Vermonniitty-headerkuva

Mitä kuuluu, Vermonniitty?

Vermonniityn asukkaat sen tietävät: Espoon hiljaisessa helmessä yhdistyvät vehreys ja helppous. Runsaat palvelut ja kaikkiin ilmansuuntiin avautuvat liikenneyhteydet helpottavat arkea, eikä aktiviteetteja kaipaavan tarvitse harpata kauas kotiovelta.

Luontoa ja linnunlaulua. Kattavasti palveluita. Missä erilaiset elämät ja tarpeet kohtaavat. Näin Vermonniityn asukkaat kotialuettaan kuvailevat.

Jatkuvasti kehittyvän Leppävaaran kainalossa sijaitsevasta Vermonniitystä povataan tulevaisuuden polttopistettä, jossa kaupungin syke ja rauhallinen, palauttava arki yhdistyvät. Alueen kaavasuunnittelu ennustaa Vermonniittyyn 6 000–7 000 asukasta, ja Suur-Leppävaaran alueen ennustetaan kasvavan 100 000 asukkaan kaupunginosaksi.

Vermonniityn asukkaita
Vermonniityn asukkaiden mielestä Espoon hiljaisessa helmessä yhdistyvät vehreys, helppous ja eteenpäin katsova kehitys.

Kestävää ja ketterää arkea

Mahdollisuus panostaa kestävään arkeen on tehty Vermonniityssä helpoksi: rantarata, pikaraitiolinja ja Leppävaaran bussiterminaali takaavat sujuvan liikkumisen ilman autoakin. Leppävaaran asema, Kehä I ja Turuntie taas mahdollistavat kulkuyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua ja kauemmaskin.

“Vermonniityn sijaintihan on ihan erinomainen. Ollaan täällä Turun moottoritien ja Kehä ykkösen kainalossa. Hyvin yhtenäinen alue”, Hannu kiteyttää.

Hannun kuva
Hannu kiittelee Vermonniityn loistavaa sijaintia. Sieltä on helppo liikkua eri puolille pääkaupunkiseutua niin julkisilla kuin omalla autollakin.

Palveluita löytyy aivan kulman takaa, ja kauppakeskus Sello sijaitsee kävelymatkan päässä. Sellossa palvelevat arkea helpottavat päivittäistavarakaupat, laatutietoiset erikoiskahvilat ja ravintolat sekä lukuisat muodin ja hyvinvoinnin yrittäjät. Kulttuuria tarjoavat kattava kirjasto, suosittu konserttisali sekä elokuvateatteri.

“Jos Selloon päin malttaa mennä, sieltä löytyy kaikki, mitä ihminen voi suunnilleen tarvita”, Oliver tietää.

Oliverin kuva
Oliverin mukaan Leppävaarasta löytyy kaikki, mitä ihminen tarvitsee. 

Korttelielämää, luonnonrauhaa ja aktiviteetteja

Vermonniityssä palveluihin ja kehitykseen panostaminen ei kuitenkaan tarkoita luonnon vehreydestä tai elintavoista tinkimistä.

“Sä näet meren, näet luonnon, linnut laulaa... Ja olet sekunneissa kauppakeskuksessa, pikaratikassa, raviradalla, frisbeegolf-kentällä, kuntopuistossa, you name it. Täällä sä saat olla just sellainen kun sä oot”, Marika kertoo.

Marikan kuva
Marikalle kaikki tärkeät asiat, kuten työpaikka, harrastukset ja perhe, ovat Vermonniityssä.

Naapurusto kehittyy eteenpäin olemassa olevaa kunnioittaen. Merta syleilevät rantareitit ja virkistävät puistot tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisiin aktiviteetteihin, kuten myös lähialueen urheilupuisto, koirapuisto, golfkenttä, uimahalli ja maauimala.

Lähialueella toimivat myös hyvät terveyspalvelut, uusittu yhteinäiskoulu sekä 10 päiväkotia, joten elämä on mutkatonta. Myös asuntojen hintataso on ympäröivään alueeseen ja Helsingin puolen vastaaviin verraten kohtuullinen.

“Mä oon rakentanut Vermonniittyyn mun koko elämän – täällä on mun työpaikka, harrastukset ja perhe, enkä mä tarvii mitään muuta”, Marika summaa.

TEKSTI: Suvi Living KUVAT: Anders Meinader

Espoon Piaffe kadulta

Kohtuuhintaisia koteja omalla tontilla Vermonniityssä

Vermonniittyyn, Leppävaaran kainaloon, rakentuu korkealuokkainen kerrostalo Espoon Piaffe. Se tarjoaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia koteja omalla tontilla.

Tutustu ja varaa omasi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Vauva ja mies

Mitä, jos asunto kasvaisi perheen mukana?

SRV:n uudet kodit rakennetaan muuntojoustaviksi. Lue, mitä se oikein tarkoittaa.

Espoon Piaffe kadulta

Miksi taloyhtiön tontin omistusmuodolla on väliä?

Oma tontti on noussut viime vuosina tärkeäksi uudiskohteen ostokriteeriksi. Mitä hyötyä omasta tontista on ja mihin asioihin tonttiasioissa kannattaa kiinnittää nyt huomiota?

Vermonniityn maisemakuvaa

Vermonniityssä kaikki tarvittava on 15 minuutin etäisyydellä

Leppävaarasta ja sen lähialueista on kehittynyt toimiva yhdistelmä vehreyttä ja urbaania kaupunkielämää. Espoon Leppävaaran alueen projektinjohtaja Mika Rantala kertoo, minkälainen alue Suur-Leppävaarasta on muotoutunut ja miltä näyttää sen tulevaisuus?

Käsi kirjoittamassa vihkoon ja croissantti sekä kahvi pöydällä

Mitä jos vuokraisit asunnon omalle lapsellesi?

Oletko koskaan harkinnut, että ostaisit sijoitusasunnon ja vuokraisit sen omalle lapsellesi?

Taulun ripustaminen

RT:n Vihmo: ”Nyt on asunnonostajalle oivallinen hetki toimia”

Mitä asunnon ostamisessa kannattaa ottaa huomioon juuri nyt? Milloin epävarmuus hellittää? Asiantuntijat vastaavat asunnonostajia tällä hetkellä askarruttaviin kysymyksiin.