Itä-Pasilan talojen julkisivuja

Mitä kuuluu Pasila?

Pasilalaiset kertovat, millainen asuinalueiden helmi paljastuu betonikuoren alta. Asukkaidensa rakastaman alueen asukasmäärä kolminkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Itä-Pasila on yksi Helsingin nopeimmin kasvavista alueista ja onkin arvioitu, että vuosina 2010–2040 Pasilan asukasmäärä kolminkertaistuu ja työpaikkojen määrä tuplaantuu. Itä-Pasila onkin todellinen helmi, kun uskaltaa kurkistaa sen rujoa ulkokuorta syvemmälle. Betonin ja virastotalojen taustalta paljastuu asukkaidensa rakastama persoonallinen, loistavien palveluiden ja kulkuyhteyksien polttopisteessä sijaitseva asuinalue, joka kehittyy huimaa vauhtia.

Päästimme ääneen alueen asukkaat, jotka nostivat esiin muun muassa kulttuurin, urheilumahdollisuudet, perhe-elämän ja sen ilmeisen – loistavat kulkuyhteydet joka puolelle Helsinkiä. 

Itä-Pasilan talojen julkisivuja
Itä-Pasila on asukkaidensa rakastama persoonallinen sekä loistavien palveluiden ja kulkuyhteyksien keskus.

Kaupunginosa täynnä kulttuuria ja historiaa

Kuvia Itä-Pasilasta
 “Pasilassa on omaa taianomaista fiilistä, mistä inspiroidun. Vietetään täällä aika ystävien kanssa vuoden ympäri. Juhannuksena kiivetään Velodromin taakse kukkuloille, missä paistatellaan auringonlaskuun ja sen nousuun saakka,” Emmi kertoo.

Kaupunginteatteri Studio Pasilan lavalla nähdään niin komediaa, stand upia, koskettavia draamanäytelmiä kuin myös musiikkiteatteriakin. Elokuvateatteri ja laajasti muita palveluita löytyy Pasilan sydämestä, kauppakeskus Triplasta. 

Lähistöllä sijaitseva Pasilan kirjasto on yksi Helsingin suurimmista kirjastoista ja sen maksuttomat tapahtumat, kuten kirjailijavierailut, näyttelyt, musiikkiesitykset ja työpajat tarjoavat tekemistä vuoden ympäri. 

Kiinteänä osana katukuvaa on Messukeskus, joka on yksi Suomen suurimmista tapahtumakeskuksista ja joka houkuttelee runsaasti kävijöitä moninaisiin tapahtumiin. Esimerkiksi start up -tapahtuma Slushin kaltaiset tapahtumat tuovat kävijöitä ja maailmanluokan osaajia Itä-Pasilaan läheltä ja kaukaa.

Mäkelärinteen tietävät kaikki – tiesitkö, että Pasilasta löytyy myös agilityrata?

Haastateltavan kuva
“Olen tosi kiitollinen Itä-Pasilan urheilupuitteista. Läheinen velodromi, jalkapallokentät, Mäkelärinteen uimahalli ja talvisin luistelumahdollisuudet ovat mahdollistaneet harrastukset nuoresta pojasta lähtien,” Sam kiittelee.

Itä-Pasila on kuin tehty aktiivisesta elämäntyylistä nauttiville – alueelta löytyy urheilupuisto, velodromi ja Mäkelänrinteen uimakeskus, joka on Suomen suosituin uimahalli, erikoisuutenaan 50 metrin radat. Uintikeskuksesta löytyy myös kuntosali, ryhmäliikuntaa sekä laajasti muita lajivaihtoehtoja, kuten sulkapallo, käsipallo, koripallo, lentopallo, salibandy, futsal, jooga, pilates ja kahvakuula.

Urheilupuiston alueella on useita jalkapallonurmia, hiekkakenttä ja oma kenttä yleisurheilijoille juoksu-, hyppy- ja heittopaikkoineen. Tämän lisäksi urheilupuistosta löytyy myös harvinaisempia harrastusmahdollisuuksia. Itä-Pasilasta voit löytää nimittäin myös agilityradan ja parkourpuiston. Talvisin paikalla on tekojäärata, jääkiekkokaukalo ja jalkapallohalli. 

“En koskaan ajatellut muuttavani tänne, mutta onneksi muutin!”

Haastateltava leikkii puistossa
“En koskaan kuvitellut muuttavani Itä-Pasilaan, mutta onneksi muutin. Yhteisö, vehreys ja monipuoliset palvelut sekä voittamattomat kulkuyhteydet ovat vieneet sydämeni. Pasila todellakin on pop,” Katri miettii. 

Itä-Pasilan alue sopii erinomaisesti myös perheellisille, ja sen suurimmaksi eduksi nimetään usein ihmiset. Monipuoliset palvelut, kuten musiikkikoulut, lukuisat päiväkodit, liikuntamahdollisuudet ja lähipuistot rytmittävät elämää ja tuovat mukanaan uusia tuttavuuksia. 

Tutuksi vaunulenkeiltä tulevat Itä-Pasilan kävelyreitit ja kadut, joista pidetään lumisena talviaikanakin erinomaista huolta. Jalankulku- ja pyöräilyreittejä kaavaillaan lisää, joten tulevaisuudessa ne ovat entistäkin paremmat. 

Viiden minuutin päässä siintää siirtolapuutarha-alue, jonka kesäkahvilan avautumista odotetaan innolla. Hieman pidemmällä, noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä, pääsee rauhoittumaan luontoon Keskuspuistoon. Läheinen Konepajan alue tarjoaa tekemistä koko perheelle. 

Helsingin suunnitelmissa on, että Pasila, Vallila ja Kalasatama muodostavat tulevaisuudessa entistäkin tiiviimmän akselin, johon kaupunki laajenee.

Kätevästi liikenteen ja palveluiden solmukohdassa

Haastateltavan kuva
“Olen työskennellyt kymmenen vuotta liikenteen parissa, ja Itä-Pasilahan on Suomen saavutettavin paikka, jossa yhdistyy kaikki, mitä urbaanilta kaupunkiympäristöltä voi kaivata,” Sami kiteyttää.

Itä-Pasilasta puhuttaessa on mahdotonta olla mainitsematta sen loistavia kulkuyhteyksiä. Lukuisilla kulkuvälineillä pääsee kätevästi eri puolille kaupunkia ja juna-aseman myötä matkaaminen myös muualle Suomeen on helppoa. Alueen asukkaat, työntekijät ja vierailijat nauttivat nopeista kulkuyhteyksistä niin julkisilla kuin omalla autollakin. Kävelykannet ja pyöräilyreitit tekevät myös autottomien arjesta kätevää ja kestävää. 

Itä-Pasila on kaupunkikehityksen kannalta erityisen potentiaalinen alue, sillä uudet kodit pääsevät heti hyödyntämään valmiita loistavia palveluita ja kulkuyhteyksien infrastruktuuria. Triplan myötä alueella on valtavan laaja palvelutarjonta, joka lähitulevaisuudessa kasvaa entisestään. 

Alueella on tällä hetkellä noin 10 000 asukasta ja 25 000 työpaikkaa ja arvioiden mukaan asukasmäärä vuoteen 2040 mennessä tulee kolminkertaistumaan ja työpaikkojen määrä tuplaantumaan. Alueelle rakennetaan asuntojen ja toimitilojen lisäksi hotelleja, kouluja ja päiväkoteja sekä kulttuuritiloja.

Havainnekuva uudiskohteen kattoterassi SRV Pasila Kokardi

Pasilan Kokardin kodit nyt -10 %

Saat Kokardin muuttovalmiiden asuntojen velattomasta hinnasta nyt pois 10 prosenttia, kun teet kaupat 31.7.2024 mennessä. Edun arvo on 21 610–72 960 euroa.

Tutustu ja tule käymään näytöllä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Pasilan Kokardin kerhohuone

Miikael valitsi perheensä ensiasunnoksi uudiskohteen

Tyttären syntymän myötä Miikaelin kolmihenkinen perhe kaipasi lisää tilaa. Perheen ensimmäinen omistusasunto löytyi Pasilasta.

Jukka Rantala Kokardin kattoterassilla

”Asumiskustannukset ovat seuraavat 20 vuotta vakiot”

Jukka Rantala muutti tammikuussa yhdessä puolisonsa kanssa Helsingin Pasilaan valmistuneeseen Kokardiin. Hän kertoo, miksi uudiskohde oli heille itsestään selvä valinta.

Taulun ripustaminen

RT:n Vihmo: ”Nyt on asunnonostajalle oivallinen hetki toimia”

Mitä asunnon ostamisessa kannattaa ottaa huomioon juuri nyt? Milloin epävarmuus hellittää? Asiantuntijat vastaavat asunnonostajia tällä hetkellä askarruttaviin kysymyksiin.

Kalasatamassa sijaitsevan Loiston kattoterassi

”Kattoterassit tuovat upeat maisemat kaikkien ulottuville”

Esimerkiksi Pasilassa sijaitsevan Kokardin kattoterassilla on mahdollista järjestää juhlat, nauttia kesäpäivästä tai vilvoitella saunomisen lomassa.

Kokardin yhteistila

Laadukkaat yhteiskäyttötilat tuovat luksusta arkeen ja asumiseen

Oman kodin valinnoissa voi keskittyä olennaiseen, kun laadukkaat saunat, juhla-, etätyö- ja kuntoilutilat, tavaralainaamo tai kattoterassi ovat kaikkien taloyhtiön asukkaiden käytössä.