Työmaan numero:  2721
Osoite: Hermannin rantatie 9, 00580 Helsinki

Mitä täällä rakennetaan?

SRV rakentaa Kalasatamaan kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jonka osa Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä 26-kerroksinen Horisontti on.  Järjestyksessään Kalasataman viides tornitalo, Horisontti, on valmistuessaan Suomen korkein toimistorakennus.

Horisontti sijaitsee kauppakeskus REDIn katolla luoteiskulmassa, josta on esteetön näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan ja sen yli merelle. Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vuokrattavaa toimistopinta-alaa on kerroksissa 5–26 yhteensä noin 11 500 neliömetriä.

Rakennusaikataulu

Valmistelut työmaa-alueen aitaamiseksi käynnistyvät 27.3.2023. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa 2023 ja Horisontti valmistuu vuoden 2025 keväällä.

Työskentelyajat

Työskentelyajat työmaalla: arkisin klo 7–18.

Liikkuminen alueella

Työmaan tarvitseman alueen vuoksi sekä polkupyöräily että jalankulku siirtyvät REDI kauppakeskuksen kohdalta Hermannin rantatien länsireunaan. Hermannin rantatien itäreunassa REDI kauppakeskuksen kohdalla jalankulun ja polkupyöräilyn reitit on suljetaan 27.3.2023 lähtien, kun työmaa-alueen aitaus käynnistyy.

REDI kauppakeskuksen läntinen sisäänkäynti on kuitenkin normaalisti käytössä ja sinne pääsee kulkemaan myös Kalasataman metroasemalta. Myös kulkureitti vapaalentotunneli Fööniin pidetään avoimena.

Myöhemmässä vaiheessa jalankulun ja polkupyöräilyn reitteihin tulee muutoksia myös Työpajankadulla, jolloin jalankulku ja polkupyöräily siirtyvät REDI kauppakeskuksen luoteiskulmassa Työpajankadun eteläreunaan. Työpajankadun muutoksista tiedotetaan hankkeen työmaasivuilla myöhemmässä vaiheessa vielä erikseen.

 Autoliikenteen reitteihin Horisontin työmaa ei aiheuta muutoksia. On hyvä huomioida, että Hermannin rantatiellä rakennetaan Kalasatamasta Pasilaan kulkevaa raitiotietä, joka myös aiheuttaa muutoksia alueen liikkumiseen. Kalasatamasta-Pasilaan -raitiotiehankkeen vaikutuksista alueella liikkumiseen voi lukea hankkeen sivuilta: https://www.kalasatamastapasilaan.fi/ajankohtaista/

Jalankulku

Polkupyöräily

Yhteystiedot

Satu Tammilehto

Satu Tammilehto

Projektipäällikkö

Horisontti

satu.tammilehto@srv.fi040 830 8097