtiölle

  1. Autamme taloyhtiötä ilmaiseksi kartoittamaan täydennysrakentamisen mahdollisuudet taloyhtiön omistustontilla tai vuokratontilla.
  2. Tontin soveltuessa täydennysrakentamiseen teemme selkeän tarjouksen taloyhtiölle tontista ja sovimme yhteistyöstä taloyhtiön kanssa.
  3. Toimimme taloyhtiön edustajana ja tukena koko kaavamuutoshankkeen ajan edistäen hanketta yhteisten tavoitteiden mukaisesti.
  4. Kaavamuutoksen lainvoimaiseksi tulemisen jälkeen teemme sovittuna ajankohtana kaupan koko tontista tai osasta tonttia, ja taloyhtiön osakkaat saavat sovitun taloudellisen hyödyn.
  5. Puramme tarvittaessa sellaiset vanhat rakennukset ja rakennelmat, joita ei kannata korjata tai säilyttää, ja kierrätämme purkujätteen.
  6. Rakennamme tontille elinkaariviisaita koteja.

Jos taloyhtiö on vuokratontilla, sovimme yhteistyöstä ja taloudellisen hyödyn jakautumisesta myös maanomistajan kanssa.

Nuoret kurkkivat aidan takaa

Täydennysrakentaminen kehittää asumista ja asuinalueita

Asuminen ja asuinalueet kehittyvät. Tehtävämme on turvata elinkaariviisailla rakentamisen ratkaisuilla asukkaiden ja ympäristön etu – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tässä onnistuaksemme teemme yhteistyötä taloyhtiöiden kanssa täydennysrakentamisessa erityisesti Helsingin, Espoon ja Vantaan sekä Turun, Tampereen ja Oulun alueilla.

Lue lisää

Taloyhtiön osaava ja aktiivinen edustaja

Täydennysrakentaminen vaatii yleensä aina kaavamuutoksen. Toimimme hankkeissa taloyhtiön osaavana ja aktiivisena edustajana edistäen kaavamuutosprosessia ja kaupungin kanssa käytäviä neuvotteluita. Laadimme tarvittavat selvitykset ja suunnitelmat yhdessä sovittujen tavoitteiden ja toimintamallien mukaisesti.

Nainen suunnittelee

Milloin on täydennysrakentamisen aika?

Nykyinen koti tai kotitalo ei aina miellytä. Tähän voi vaikuttaa, esim. kodin kunto tai koko, tai kotitalon korjausvelka. Joskus asuinalue ei nykyisellään vastaa omia toiveita tai oman elämän asumistarpeet ovat muuttuneet.

Tarvitseeko taloyhtiösi rahaa remonttiin tai haluaisitko alhaisemman vastikkeen? Haluatko muutosta asuinalueeseen tai omaan asumiseen? Oletko huomannut, että taloyhtiön tontilla on esimerkiksi iso autopaikka-alue tai purettava rakennus? Onko taloyhtiön tontti kenties väljästi rakennettu?

Silloin, kun taloyhtiössä moni muukin haaveilee remontista, uudesta kodista tai asuinalueen kehittymisestä, on hyvä ajankohta pohtia täydennysrakentamista kanssamme.

Ole rohkeasti yhteydessä, niin pohditaan yhdessä, miten elinkaariviisaan täydennysrakentamisen palvelumme kehittäisi juuri sinun taloyhtiötäsi ja asuinaluettasi.

Nainen hymyilee korttelissa

Ota yhteyttä

Tuukka Laitila

Tuukka Laitila

Hankekehitys- ja rakennuttamisjohtaja, Asunnot pääkaupunkiseutu

Täydennysrakentaminen Vantaan Louhelassa

Vantaan Aarni on osa uutta korttelia, joka muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden täydentämään Louhelan 60-luvulla rakennettua asuinaluetta. Kortteli luo uutta raikasta ilmettä valmiiksi rakennettuun puistomaiseen asuinalueeseen.

Tutustu Vantaan Aarniin
Louhela_Aarni