Kalasatama tornitalot

Loisto

Kohteen tiedot

Laajuus32 kerrosta, 249 asuntoa
Valmistuminen2021
SijaintiHelsinki Kalasatama

Rakensimme Helsingin Kalasatamaan asuintorni Loiston. Loisto valmistui aikataulussa vuonna 2021. Asuintorni kurkottaa ylös aina 124 metrin korkeuteen. Loisto tarjoaa uudenlaisen tavan asua – palvelut on rakennettu erityisesti asukkaat huomioiden. Loisto valmistui toisena Kalasatamaan rakentuvasta kahdeksan tornin kokonaisuudesta.

Suomen toiseksi korkein asuinrakennusUpeat merimaisematAsumisen palvelut osana kokemusta

Kalasataman alue yhdistää elämyksellisen kauppakeskuksen, toimitilatornin ja Suomen korkeimmat asuintornitalot ennennäkemättömäksi kokonaisuudeksi. Alueelle rakennettavat kahdeksan tornia ovat SRV:n historian suurin rakennushanke ja tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Samalla ne luovat ja muokkaavat tornirakentamisen käytäntöjä. 

“Korkea rakentaminen on kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle.” kertoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä.

Korkea rakentaminen vaatii erityiskalustoa ja -ratkaisuja

Loiston sekä muiden Kalasataman tornitalojen rakentaminen on alkanut jo REDI:n rakentamisen yhteydessä – ne ovat ankkuroitu syvälle peruskallioon, jolloin kallion massa toimii tornitalojen vastapainona. Käytännössä kallioon on porattu noin 20 metriä syvät reiät, joihin tornitalojen kulmissa sijaitsevat ankkurit on pujotettu. 

Loisto rakennettiin paikallavalumenetelmällä. Valussa käytettiin kiipeävää muottia, joka nostettiin ylöspäin joko nosturin tai hydraulisen tunkin avulla. Loiston työmaalla oli myös ensimmäistä kertaa Suomessa käytettävä Koneen Jumplift-hissi. JumpLift seurasi rakennuksen kohoamista ylöspäin hissin konehuonetta nostaen, jolloin rakentajien käytössä oli aina nopea ja turvallinen hissi koko rakentamisen ajan. JumpLiftin avulla tornitalon rakentajat saatiin nopeammin töihin kerroksiin ja esimerkiksi rakennuksen julkisivu voitiin rakentaa aikaisemmin umpeen. 

Tornirakentamisen kehittäminen muuttaa koko rakennusalan käytäntöjä. Osaaminen ja kokemus mahdollistavat SRV:lle laajan tuoteskaalan kaupunkikehittämisen ratkaisuihin, josta tornirakentaminen on yksi osa. 
 

Palveluita lähellä asukkaiden tarpeisiin

Kasvavan ja suositun Kalasataman asuinalueen itäkärkeen sijoittuvasta Loistosta maisemat ovat henkeäsalpaavan upeat. Lisäksi elämyksellistä asumista tarjoavat Kalasataman kattojen yllä sijaitsevat asukkaiden yhteiset oleskelutilat: klubitila, kattoterassi ja saunaosasto merinäköalalla.

Kalasataman Loisto kattoterassi

Loistossa on 32 kerrosta ja 249 asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 38 neliöstä reiluun 131 neliöön. Luksusta asumiseen tuovat monipuoliset yhteistilat: saatavilla on iso juhlatila, saunaosasto kylpyammeella ja porealtaalla, useita pienempiä saunaosastoja sekä suuri ulkoterassi ja upeilla maisemilla varustettu kesäkeittiö. Loistosta löytyy myös kuntosali, varattavaa etätyötilaa sekä vierashuoneisto. Tornitalon alapuolella, yhden hissimatkan päässä, sijaitsevat kauppakeskus REDI palveluineen. Samasta paikasta löytyy myös metroasema, mikä tekee liikkumisesta vaivatonta.

Tornirakentaminen kaupunkikeskuksiin luo mahdollisuuden Suomessa ennen näkemättömille palvelukokonaisuuksille, joiden avulla ihmisten aikaa voidaan vapauttaa arjen ikävistä rutiineista itselle mieluisaan tekemiseen. Monipuoliset palvelut ja toimivat yhteistilat ovat torniasukkaille tekemämme tutkimuksen mukaan arvokas lisä asumiseen”, kertoo asumisen palveluiden kehityspäällikkö Lotta Toivonen.