Espoon Piaffe asunto 43

Mitä, jos asunto kasvaisi perheen mukana?

SRV:n uudet kodit rakennetaan muuntojoustaviksi. Lue, mitä se oikein tarkoittaa.

SRV:n kodit suunnitellaan niin, että ne sopisivat mahdollisimman moneen eri elämäntilanteeseen. Osassa kodeistamme huoneluku on elämäntilanteen muuttuessa helposti muunneltavissa. Joten, jos perhe kasvaa, asunto kasvaa mukana.

”Muuntojoustavuus on otettu huomioon jo asuntopohjan suunnittelussa sekä huomioitu ilmanvaihdossa ja sähkösuunnittelussa. Muuntojoustavuus näkyy kodeissamme myös monikäyttöisinä tiloina”, kiteyttää SRV:n elinkaariviisaiden asuntojen kehityspäällikkö Lotta Toivonen.

Muuntojoustavuus on tärkeä osa SRV:n elinkaariviisaita koteja. Elinkaariviisaissa kodeissamme on otettu huomioon kodin asukkaiden hyvinvointi, ympäristön etu ja taloudellinen hyvinvointi.

”Helppo muunneltavuus tukee ennen kaikkea asunnon taloudellisen arvon säilymistä. Muunneltavuus takaa sen, että muuttolaatikoita ei ole pakko pakata, vaikka perheen jäsenten lukumäärä muuttuisi tai ilmenisi tarvetta vaikkapa työhuoneelle. Ja jos haluaa myydä muuntojoustavan 2–3 huoneen asunnon myöhemmin, voi sen myydä kolmiona, kun on rakentanut siihen väliseinän”, Toivonen havainnollistaa. 

Espoon-Piaffe-A43
Esimerkiksi tähän ennakkomarkkinoinnissa olevaan ja Vermonniityssä sijaitsevaan Piaffen asuntoon olisi mahdollista rakentaa muuntojoustavasti kevyt väliseinä työpöydän viereiselle alueelle.

Näin muuntojoustavuus näkyy Espoon Piaffessa

Hyvä esimerkki muuntojoustavista kodeista on Vermonniittyyn, Leppävaaran kainaloon, rakentuva Espoon Piaffe. Piaffesta löytyy 2–3 tai 3–4 huoneen perheasuntoja yhteensä 14. Näissä osa olohuoneesta voidaan erottaa kevyellä väliseinällä luontevasti esimerkiksi lastenhuoneeksi tai työhuoneeksi ostovaiheessa tai myöhemmin milloin vain.

”Sähkövedot on suunniteltu niin, että seinän rakentaminen tai purkaminen asunnon valmistumisen jälkeen onnistuu vaivattomasti ja ilman suuria kustannuksia. Uuteen huoneeseen on mahdollista saada tarvittavat pistoke- ja valokatkaisinpaikat”, sanoo Piaffen rakennuttajainsinööri Anssi Tornivaara.

Piaffen pohjakuva 2-3 h
Piaffen 2–3 huoneen asunnon pohjakuva, jossa katkoviivalla on merkitty toisen makuuhuoneen paikka.

Piaffessa on myös varauduttu asuntojen yhdistämiseen. 26 m² -kokoinen yksiö on mahdollista yhdistää 35,5 m² -kokoiseen kaksioon. 

”Tämä on otettu huomioon väliseinän rakenteissa niin, että asuntojen väliseen seinään on mahdollista tehdä helposti kulkuaukko. Tällainen ratkaisu sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa halutaan tukea naapurissa asuvaa lähiomaista”, Tornivaara pohtii.

Lisäksi Piaffessa 56,5 m² -kokoisen kaksion vaatehuone taipuu tarvittaessa myös työhuoneeksi.

”Vaatehuoneessa on oma ikkuna ja ilmanvaihdossa on varmistettu se, että siellä on hyvä olla myös pidempiä aikoja”, Tornivaara kertoo.

Piaffen pohjakuva 3-4 h
Piaffen 3–4 huoneen asunnon pohjakuva, jossa katkoviivalla on merkitty kolmannen makuuhuoneen paikka.

TEKSTI: Aku Karjalainen KUVAT: SRV

Espoon Piaffe kadulta

Kohtuuhintaisia koteja omalla tontilla Vermonniityssä

Vermonniittyyn, Leppävaaran kainaloon, rakentuu korkealuokkainen kerrostalo Espoon Piaffe. Se tarjoaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia koteja omalla tontilla.

Tutustu ja varaa omasi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Espoon Piaffe kadulta

Miksi taloyhtiön tontin omistusmuodolla on väliä?

Oma tontti on noussut viime vuosina tärkeäksi uudiskohteen ostokriteeriksi. Mitä hyötyä omasta tontista on ja mihin asioihin tonttiasioissa kannattaa kiinnittää nyt huomiota?

Vermonniityn maisemakuvaa

Vermonniityssä kaikki tarvittava on 15 minuutin etäisyydellä

Leppävaarasta ja sen lähialueista on kehittynyt toimiva yhdistelmä vehreyttä ja urbaania kaupunkielämää. Espoon Leppävaaran alueen projektinjohtaja Mika Rantala kertoo, minkälainen alue Suur-Leppävaarasta on muotoutunut ja miltä näyttää sen tulevaisuus?

Taulun ripustaminen

RT:n Vihmo: ”Nyt on asunnonostajalle oivallinen hetki toimia”

Mitä asunnon ostamisessa kannattaa ottaa huomioon juuri nyt? Milloin epävarmuus hellittää? Asiantuntijat vastaavat asunnonostajia tällä hetkellä askarruttaviin kysymyksiin.

Käsi kirjoittamassa vihkoon ja croissantti sekä kahvi pöydällä

Mitä jos vuokraisit asunnon omalle lapsellesi?

Oletko koskaan harkinnut, että ostaisit sijoitusasunnon ja vuokraisit sen omalle lapsellesi?