Tikkurilan keskustakortteli referenssitekstissä

Tikkurilan keskustakortteli

Kohteen tiedot

Laajuus7 asuintaloa
UrakkamuotoYhteishanke SRV ja NREP
SijaintiTikkurila, Vantaa

Keskeiselle paikalle Tikkurilan keskustaan, Vantaan kaupungintaloa vastapäätä, nousee SRV:n ja NREP:in yhteishankkeena korttelikokonaisuus, Tikkurilan keskustakortteli, johon tulee kaiken kaikkiaan 450 asuntoa seitsemään asuinkerrostaloon.

Keskeinen sijainti, palvelujen läheisyys, erinomaiset raideyhteydetKortteliin tulee 450 asuntoa, 7 asuintalossaSuojaisa, vehreä piha ja muotoiltu viherkatto

Monipuolista asuntotuotantoa 

Korttelin seitsemästä asuintaloista viiteen tulee omistusasuntoja. Asuinkerrostaloista kolme on jo valmistunut: Tikkurilan Ensimmäinen, Tikkurilan Kolmas ja Tikkurilan Viides. 5-kerroksisesssa Tikkurilan Ensimmäisessä on 53 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Tikkurilan Kolmas on 33 asunnon kerrostalo, josta löytyy yksiöiden ja kaksioiden lisäksi isompia saunallisia neliöitä. Tikkurilan Viidennessä on 40 asuntoa, jotka ovat kompakteja yksiöitä, kahteen suuntaan aukeavia kaksioita ja läpitalon kolmioita. 

Tikkurilan Kolmas
Tikkurilan Kolmas

SRV:n korttelikokonaisuuteen rakentamat kaksi vuokra-asuntokohdetta NREP:ille ovat 8-kerroksinen 194 asunnon Juli Tikkurilan Verraton ja 7-kerroksinen 72 asunnon kerrostalo Juli Tikkurilan Onnekas (aiemmalta nimeltään Tikkurilan Toinen).  

”Tikkurila elää voimakkaan uudistumisen aikaa, ja uusi keskustakortteli on yksi tämän uudistumisen näyttäviä kohteita. Tikkurilan keskustakorttelissa yhdistyvät keskeinen sijainti, palvelujen läheisyys sekä erinomaiset raideyhteydet. Tikkurilan keskustakorttelin asunnot ovat erinomainen esimerkki SRV:n asuntotuotannosta, jossa asunnot löytyvät hyvien liikenneyhteyksien varrelta”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.  

Keskellä kehittyvää Tikkurilaa 

Pääkaupunkiseutu kehittyy tulevaisuudessa erityisesti joukkoliikenteen solmukohtien ympärille. Tikkurilan ja sen lähiympäristön väkimäärä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana voimakkaasti ja kasvu on tuonut mukanaan uutta kasvua lisääntyneiden työpaikkojen ja uusien palveluiden muodossa. Alueella on erinomaiset liikenneyhteydet. Kaikki lähi- ja kaukojunat pysähtyvät Tikkurilan rautatieasemalla, josta matka lentoasemallekin taittuu alle vartissa. Autolla alueelle pääsee Kehä III:a, Tuusulanväylää ja Lahdenväylää pitkin. Vain kävelymatkan päässä keskustakorttelista löytyvät rautatieasema, Kauppakeskus Dixi, terveyspalvelut, koulut ja päiväkodit sekä jokivarren viihtyisät ulkoilumaastot.  

Tikkurila
Korttelikokonaisuudessa muotoiltu viherkatto

Korttelikokonaisuus rajaa sisälleen suojaisan ja vehreän sisäpihan - omaleimaista ilmettä antaa voimakkaasti muotoiltu viherkatto. Pääasiallinen julkisivumateriaali on paikallamuurattu tiili, ulkokehällä vaalea ja sisäpihan puolella lämpimän punaruskea.  

---

Katso myös myytävät asunnot: