REDIn työmaa / Liikkuminen

REDIn työmaa

Muutokset liikenteessä

Itäväylä ja Hermannin rantatie palautuivat Kalasatamassa entisille reiteilleen syyskuussa 2017.

Kalasataman keskuksen eli REDIn rakennustöiden vuoksi tilapäiselle kiertotielle siirretty Itäväylä palautui takaisin entiselle reitilleen vaiheittain keskiviikkona 9.8.2017 klo 21.00 alkaen. Myös Hermannin rantatie avattiin liikenteelle 1.9.2017 alkaen.

Kulosaaren sillalta Kalasataman etelä- ja pohjoisosiin jatkuvat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät säilyvät ennallaan vielä kevääseen 2018 saakka. Kalasataman voimakkaan rakentamisen vuoksi polkupyöräilyn ja jalankulun väyliin voi tulla muutoksia.

Kartat liikennejärjestelyistä löytyvät tämän sivun lopusta.

Itäväylä kulkee Kalasatamassa REDIn työmaan kohdalla katetussa tilassa. Liikenne saatetaan pysäyttää työmaan kohdalla joidenkin työvaiheiden vuoksi mutta pysäytykset ovat kestoltaan lyhyitä.

Junatiellä ja Hermannin rantatiellä väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa sen mukaan, miten alueen katuverkosto ja muut rakennushankkeet valmistuvat - ne eivät ole sidoksissa yksin REDIn työmaan vaiheisiin ja niitä koskevista muutoksista tiedotetaan yhdessä Helsingin Kaupungin kanssa.

Jalankulku ja pyöräily

Jalankulun ja pyöräilyn reiteissä merkittävin muutos on, että Suvilahden pohjoispuolen jalankulun ja pyöräilyn reitit on poistettu käytöstä. Korvaava reitti kulkee Parrukadun kautta.

Kulosaaren sillan eteläpuoleinen jalankulun ja pyöräilyn väylä sekä Kalasataman keskuksen eli REDIn työmaan kohdalla Itäväylän eteläreunaa kulkeva jalankulun ja pyöräilyn väylä on myös toistaiseksi suljettu turvallisuussyistä. Kulosaaren sillan pääsee ylittämään jalan ja polkupyörällä Itäväylän pohjoispuolella kulkevaa jalankulun ja pyöräilyn väylää pitkin.

Kulosaaren sillalta Kalasataman etelä- ja pohjoisosiin jatkuvat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät säilyvät ennallaan vielä kevääseen 2018 saakka. Kalasataman voimakkaan rakentamisen vuoksi polkupyöräilyn ja jalankulun väyliin voi tulla muutoksia.

Joukkoliikenne

Metro kulkee normaalisti, ja Kalasataman metroasemalle on opastettu kulku koko väliaikaisten liikennejärjestelyjen ajan. Alueen bussireitteihin ja -pysäkkeihin tulee muutoksia, joista tiedotetaan mm. HSL:n verkkosivuilla.

Väliaikaisten kiertoteiden hoito ja kunnossapito

REDIn työmaata kiertävien väliaikaisten kiertoteiden hoitovastuu on Helsingin kaupungilla. Kiertoteiden lumenaurauksen, liukkauden torjunnan ja puhtaanapidon hoitaa Stara.

Tulevaisuudessa

Itäväylä katetaan viherkannella, jonka päälle muodostuu lähes Esplanadin puiston kokoinen puistoalue.

Alla liikennekartat kustakin vaiheesta autoilijaa sekä jalankulkijan ja pyöräilijää varten (klikattavissa suuremmiksi).

 

Autoliikenne, polkupyöräily ja jalankulku sekä bussipysäkit 1.9.2017 alkaen
https://www.srv.fi/
Interaktiivinen kartta.
https://www.srv.fi/