Kalasataman tornit

”Yrityksen toimitila viestii siitä, miten se näkee oman asemansa ja tavoitteensa”

Konkariarkkitehti Pekka Helin kannustaa yrityksiä panostamaan laadukkaisiin toimitiloihin.

Helsinkiin ja Kalasatamaan monia näkyviä maamerkkejä suunnitelleen arkkitehti Pekka Helinin äänestä kuuluu tyytyväisyys. Suomen ensimmäisen toimistopilvenpiirtäjä Horisontin rakennustyöt ovat alkaneet Helsingin Kalasatamassa.

Kalasatamasta tulee erinomainen kokonaisuus. Horisontti monipuolistaa aluetta ja tuo sinne paljon lisää työpaikkoja. Helsingin kaupungilla on ollut strateginen tavoite yhdistää työtä ja asumista. Se on ollut eurooppalainen trendi jo pitkään.”

Horisontin suunnittelussa yhdistyy Helinille monta tärkeää asiaa.

”Toimitiloissa meri on aivan läsnä. Omalta työpisteeltä voi nähdä Kruunuhaan ja Katajanokan yli aina avomerelle asti. Ja kun palvelut ja julkinen liikenne ovat aivan ulko-oven tuntumassa, säästää se valtavasti työntekijöiden aikaa,” Helin korostaa.

”Lisäksi helposti muunneltavat sisätilat ovat optimaaliset tämän päivän ICT-painotteiseen työhön. Kerrosala jakaantuu sopivankokoisiin osiin, joten ne sopivat monille organisaatioille paremmin kuin tuhansien neliöiden tilat,” hän jatkaa.

Yrityksen kannattaa panostaa laadukkaaseen arkkitehtuuriin

Arkkitehti Pekka Helin
Arkkitehti Pekka Helinin mukaan arkkitehtuuri ei ole vain estetiikkaa, vaan se rakentuu tilojen toimivuudesta, kestävyydestä ja visuaalisesta vaikuttavuudesta.

Pekka Helin on seurannut työnteon ja toimitilojen trendien kehittymistä jo kymmenien vuosien ajan. Viimeisimpänä työntekoa mullisti korona-pandemia. Helin, kuten moni yrityspäättäjäkin, on pohtinut viime aikoina paljon sitä, minkälainen toimitila palvelee yritysten tarpeita tulevaisuudessa.

Hän kannustaa yrityspäättäjiä panostamaan korkealuokkaiseen arkkitehtuuriin eli hyvin suunniteltuihin toimitiloihin. 

”Yrityksen toimitilojen arkkitehtuuri viestii monipuolisesti siitä, miten yritys näkee oman asemansa ja tavoitteensa. Toimitilojen hyvä suunnittelu on yritykselle avainresurssi samalla tavalla kuin henkilöstö.”

Toimitilojen hyvä suunnittelu on yritykselle avainresurssi samalla tavalla kuin henkilöstö.

Helinin mukaan arkkitehtuuri ei ole vain estetiikkaa, vaan se rakentuu tilojen toimivuudesta, kestävyydestä ja visuaalisesta vaikuttavuudesta.

”Kestävyys tarkoittaa sitä, että niin materiaaleissa kuin rakentamisessakin ympäristöä kuormitetaan mahdollisimman vähän. Lisäksi tilan tulee mahdollistaa yrityksen kasvu, supistuminen ja muut muutokset.”

”Toimivassa rakennuksessa tilaa voi hyödyntää tehokkaasti, ja sieltä löytyy tarpeeksi tilaa erilaiseen työntekoon. Visuaalinen vaikuttavuus tulee taas tyylin ja kauneuden kautta.”

Kalasatama_Horisontti_julkisivu_kuva_hankkeen_työmaasivuilla
Pekka Helinin mukaan Kalasatamasta tulee erinomainen kokonaisuus. Horisontti monipuolistaa aluetta ja tuo sinne paljon lisää työpaikkoja.

Työntekijän arvostus on kaiken a ja o

Helin on tyytyväinen, että hybridityön myötä ihmiset ovat palanneet työpaikoilleen.

”Ranskan ja Yhdysvaltojen suurkaupungeissa on havaittu, että työmatkaliikenne on palautunut lähelle pandemiaa edeltävää tasoa.”

”Työpaikka on sosiaalinen yhteisö ja ihminen tarvitsee sellaisia. Vuorovaikutteinen työ ei onnistu samalla tavalla Teamsissa kuin kasvotusten. Työpaikalla tapahtuu myös spontaaneja kohtaamisia, jolloin asiat voivat kehittyä paremmin ja nopeammin kuin Teamsissa.” 

Mutta toimistolla käyntiä vältellään, jos tilat eivät palvele kokonaisvaltaisesti työntekijöiden ja yrityksen tarpeita.

”Työntekijän arvostus on kaiken a ja o,” Helin korostaa.

TEKSTI: Aku Karjalainen KUVAT: Helin & Co ja SRV

Horisontti-havainnekuva

Kalasataman Horisontin toimitilat ovat nyt vuokrattavissa

Tutustu virtualisointeihin ja katso videolta Horisontin kerrosnäkymät.

Lue lisää

Kalasataman alue

Kalasatamaa pitää kotinaan jo sadat edelläkävijäyritykset ja yli 10 000 vihreitä arvoja arvostavaa asukasta. Täällä vastuullisen ja tulevaisuuteen katsovan yrityksen on hyvä näyttää, mitä se ajattelee, mihin se uskoo ja mitä se tavoittelee. Kalasatama on loistava ympäristö modernille asiantuntijayritykselle.

Lue lisää Kalasataman alueesta
Kalasataman siluetti

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kalasataman alue

Näin Kalasatamasta on kehittynyt ainutlaatuinen asumisen, työpaikkojen ja tapahtumien keskus

Kalasatamasta on muotoutunut jo yli 11 000 asukkaan ja 13 000 työpaikan urbaani keskus. Lue, miten tähän on tultu ja miltä näyttää alueen tulevaisuus.

Horisontin ravintoloitsijat Riku Stenros, Maiju Åstedt ja Teemu Aura haastatteluartikkeliin

Brasserie Stadin katolle

Monista kiitetyistä ravintoloista tunnetut Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt avaavat uuden ravintolan Suomen ensimmäiseen toimistopilvenpiirtäjään.

VSCY:n yrittäjät

”Kalasatama on verkostoitumisen kuningaspaikka”

Dynaamisesta Kalasatamasta on kehittymässä kasvavien pk-yritysten alue. Markkinointitoimisto VSCY ja telemarkkinointiyritys Gainer kertovat, miksi he ovat tulleet Kalasatamaan jäädäkseen.

Horisontti-havainnekuva

Vetovoimainen työympäristö on sijoitus tulevaisuuteen

Toimiston monopoli työntekopaikkana on murtunut. Palkittu muotoilujohtaja Antti Pitkänen kertoo, mitä työympäristöltä nyt odotetaan.

Saku Sipola ja Kristiina Sotka

Millainen on nyt unelmien toimisto? Toimitilojen asiantuntijat kertovat

SRV:n Saku Sipola ja Kristiina Sotka valottavat, miten uusi toimitila voi edistää työntekijöiden hyvinvointia ja kuinka se tehdään.

Anni Sinnemäki

Kalasatamasta on kehittynyt yksi Helsingin elinkeinoelämän nopeimmin kasvavista alueista

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen mukaan Kalasatama on hyvä osoitus kaupungin tavoitteista, joissa yhdistyvät asuminen ja työpaikat sekä hyvä sijainti ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet.

Kalasataman korkeita tornitaloja sekä liikennettä

Kolme syytä vuokrata toimitilaa Helsingin Kalasatamasta

Käsi sydämellä, pidetäänkö teidän yrityksessä toimitilastrategiaa aitona kilpailuetuna? Jos vastaus on ei, niin käytä seuraavat pari minuuttia tämän jutun lukemiseen.

Näkymät Horisontin 24. kerroksesta

Huippuravintola pilvenpiirtäjän katolla vie ravintolaelämyksen arjen yläpuolelle

Toimistopilvenpiirtäjä Horisontin 24. kerrokseen rakentuu kaupungin uusin ja houkuttelevin ravintola. Ravintolakonsultti Juha Vuorela kertoo, mitä tulevalta ravintolalta voi odottaa.