Neljä korkeaa pilvenpiirtäjää Kalasatamassa

Pilvenpiirtäjät rantautuvat Suomeen

Maailmanluokan meininki alkaa rantautua myös Suomeen korkean rakentamisen myötä.

Suomen ensimmäisiä pilvenpiirtäjiä rakentaa SRV. SRV on toiminut Suomessa korkean rakentamisen edelläkävijänä ja rakentanut jo esimerkiksi Tampereen Torni-hotellin (88 m), Espoon korkeimman kerrostalon Niittyhuipun (90 m) sekä Helsinkiin Suomen korkeimman asuinrakennuksen Majakan (134 m). Seuraavaksi on suunnitteilla Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä: Kalasataman Horisontti.

Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä

Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä, Kalasataman Horisontti, kohoaa Helsingin itäiseen kantakaupunkiin urbaaniin ja merelliseen kaupunginosaan erinomaisten kulkuyhteyksien äärelle.

Yli 100 metrin korkeuteen kurottava Horisontti haastaa perinteisen käsityksen toimitiloista ja tarjoaa yrityksille täysin ainutlaatuiset mahdollisuudet. Kalasatamaan rakennetaan kaikkiaan 8 tornia, mutta ainoastaan Horisonttiin on suunnitteilla toimitiloja. Horisontista on tulossa täysin uniikki työympäristö edelläkävijäyrityksille. Kaikista toimitiloista on merinäköala, alla levittäytyy Kalasataman urbaani kaupunginosa kattavine palveluineen ja omalle työpaikalle toimistotorniin pääsee hurauttamaan hissillä suoraan metrolta.

Korkea rakentaminen vaatii erityisosaamista

Korkea rakentaminen on maassamme melko uutta, ja SRV on toiminut Suomessa korkean rakentamisen edelläkävijänä. SRV:n korkean rakentamisen erityisosaaminen on kasvanut kokemuksen myötä. Tiesitkö, että esimerkiksi Tampereen Hotelli Torni, Espoon Niittyhuippu ja koko maamme korkein rakennus, Helsingin Kalasataman Majakka, ovat kaikki SRV:n rakentamia?

Kurkistus pilvenpiirtäjän talotekniikkaan

Periaatteessa samat fysiikan lait pätevät niin tavallisiin kerrostaloihin kuin pilvenpiirtäjiinkin. Kalasataman Horisontin 26 kerrosta merkitsevät sitä, että tornitaloon tulee normaalista poiketen useampi erillinen ilmanvaihto-, jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmävyöhyke.

Horisontin talotekniikan energiatehokkuus on kokonaisvaltaista, ja talo täyttää Helsingin kaupungin asettamat ekokriteerit. Toimitilojen käyttäjille energiatehokkuus näyttäytyy esimerkiksi vähän vettä kuluttavina vesikalusteina, LED-valaistuksena ja päivänvalon laajamittaisena hyödyntämisenä. Syvemmällä pinnan alla on kyse tiiviistä rakenteesta sekä energiatehokkaasta lämmityksestä ja jäähdytyksestä. Lisäksi rakennuksen katolle on mahdollista asentaa aurinkopaneelit.

Torneissa lämmitys, jäähdytys ja ilmanvaihto ovat erityisasemassa

Horisontissa lämmitys ja jäähdytys hoidetaan säteilypaneeleilla, joilla saadaan toimitilojen huoneisiin tasainen lämpötila ilman vedontunnetta. Julkisivussa on enemmän lasipinta-alaa kuin rakenteilla olevissa asuintornitaloissa, joten lasimateriaali on valittu erityisen tarkkaan. Auringon säteily ja lämpötilanvaihtelut on mallinnettu huolellisesti, jotta lasivalinnassa toteutuu optimaalinen ja energiatehokas sisätilojen lämmitys ja jäähdytys.

Raikasta sisäilmaa riittää, sillä Horisontin joka kolmannessa kerroksessa on erillinen ilmanvaihtokonehuone. Puhdasta ilmaa ei siis puhalleta alhaalta ylös, vaan jokainen kolmen kerroksen ilmanvaihtolohko imee sisään, puhdistaa ja poistaa oman sisäilmansa.

Paloturvallisuus on tornitalossa huipussaan

Palokonsultti on aktiivisesti mukana Horisontin suunnitteluvaiheessa ja hyväksyttää suunnitelmat pelastuslaitoksella. Paloturvallisuuteen on kiinnitetty Horisontissa erityistä huomiota: rakennuksessa on moderni paloilmoitinjärjestelmä. Rakennus on kauttaaltaan sprinkleröity, ja poistumistiet on mietitty tarkkaan. Huoneet ja yksittäiset toimistotilat käsitellään omina palo-osastoinaan.

Mites ne hissit?

Hissit eivät kuulu varsinaiseen talotekniikkaan, mutta ihmiset kyselevät niistä paljon. Horisonttiin tulee neljä Koneen erikoisnopeaa hissiä, jotka kuljettavat kyytiläisiä viiden metrin sekuntivauhdilla ylös ja alas. Hissin jarrutusenergia hyödynnetään syöttämällä se takaisin virraksi hissijärjestelmän käyttöön.

Sopisiko Horisontti sinun yrityksellesi?

"Horisontti vastaa erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten toimitilatarpeisiin. Monissa yrityksissä omasta identiteetistä viestiminen eri sidosryhmille koetaan erittäin tärkeäksi ja toimitilat ovat yksi hyvä keino erottua muista. Horisontti on kansainväliselläkin mittapuulla uniikki kokonaisuus ja sopii yrityksille, jotka etsivät edustavia tiloja itselleen ihmisvirtojen ääreltä. Kalasatama-Vallila-Pasila -akseli on kasvava ja erittäin vetovoimainen työpaikka-alue ja Horisontista tulee toimitilojen maamerkki Helsinkiin", toteaa SRV:n asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemi.

Kun työpaikka on Horisontissa, pääsee samalla hyödyntämään Kalasataman, Suvilahden ja Teurastamon alueiden erinomaista palvelutarjontaa. Horisontin 1-4. kerroksissa sijaitsevat metroasema sekä kauppakeskus REDI ravintoloineen, ruokakauppoineen, erikoisliikkeineen ja muine palveluineen. Rakennuksen viidennessä kerroksessa voi nautiskella tauosta viihtyisällä puistokansi Brygalla ja tornin 24. kerroksesta nauttia lounasta tai päivällistä terassiravintolassa merinäköalalla.

Horisontti pähkinänkuoressa:

  • 26 kerrosta yksilöllisesti räätälöitäviä toimitiloja
  • 6 minuuttia Helsingin keskustasta
  • Merinäköala kaikista toimitiloista
  • Metrolta suora yhteys toimistotorniin
  • Palvelut: REDI-kauppakeskuksen monipuoliset palvelut, näköalaravintola, puistokansi, metroyhteys, bussiyhteys, pysäköintikellari, pyöräparkki
  • Arvioitu valmistuminen: 2025
Horisontti-havainnekuva

Kalasataman Horisontin toimitilat ovat nyt vuokrattavissa

Tutustu virtualisointeihin ja katso videolta Horisontin kerrosnäkymät.

Lue lisää

Kalasataman alue

Kalasatamaa pitää kotinaan jo sadat edelläkävijäyritykset ja yli 10 000 vihreitä arvoja arvostavaa asukasta. Täällä vastuullisen ja tulevaisuuteen katsovan yrityksen on hyvä näyttää, mitä se ajattelee, mihin se uskoo ja mitä se tavoittelee. Kalasatama on loistava ympäristö modernille asiantuntijayritykselle.

Lue lisää Kalasataman alueesta
Kalasataman siluetti

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vermonniityn maisemakuvaa

Vermonniityssä kaikki tarvittava on 15 minuutin etäisyydellä

Leppävaarasta ja sen lähialueista on kehittynyt toimiva yhdistelmä vehreyttä ja urbaania kaupunkielämää. Espoon Leppävaaran alueen projektinjohtaja Mika Rantala kertoo, minkälainen alue Suur-Leppävaarasta on muotoutunut ja miltä näyttää sen tulevaisuus?

Pasilan Kokardin kerhohuone

Miikael valitsi perheensä ensiasunnoksi uudiskohteen

Tyttären syntymän myötä Miikaelin kolmihenkinen perhe kaipasi lisää tilaa. Perheen ensimmäinen omistusasunto löytyi Pasilasta.

Jukka Rantala Kokardin kattoterassilla

”Asumiskustannukset ovat seuraavat 20 vuotta vakiot”

Jukka Rantala muutti tammikuussa yhdessä puolisonsa kanssa Helsingin Pasilaan valmistuneeseen Kokardiin. Hän kertoo, miksi uudiskohde oli heille itsestään selvä valinta.