RMC

RMC:n monitoimihalli

Kohteen tiedot

Laajuus13 000 bruttoneliömetriä
Valmistuminen2023
SijaintiRauma

Rakensimme RMC:lle (Rauma Marine Constructions) laivanrakennukseen tarkoitetun monitoimihallin Rauman telakka-alueelle. Hallin rakennuttajana oli kiinteistöosakeyhtiö, jonka omistavat Rauman kaupunki ja Rauma Marine Constructions. Tilavuudeltaan yli 226 000 kuution hallion yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista. Kohteen laajuus on noin 13 000 bruttoneliömetriä. Rakennus on 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea. Rakennus on valmistunut vuoden 2022 lopussa sekä halliin liittyvä toimistokokonaisuus 2023.

Rauman suurin teollisuusrakennusTärkeä hanke Suomen meriteollisuudelle ja meripuolustukselle Elinkaariviisas hanke

Halli on tärkeä meriteollisuudelle sekä Suomen meripuolustukselle 

RMC on maailman johtava erikoisosaaja matkustaja-autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamisessa ja huoltamisessa. Uutta hallia hyödynnetään viranomaisalusten sekä matkustaja-autolauttojen rakentamiseen.  

Halli tarjoaa huippuammattilaisille suojan rakentaa turvallisesti ja sisätiloissa. Monitoimihalli on keskeisessä roolissa Laivue 2020 -hankkeen neljän monitoimikorvetin rakentamisessa, mikä on Suomen meripuolustuksen kannalta oleellista.  

“Laivue 2020 -projekti on sekä RMC:n, raumalaisen meriteollisuuden että koko Suomen kannalta hyvin tärkeä. On hienoa, että pääsemme rakentamaan näitä edistyksellisiä laivoja hyvissä olosuhteissa niitä varten tehdyssä monitoimihallissa.” kertoo RMC:n varatoimitusjohtaja Mika Laurilehto. 

Elinkaariviisas hanke huomioi tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet  

Rakennushankkeessa otettiin huomioon energiatehokkuus, tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet sekä käyttäjän vaatimukset ja kokonaistaloudellisuus. Esimerkiksi energiatehokkaassa hallissa lämmitetään ainoastaan ne vyöhykkeet, joissa työskennellään ja sisäilman laatu on otettu huomioon. 

”Hanke toteutetaan elinkaariviisaasti energiatehokkuus ja tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet huomioiden. Yhteistyö tilaajan kanssa on sujunut hyvin ja ammattitaitoinen henkilöstö työmaalla on varmistanut hankkeen sujuvan etenemisen sekä kohteen vaatimat erityisratkaisut. Hallin kolme IV-konehuonetta tehtiin poikkeuksellisesti IV-toimittajan tiloissa täysin valmiiksi sisäpintoineen ja koneasennuksineen. Tämän jälkeen konehuoneet nostettiin paikalleen hallin katolle ja liitettiin hallin tekniikkaan”, kertoo SRV:n projektipäällikkö Eerik Leivo.  

 
 

Tiivis yhteistyö on avainasemassa 

Tiivis yhteistyö rakennushankkeessa on tuottanut hyvää tulosta, sillä sen lopputuloksena kehitimme jo valmiiksi huipputason aluksiin erikoistunutta telakka-aluetta. Huippuosaajat useassa roolissa tekivät hyvää työtä ja hanke edisti huomattavasti suomalaista laivanrakennusta. Hallin arkkitehtisuunnitelmat ovat Arkkitehti Tero Leinon käsialaa. Rakennesuunnittelusta puolestaan vastasi Sweco Rakennetekniikka ja talotekniikkasuunnittelusta Planneri Group ja LST-Engineering Oy.  

 
RMC:n monitoimihallin rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa 2021 ja uusi monitoimihalli valmistui vuoden 2022 lopussa sekä halliin liittyvä toimistokokonaisuus alkuvuodesta 2023.