Kalasataman alue

Kalasataman alue

Moderni ja nuorekas Kalasataman alue kasvaa vauhdilla 

Kalasatama, Sompasaari ja Verkkosaari muodostavat alueen, jossa urbaani rouheus ja moderni rakentaminen luovat uudenlaista kaupunkikuvaa. Meri on läsnä kaikkialla, mutta samaan aikaa olet keskellä palveluita ja liikenneyhteydet ovat hyvät moneen suuntaan. Kun kaikki tärkeä on työmatkasi varrella, saat helposti tunnin lisää aikaa arkeesi. 

Helsingin kaupunki kehittää aluetta strategisesti tärkeänä kaupunkialueena. Kalasatamasta onkin tehty älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, jossa on edistetty sujuvaa arkea ja ilmastotavoitteita tukevia ratkaisuja. 

Kalasatama on hyvä osoitus kaupungin tavoitteista, joissa yhdistyvät asuminen ja työpaikat sekä hyvä sijainti ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet.
Apulaispormestari Anni Sinnemäki 
Lue lisää tästä artikkelista >>

Alueen rakentaminen alkoi 2009, ja Kalasataman alueelle on kehittynyt tiivis asuntojen, työpaikkojen, palveluiden ja liikenteen verkosto. Nyt Kalasataman alue on kasvanut jo yli 10 000 asukkaan vireäksi kaupunginosaksi, ja siellä on jo yli 13 000 työpaikkaa. Kalasataman asukkaista yli neljännes on 25–34-vuotiaita, ja 65 prosenttia asukkaista on alle 40-vuotiaita.

Rakentamisen valmistuessa vuoteen 2040 mennessä alueella arvioidaan olevan yli 30 000 asukasta. 

Kalasatamassa on jo moni edelläkävijäyritys

Helsingin kiinnostavimmasta kaupunginosasta löytyy jo moni edelläkävijäyritys ja Kalastamasta on kehittynyt Helsingin mielenkiintoisin työssäkäyntialue. Alueella on tällä hetkellä jo yli 1 000 työpaikkaa. Kestävän kaupunkikehityksen periaatteiden mukaan kehitetty Kalasatama onkin erinomainen alue vastuulliselle ja vihreitä arvoja arvostavalle yritykselle. 

Kasvava Kalasatama on vetänyt puoleensa erityisesti konsultti-, asiantuntija- ja palveluyrityksiä sekä luovien alojen toimijoita, mutta suuretkin yritykset ovat keskittäneet toimitilojaan alueelle. Esimerkiksi Keskon ja Lindströmin pääkonttorit sekä Tilastokeskus sijaitsevat Kalasatamassa.


Näimme, että kyseessä on tulevaisuuden alue ja tämä on tosi vireä.
Keskon viestintäjohtaja Karoliina Partanen
Lue lisää tästä artikkelista >>

Loistava sijainti ja saavutettavuus

Pääset Kalasatamaan helposti muun muassa autolla, julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä ja jalkaisin eri puolita pääkaupunkiseutua. Autolla löydät perille helposti esimerkiksi Itäväylää tai keskustan suunnasta Sörnäisten rantatietä pitkin. Esimerkkejä matka-ajoista:

 • 6 min Rautatientorilta metrolla 
 • 14 min Rautatientorilta pyörällä
 • 30 min lentokentältä autolla 
 • 2 min lähimmälle bussi-, metro- tai ratikkapysäkille 
 • 15 min Pasilasta ratikalla (aloittaa syksyllä 2024)
Matka-ajat Kalasatamaan
Voit klikata kartan suuremmaksi tästä.

Kaupungin houkuttelevin ravintola rakentuu toimistopilvenpiirtäjä Horisontin katolle

Miltä maistuisi lounas tai illallinen pilvenpiirtäjän 24. kerroksessa? Horisontin huipulle tulee pääkaupunkiseudun korkein ravintola, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea Helsinki lähes 100 metrin korkeudessa. Ennen kokemattoman ravintolaelämyksen loihtivat ravintola-alan menestynyt yrittäjäkolmikko Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt. Lue lisää tulevasta ravintolasta tästä linkistä. 

Horisontin ravintoloitsijat Riku Stenros, Maiju Åstedt ja Teemu Aura
Horisontin ravintola on Riku Stenrosin (vas.), Maiju Åstedtin ja Teemun Auran kolmas yhteinen ponnistus. Kolmikolle poikkeuksellisen siitä tekee se, että tällä kertaa korttelin kivijalasta on noustu kattojen yläpuolelle, koko Helsingin kivijalkaan.

Katso matka-aika omalta asuinalueeltasi

 • Rautatientori 6 min
 • Kamppi 8 min
 • Pasila 12 min
 • Vuosaari 15 min
 • Tapiola 20 min
 • Myyrmäki 30 min
 • Tikkurila 35 min
 • Pasila 10 min
 • Kamppi 16 min
 • Vuosaari 17 min
 • Leppävaara 22 min
 • Tikkurila 24 min
 • Myyrmäki 24 min
 • Tapiola 27 min

Arjen palvelut ja parhaat tapahtumat aina lähellä

Työpäivästä ja koko arjesta Kalasatamassa tekee helppoa se, että kauppakeskus Redin ja muut arjen palvelut, luonto, elämykset sekä kiinnostavat tapahtumat ovat aina lähellä. Paikalliset palvelut ja alueen sykkivä eläväisyys ovat yksinkertaisesti parasta, mitä koko pääkaupunkiseudulla on tarjota.

Kulttuuria löytyy vierestä Suvilahdesta, jossa sijaitsee Suvilahden kulttuurikeskus. Suvilahdessa järjestetään muun muassa Flow ja Tuska-festivaalit. Festivaalien lisäksi Helsingin tavoite on, että Suvilahdessa voidaan tulevaisuudessa järjestää monipuolisesti myös muun muassa pienempiä kulttuuritapahtumia. Tämän mahdollistamiseksi alueelle on suunniteltu uutta tapahtumakeskusta, Suvilahti Event Hubia.

Lisäksi Tukkutorin yhteyteen Teurastamolle on kehittynyt varsin mielenkiintoinen ruoka- ja tapahtumakeskittymä.

Arjen palvelut Kalasatamassa
Voit klikata kartan suuremmaksi tästä.

Tutustu Kalasataman alueen palveluihin

 • Redi-parkki
 • Kuntokeskus ELIXIA
 • Horisontin maisemaravintola 24. kerros
 • Ravintolamaailma
 • Päivittäistavarakaupat, Alko ja apteekki
 • Elokuvateatteri
 • Kampaamot
 • Upeat shoppailumahdollisuudet
 • Kiertotalouskeskittymä
 • Kirjasto
 • Lentotunneli Föönin elämykset
 • Puistokansi Bryga
 • Teurastamon ravintola- ja kulttuurialue
 • Suvilahden kulttuurikeskus
 • Korkeasaari
 • Tornitalo Visiossa sijaitseva päiväkoti
 • Mustikkamaan lenkkipolut ja uimaranta
 • Lukuisat alueen harrastusmahdollisuudet tanssista kiipeilyyn ja kamppailulajeihin

Vuokraa yrityksellesi toimistotilat Kalasatamasta

Kiinnostaisiko uuden ajan toimitilat toimistopilvenpiirtäjästä?

Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä Horisontti rakentuu pilviä hipoviin ulottuvuuksiinsa merellisessä ja urbaanissa Kalasatamassa. Horisontti asettaa uudet standardit inspiroiville pk-yritysten toimitiloille sekä modernille työnteolle. Horisontti valmistuu keväällä 2025.

Toimisto Horisontissa tukee parhaalla mahdollisella tavalla nykyaikaista tiimityöskentelyä ja sujuvaa vuorovaikutusta sekä lisää työntekijöiden hyvinvointia ja tuottavuutta.

Tutustu Horisontin mahdollisuuksiin
Kalasatama_Horisontti_julkisivu_kuva_hankkeen_työmaasivuilla

Puurakenteinen Leonkatu luo uudet standardit pääkonttoritason toimitiloille

Hurmaavan katetun kattoterassin sekä avoimen ja aktiivisen kivijalan väliin rakentuu puusta elämyksellistä sekä erittäin joustavasti suunniteltavaa toimisto-, tapahtuma- ja neuvottelutilaa, joiden muuntojoustavuus ja olosuhteet ovat huippuluokkaa. 

Leonkatu täyttää tulevaisuuden vastuullisuusvaatimukset jo nyt.

Tutustu Leonkadun mahdollisuuksiin
Leonkatu Itäväylältä katsottuna

Kiintopisteinä Kalastaman tornit

SRV:llä on ollut keskeinen rooli Kalasataman muutoksessa entisestä satama- ja teollisuusalueesta urbaaniksi ja pidetyksi kaupunginosaksi. Alueen kiintopisteenä toimii kahdeksan tornitalon kokonaisuus, joista on rakenteilla tai valmistunut viisi rakennusta. 

Tornitalojen juureen aiemmin rakennettu kauppakeskus Redi avasi ovensa asiakkaille syyskuussa 2018. Nyt ovat vuorossa tornit, jotka kaikki nousevat sadan metrin tietämiin.

Torneista ensimmäisenä valmistui 134 metriin kurottava Majakka, joka toivotti asukkaat uusiin koteihinsa vuoden 2019 lopussa. Syksyllä 2021 valmistui Loisto, joka 32-kerroksisena ulottuu aina 124 metriin saakka. Elokuussa 2022 valmistui 120 metriä korkea Lumo One, jossa on 291 vuokrattavaa Kojamon Lumo-kotia. 

Neljäs tornitalo, Visio, valmistui 2023 lopulla. 98 metriä korkeaan rakennuksessa on 240 asuntoa ja tilat päiväkodille. Vision asunnot on nyt vuokrattavissa. Lisäksi parhaillaan on rakenteilla Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä Horisontti, joka valmistuu vuonna 2025.

Tutustu Kalasataman tornitaloihimme

Horisontti ilmakuva kesäkuu 2023

Kalasataman työmaakamera

Tutustu Horisontin työmaan etenemiseen Kalasataman työmaakameran kautta.

Työmaakamera

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kalasataman alue

Näin Kalasatamasta on kehittynyt ainutlaatuinen asumisen, työpaikkojen ja tapahtumien keskus

Kalasatamasta on muotoutunut jo yli 11 000 asukkaan ja 13 000 työpaikan urbaani keskus. Lue, miten tähän on tultu ja miltä näyttää alueen tulevaisuus.

Saku Sipola ja Kristiina Sotka

Millainen on nyt unelmien toimisto? Toimitilojen asiantuntijat kertovat

SRV:n Saku Sipola ja Kristiina Sotka valottavat, miten uusi toimitila voi edistää työntekijöiden hyvinvointia ja kuinka se tehdään.

Anni Sinnemäki

Kalasatamasta on kehittynyt yksi Helsingin elinkeinoelämän nopeimmin kasvavista alueista

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen mukaan Kalasatama on hyvä osoitus kaupungin tavoitteista, joissa yhdistyvät asuminen ja työpaikat sekä hyvä sijainti ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet.

VSCY:n yrittäjät

”Kalasatama on verkostoitumisen kuningaspaikka”

Dynaamisesta Kalasatamasta on kehittymässä kasvavien pk-yritysten alue. Markkinointitoimisto VSCY ja telemarkkinointiyritys Gainer kertovat, miksi he ovat tulleet Kalasatamaan jäädäkseen.

Horisontin ravintoloitsijat Riku Stenros, Maiju Åstedt ja Teemu Aura haastatteluartikkeliin

Brasserie Stadin katolle

Monista kiitetyistä ravintoloista tunnetut Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt avaavat uuden ravintolan Suomen ensimmäiseen toimistopilvenpiirtäjään.

Horisontti-havainnekuva

Vetovoimainen työympäristö on sijoitus tulevaisuuteen

Toimiston monopoli työntekopaikkana on murtunut. Palkittu muotoilujohtaja Antti Pitkänen kertoo, mitä työympäristöltä nyt odotetaan.

Kalasataman tornit

”Yrityksen toimitila viestii siitä, miten se näkee oman asemansa ja tavoitteensa”

Konkariarkkitehti Pekka Helin kannustaa yrityksiä panostamaan laadukkaisiin toimitiloihin.

Saku Sipola ja Kristiina Sotka

Millainen on nyt unelmien toimisto? Toimitilojen asiantuntijat kertovat

SRV:n Saku Sipola ja Kristiina Sotka valottavat, miten uusi toimitila voi edistää työntekijöiden hyvinvointia ja kuinka se tehdään.

Kalasataman korkeita tornitaloja sekä liikennettä

Kolme syytä vuokrata toimitilaa Helsingin Kalasatamasta

Käsi sydämellä, pidetäänkö teidän yrityksessä toimitilastrategiaa aitona kilpailuetuna? Jos vastaus on ei, niin käytä seuraavat pari minuuttia tämän jutun lukemiseen.

Näkymät Horisontin 24. kerroksesta

Huippuravintola pilvenpiirtäjän katolla vie ravintolaelämyksen arjen yläpuolelle

Toimistopilvenpiirtäjä Horisontin 24. kerrokseen rakentuu kaupungin uusin ja houkuttelevin ravintola. Ravintolakonsultti Juha Vuorela kertoo, mitä tulevalta ravintolalta voi odottaa.

Vehreä puistoalue näköalalla

Bryga – puisto Kalasataman tornien kainalossa on viherrakentamista tiiviissä kaupunkirakenteessa

Suojassa katujen vilskeeltä Helsingin Kalasatamassa Itäväylän ja kauppakeskus REDIn katolla sijaitsee päivisin auki oleva puisto Bryga.