visio_srv.jpg

Visio

Osa Kalasataman tornien kahdeksan tornin kokonaisuutta98 metriä meren pinnastaValmistuminen 2023

SRV:n Helsingin Kalasatamaan rakentamaan kahdeksan tornitalon kokonaisuuteen kuuluva Asunto Oy Helsingin Visio kurottaa näyttävästi 98 metrin korkeuteen meren pinnasta. Sen 24 kerroksesta löytyy 240 vuokra-asuntoa sekä tilat päiväkodille Redi kauppakeskuksen katon päällä sijaitsevan piha-alueen tasolla. 

Tornitalon 22. kerroksessa on asukkaiden käytössä yhteiskäyttötilat, joista löytyy mm. sauna ja maisematerassi. Tornitalosta pääsee sujuvasti palveluiden ääreen Redi kauppakeskukseen ja julkiset liikenneyhteydet ovat erinomaisesti hyödynnettävissä Kalasataman metroaseman sijaitessa Redi kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Rakennuksen energiatehokkuuteen on panostettu laadukkaalla poistoilman lämmöntalteenotolla, sekä jäteveden lämmön talteenotolla. Toimenpiteillä rakennus on saatu A-energialuokkaan ja se on luokiteltu Breeam Very Good -tasoon.

Tornitalo Visio sijaitsee Redin lounaiskulmassa, josta on näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan ja Kalasataman/kaupungin yli merelle. Vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä noin 10 000 m2, päiväkotitilat mukaan lukien. Rakentaminen käynnistyi tammikuussa 2022 tornitalon valmistuessa vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Kalasataman neljäs tornitalo, Visio, on erinomainen esimerkki SRV:n asuntotuotannosta, jossa asunnot löytyvät hyvien liikenneyhteyksien varrelta läheltä palveluita. Tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.

Kalasatamassa yhdistyy luonnon läheisyys, monipuoliset palvelut, toimivat liikenneyhteydet ja hyvä asuntotarjonta houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Kalasatama onkin kehittynyt yhdeksi Helsingin halutuimmista uusista asuinalueista.