Kokardin yhteistila

Laadukkaat yhteiskäyttötilat tuovat luksusta arkeen ja asumiseen

Oman kodin valinnoissa voi keskittyä olennaiseen, kun laadukkaat saunat, juhla-, etätyö- ja kuntoilutilat, tavaralainaamo tai kattoterassi ovat kaikkien taloyhtiön asukkaiden käytössä.

Hyvin suunnitellut ja asukkaiden arkea helpottavat yhteistilat lisäävät huomattavasti kerrostaloasumisen laatua ja tuovat lisäneliöitä arkeen. 

"Sen sijaan, että saunot omassa pienessä saunassa tai järjestät juhlat omassa kodissa, voit nyt saunoa kattosaunassa tai kutsua ystäviä tilaaviin ja tyylikkäisiin tiloihin. Tämä tuo luksusta arkeen", havainnollistaa SRV:n elinkaariviisaiden asuntojen kehityspäällikkö Lotta Toivonen.

Loiston kuntosali
Kalasatamassa sijaitsevan Loiston kuntoilutila.

Digitaalinen varausmahdollisuus lisännyt tilojen käyttöä

Asuntokohteissamme toteutetut yhteistilat tekevät kiireisestä arjesta helpompaa. Esimerkiksi vuodenvaihteessa valmistuneesta Pasilan Kokardista löytyy kattoterassi ja kolme hulppeaa kattosaunaa. Päiväsaikaan ylimmässä kerroksessa sijaitseva kerhotila toimii varattavana etätyötilana, ja iltaisin sitä voi varata omaan käyttöön harrastus- tai juhlatilaksi.

Lisäksi myöhemmin Kokardin viereen rakentuvaan Junailijaan on tulossa laadukas kuntoilutila, joka on myös Kokardin asukkaiden käytössä.

"Yhteistiloja voi varata ja maksaa kätevästi One4all mobile -asukassovelluksella, mikä on tehnyt tilojen käytöstä helppoa ja joustavaa. Tilojen käyttö on lisääntynyt, kun ei tarvitse sitoutua tiettyyn aikaan, vaan niitä voi käyttää silloin, kun se itselle parhaiten sopii", Toivonen kertoo.

Toivosen mukaan laadukkaiden saunojen lisäksi asukkaat arvostavat etenkin kuntoilutiloja, sillä ne ovat tehneet kuntoilusta helppoa eikä aikaa tuhlaannu matkoihin.

"Esimerkiksi Kalasataman torneissa kaikkein pidetyin tila on ollut kuntoilutila. Kyselyssä osa asukkaista on sanonut aloittaneensa salilla käynnin, kun he muuttivat torneihin."

Majakan sauna
Jaetuilta tiloilta odotetaan laatua ja niiden käytön tulee olla joustavaa. Kuvassa Kalasatamassa sijaitsevan Majakan sauna.

Lisää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia

Toivonen korostaa, että jaetut tilat tukevat sekä ihmisten että ympäristön hyvinvointia. Ne kannustavat ihmisiä kohtaamisiin ja viettämään aikaa läheisten kanssa.

"On myös ekologista, kun oma asunto on pienempi ja harvemmin arjessa käytetyt tilat ovat jaettuja. Eikä kaikkia tavaroita tarvitse omistaa myöskään itse, sillä nokkakärryt, tikkaat tai porakoneen voi lainata kätevästi yhteisestä tavaralainaamosta."

Yhteistilojenkin on pystyttävä muuntumaan tarpeiden muuttuessa. Jotta tilat palvelevat mahdollisimman hyvin asukkaiden tarpeita, on asukkaat otettu mukaan suunnitteluun työpajoissa tai heille on tehty kyselyjä.

"On tärkeää, että tilat muuntuvat joustavasti erilaisiin käyttötarkoituksiin vaikkapa liikkuvien väliseinien avulla. Yhteistilat mahdollistavat myös palveluiden tuomisen lähelle asukkaita. Esimerkiksi Kalasataman torneihin on kutsuttu kerran vuodessa pyörähuolto", Toivonen kertoo.

Pasilan Kokardin kerhohuone
Monikäyttöiset yhteistilat kannustavat asukkaita erilaisiin kohtaamisiin. Kuvassa Pasilassa sijaitsevan Kokardin juhla- ja etätyötila.

TEKSTI: Aku Karjalainen KUVAT: SRV

”Kattoterassit tuovat upeat maisemat kaikkien ulottuville”

Pasilan Kokardin kattoterassilla on mahdollista järjestää juhlat, nauttia kesäpäivästä tai vilvoitella saunomisen lomassa.

Lue lisää kattoterasseista
Havainnekuva uudiskohteen kattoterassi SRV Pasila Kokardi
Havainnekuva uudiskohteen kattoterassi SRV Pasila Kokardi

Pasilan Kokardin kodit nyt -10 %

Saat Kokardin muuttovalmiiden asuntojen velattomasta hinnasta nyt pois 10 prosenttia, kun teet kaupat 31.7.2024 mennessä. Edun arvo on 21 610–72 960 euroa.

Tutustu ja tule käymään näytöllä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Pasilan Kokardin kerhohuone

Miikael valitsi perheensä ensiasunnoksi uudiskohteen

Tyttären syntymän myötä Miikaelin kolmihenkinen perhe kaipasi lisää tilaa. Perheen ensimmäinen omistusasunto löytyi Pasilasta.

Jukka Rantala Kokardin kattoterassilla

”Asumiskustannukset ovat seuraavat 20 vuotta vakiot”

Jukka Rantala muutti tammikuussa yhdessä puolisonsa kanssa Helsingin Pasilaan valmistuneeseen Kokardiin. Hän kertoo, miksi uudiskohde oli heille itsestään selvä valinta.

Kalasatamassa sijaitsevan Loiston kattoterassi

”Kattoterassit tuovat upeat maisemat kaikkien ulottuville”

Esimerkiksi Pasilassa sijaitsevan Kokardin kattoterassilla on mahdollista järjestää juhlat, nauttia kesäpäivästä tai vilvoitella saunomisen lomassa.

Itä-Pasilan talojen julkisivuja

Mitä kuuluu Pasila?

Pasilalaiset kertovat, millainen asuinalueiden helmi paljastuu betonikuoren alta. Asukkaidensa rakastaman alueen asukasmäärä kolminkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Taulun ripustaminen

RT:n Vihmo: ”Nyt on asunnonostajalle oivallinen hetki toimia”

Mitä asunnon ostamisessa kannattaa ottaa huomioon juuri nyt? Milloin epävarmuus hellittää? Asiantuntijat vastaavat asunnonostajia tällä hetkellä askarruttaviin kysymyksiin.

Asuntojen-pohjaratkaisut-pääkuva

Suunnannäyttäjät haluavat asuntoihin runsaasti säilytystilaa

Tällä hetkellä kerrostaloasuntoon halutaan etenkin parveke ja oma vaatehuone. Myös erillinen keittiö kasvattaa suosiotaan, selviää tuoreesta Suunnannäyttäjät-paneelin kyselystä.