REDIn työmaa / Liikkuminen

REDIn työmaa

Muutokset liikenteessä

Rakennustöiden vaatimat väliaikaiset liikennejärjestelyt Itäväylällä kestävät vuoteen 2017. Junatiellä ja Hermannin rantatiellä väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa sen mukaan, miten alueen katuverkosto ja muut rakennushankkeet valmistuvat - ne eivät ole sidoksissa yksin REDIn työmaan vaiheisiin ja niitä koskevista muutoksista tiedotetaan yhdessä Helsingin Kaupungin kanssa.

Uudet ajoreitit

Merkittävimmät muutokset autoliikenteessä:

1. Sörnäisten rantatien autoliikenne itään päin on siirretty kiertotielle.

2. Hermannin rantatien liikenne kulkee työmaan kohdalla uutta reittiä: Hermannin rantatieltä keskustaan ajetaan Vanhaa talvitietä pitkin ja Itäväylälle ajetaan uuden liittymän kautta työmaan itäpuolelta kiertäen. Keskustasta Hermannin rantatielle pääsee saman liittymän kautta.

3. Pasilasta itään päin kulkeva autoliikenne on siirretty kiertotielle. Pasilasta päin pääsee ajamaan myös Hermannin rantatielle.

4. Itäkeskuksesta päin kulkeva autoliikenne on siirretty kiertotielle.

Itäväylällä on väliaikaisjärjestelyjenkin aikana kolme kaistaa molempiin suuntiin.

Jalankulku ja pyöräily

Jalankulun ja pyöräilyn reiteissä merkittävin muutos on, että Suvilahden pohjoispuolen jalankulun ja pyöräilyn reitit on poistettu käytöstä. Korvaava reitti kulkee Parrukadun kautta.

Kulosaaren sillan eteläpuoleinen jalankulun ja pyöräilyn väylä sekä Kalasataman keskuksen eli REDIn työmaan kohdalla Itäväylän eteläreunaa kulkeva jalankulun ja pyöräilyn väylä on myös toistaiseksi suljettu turvallisuussyistä. Kulosaaren sillan pääsee ylittämään jalan ja polkupyörällä Itäväylän pohjoispuolella kulkevaa jalankulun ja pyöräilyn väylää pitkin.

 

Joukkoliikenne

Metro kulkee normaalisti, ja Kalasataman metroasemalle on opastettu kulku koko väliaikaisten liikennejärjestelyjen ajan. Alueen bussireitteihin ja -pysäkkeihin tulee muutoksia, joista tiedotetaan mm. HSL:n verkkosivuilla.

Väliaikaisten kiertoteiden hoito ja kunnossapito

REDIn työmaata kiertävien väliaikaisten kiertoteiden hoitovastuu on Helsingin kaupungilla. Kiertoteiden lumenaurauksen, liukkauden torjunnan ja puhtaanapidon hoitaa Stara.

Tulevaisuudessa

Väliaikaiset liikennejärjestelyt kestävät vuoteen 2017 asti, jonka jälkeen Itäväylän liikenne palautuu nykyiselle paikalleen kulkemaan REDIn kauppakeskuksen yli. Itäväylä katetaan viherkannella, jonka päälle muodostuu lähes Esplanadin puiston kokoinen puistoalue.

Alla liikennekartat kustakin vaiheesta autoilijaa sekä jalankulkijan ja pyöräilijää varten (klikattavissa suuremmiksi).

 

Kiertotie: autoreitit
https://www.srv.fi/Kiertotie%3A%20autoreitit
Kiertotie: jalankulku, pyöräily ja bussipysäkit
https://www.srv.fi/Kiertotie%3A%20jalankulku%2C%20py%C3%B6r%C3%A4ily%20ja%20bussipys%C3%A4kit
Interaktiivinen kartta
https://www.srv.fi/