Pasilan Kokardin kerhohuone

Miikael valitsi perheensä ensiasunnoksi uudiskohteen

Tyttären syntymän myötä Miikaelin kolmihenkinen perhe kaipasi lisää tilaa. Perheen ensimmäinen omistusasunto löytyi Pasilasta.

Reilu kaksi vuotta sitten Miikaelin Kalliossa sijainnut vuokrakaksio alkoi tuntua liian pieneltä. Perheen tytär oli syntynyt ja vanha kerrostalo ei enää taipunut uuteen elämäntilanteeseen.

”Vaunuja joutui usein säilyttämään eteisessä. Jos kylppäriin taas laittoi ammeen, sai tarkkaan taiteilla, että mahtui viereen kylvettämään lasta”, Miikael muistelee.

Uutta asuntoa etsiessä vaihtoehdoiksi valikoituivat nopeasti uudiskohteet.

”Meillä molemmilla oli ajatuksena, että ostetaan oma asunto, kun tarvitsemme isompaa kotia. Kun joutui usein mittailemaan mittanauhan kanssa paikkoja, tuli fiilis, että haluamme täysin uuteen asuntoon, joka sopii tarpeisiimme”, Miikael kertoo.

Vaunuja joutui usein säilyttämään eteisessä. Jos kylppäriin taas laittoi ammeen, sai tarkkaan taiteilla, että mahtui viereen kylvettämään lasta.

Lapsiperheiden suosima helmi

Miikaelille oli selvää, että he haluavat asunnon hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden läheisyydestä. Jo alkuvaiheessa huomio kiinnittyi Itä-Pasilaan.

”Olimme molemmat opiskelleet Pasilassa, mutta aluksi vähän epäröimme. Kun kävimme kävelemässä alueella, tämä näyttäytyi erittäin viehättävänä ja tietyllä tavalla sydän suli Pasilaan. Täällä on urbaania rujoutta, mutta samaan aikaan tänne on jätetty paljon vehreyttä.”

Uuden asuinalueen valinnan sinetöivät Suomen parhaat liikenneyhteydet ja palvelut. Pasilan asema ja Tripla ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä, mutta silti saa asua omassa rauhassa. Lähistöllä sijaitsee myös runsaasti päiväkoteja ja kouluja.

”Esimerkiksi perheen ruokaostokset saa Triplan Prismasta ja isovanhemmat pääsevät suoraan yhdellä junalla hoitoavuksi. Ja onhan se kätevää, kun elokuviinkin voi lähteä vasta kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua”, Miikael kiittelee.

”Vaikka muutti uudelle alueelle, mistään aiemmasta ei ole tarvinnut luopua, sillä keskustaan tai Kallioon ei ole pitkä matka. Periaatteessa palvelut ovat vain parantuneet”, hän jatkaa.

Erinomaisen sijainnin, kattavien palveluiden sekä lukuisten puistojen ja perheasuntojen vuoksi monet lapsiperheet ovat löytäneet tiensä Pasilaan.

”Täällä on valtavasti lapsiperheitä, ja useilla on sama tarina kuin meilläkin. Monet ovat muuttaneet tänne Kallion tai Töölön suunnasta, sillä täältä löytyy perheasuntoja, mutta elinympäristö ei muutu paljoakaan aiempaan verrattuna”, Miikael tietää.

Miikael esittelee Kokardin yhteistiloja
Miikael arvostaa sitä, että Itä-Pasilassa pääsee asumaan keskellä valmiita ja kattavia palveluita.

Asiantuntija auttoi sisustusvalinnoissa

Pasilan Kokardissa Miikaelin perheeseen teki vaikutuksen asunnon toimiva pohjaratkaisu.

”Meitä kiinnosti tässä erityisesti poikkeuksellisen isot 80 neliöiset kolmiot, joita harvoin löytää uudiskohteista. Lisäksi tykkäsimme, kun on oma sauna ja iso vaatehuone.”

Koska Miikaelin perhe oli varannut asunnon jo varhaisessa vaiheessa, pääsivät he vaikuttamaan sisustusvalintoihin. Hän kiittelee sitä, kuinka helpoksi omannäköisten valintojen tekeminen oli tehty.

”Apunamme oli SRV:n oma asiantuntija, joka auttoi valintojen tekemisessä. Hänellä oli tosi hyviä ideoita. Siitä oli iso apu, sillä tällaisia ratkaisuja joutuu kuitenkin tekemään melko harvoin.”

”Valmiista pintamateriaali- ja kodinkonevaihtoehdoista löytyi jo hyvin laadukkaita vaihtoehtoja, ja niitä pystyi täydentämään lisähintaisilla tuotteilla. Saimme suhteellisen maltillisella budjetilla valittua tosi kivoja juttuja.”

Apunamme oli SRV:n oma asiantuntija, joka auttoi valintojen tekemisessä. Hänellä oli tosi hyviä ideoita. Siitä oli iso apu, sillä tällaisia ratkaisuja joutuu kuitenkin tekemään melko harvoin.

Yhteistilat sujuvoittavat arkea

Sujuvaa arkea tukevat laadukkaat yhteistilat. Pyörät ja rattaat on kätevä säilyttää ulkoiluvälinevarastossa ja tilava pesutupa helpottaa tarvittaessa arjen pyykkirumbaa.

Iso etu on myös ylimmästä kerroksesta löytyvät kattosaunat sekä juhlatila ja kattoterassi, joita voi varata esimerkiksi omiin juhliin. Varaukset hoituvat jouhevasti One4all mobile -asukassovelluksella.

”Olemme molemmat tyttären kanssa kesän lapsia, joten kattokerroksen upeissa yhteistiloissa on kiva järjestää synttärijuhlat ensi kesänä”, Miikael miettii.

TEKSTI JA KUVAT: Aku Karjalainen

Havainnekuva uudiskohteen kattoterassi SRV Pasila Kokardi

Pasilan Kokardin kodit nyt -10 %

Saat Kokardin muuttovalmiiden asuntojen velattomasta hinnasta nyt pois 10 prosenttia, kun teet kaupat 31.7.2024 mennessä. Edun arvo on 21 610–72 960 euroa.

Tutustu ja tule käymään näytöllä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Jukka Rantala Kokardin kattoterassilla

”Asumiskustannukset ovat seuraavat 20 vuotta vakiot”

Jukka Rantala muutti tammikuussa yhdessä puolisonsa kanssa Helsingin Pasilaan valmistuneeseen Kokardiin. Hän kertoo, miksi uudiskohde oli heille itsestään selvä valinta.

Kalasatamassa sijaitsevan Loiston kattoterassi

”Kattoterassit tuovat upeat maisemat kaikkien ulottuville”

Esimerkiksi Pasilassa sijaitsevan Kokardin kattoterassilla on mahdollista järjestää juhlat, nauttia kesäpäivästä tai vilvoitella saunomisen lomassa.

Kokardin yhteistila

Laadukkaat yhteiskäyttötilat tuovat luksusta arkeen ja asumiseen

Oman kodin valinnoissa voi keskittyä olennaiseen, kun laadukkaat saunat, juhla-, etätyö- ja kuntoilutilat, tavaralainaamo tai kattoterassi ovat kaikkien taloyhtiön asukkaiden käytössä.

Itä-Pasilan talojen julkisivuja

Mitä kuuluu Pasila?

Pasilalaiset kertovat, millainen asuinalueiden helmi paljastuu betonikuoren alta. Asukkaidensa rakastaman alueen asukasmäärä kolminkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Taulun ripustaminen

RT:n Vihmo: ”Nyt on asunnonostajalle oivallinen hetki toimia”

Mitä asunnon ostamisessa kannattaa ottaa huomioon juuri nyt? Milloin epävarmuus hellittää? Asiantuntijat vastaavat asunnonostajia tällä hetkellä askarruttaviin kysymyksiin.

Asuntojen-pohjaratkaisut-pääkuva

Suunnannäyttäjät haluavat asuntoihin runsaasti säilytystilaa

Tällä hetkellä kerrostaloasuntoon halutaan etenkin parveke ja oma vaatehuone. Myös erillinen keittiö kasvattaa suosiotaan, selviää tuoreesta Suunnannäyttäjät-paneelin kyselystä.