Redin Majakka

Majakka

Kohteen tiedot

Laajuus35 kerrosta, 282 asuntoa
Valmistuminen2019
SijaintiHelsinki Kalasatama

Rakensimme Helsingin Kalasatamaan REDIn ensimmäisen asuintornin, Majakan. SRV:llä on ollut keskeinen rooli Kalasataman muutoksessa entisestä satama- ja teollisuusalueesta urbaaniksi ja pidetyksi yli 4000 ihmisen kaupunginosaksi. Sen kiintopisteinä toimivat Kalasataman tornit, joista ensimmäinen, korkealle kohoava Majakka on 132 metriä korkea, kattaa kaikkiaan 35 kerrosta ja se on Suomen korkein asuinrakennus. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Majakkaan marraskuussa 2019.

Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjäKorkeus 132 metriäUudenlaista asumista kauppakeskuksen yläpuolella

Majakka oli tornirakentamisen pioneerihanke

Majakan rakentaminen oli pioneerihanke, jota kuvaa hyvin se, etteivät Helsingin kaupungin rakentamismääräykset vielä Majakan rakentamisen alussa tunnistaneet lainkaan korkeaa rakentamista. Rakentamistapaohje laadittiin kaupungin toimesta hankkeen aikana. Rakennuksen suunnitteli Helin&Co -arkkitehtitoimisto, joka toimi myös koko REDin pääsuunnittelijana.  Majakka on arvorakennus, jonka käyttöikä on suunniteltu pitkäksi. Näkyvänä maamerkkinä se muokkaa kaupunkikuvaa sekä lisää alueen vetovoimaa. Tornirakentamisessa haasteet ja riskit ovat isommat, kuten rakennuskin, mutta niihin on opittu varautumaan. Kokemuksen myötä SRV tehostaa prosessia edelleen.
 

Elinkaariviisasta arkea

Ympäristövastuuta kannetaan tornitalorakentamisessa monin tavoin. Majakka sijoittuu palveluiden ytimeen, jatkuvasti kehittyvän joukkoliikenteen solmukohtaan, joissa on tarjolla monipuolisesti palveluita. Kauppakeskus REDissä sijaitsee Kalasataman metroasema, joka takaa loistavat kulkuyhteydet kaikkiin suuntiin. REDIssä on myös kattava pysäköintihalli. Kauppakeskus REDI koostuu suuresta kauppa- ja elämyskeskuksesta, asuintorneista sekä hotelli- ja toimistotorneista.
 

Majakka tarjoaa asuntoja eri tarpeisiin 

Majakan asunnot ovat keskikooltaan 63 neliömetriä sisältäen viherhuoneet. Majakasta löytyy erikokoisia asuntoja 36 neliömetrin kaksiosta 142,5 neliömetrin edustusasuntoon. Asuinkerroksia ovat kerrokset 6–35.  Varustelutaso asunnoissa vaihtelee asuinkerroksittain. Kahdessa ylimmässä kerroksessa sijaitsevat hulppeimmat Sky-asunnot. Kerroksessa 33 sijaitsee klubikerros juhlatiloineen, saunoineen ja 200 neliömetrin kokoisine terasseineen. 5 kerroksen tasoon kauppakeskuksen katolle levittäytyy myös suuri julkinen puistokansi, Bryga.

Redin Majakka sisätilat

Asuntojen yhteydessä on parvekkeen sijaan lasitettu ja lämmin viherhuone. Viherhuone toimii esimerkiksi terassina tai ruokailutilana. Suuret ikkunat ja korkea huonekorkeus tuovat valoa asuntoihin. Majakassa asukkaita palvelee aulapalvelu. Asukkaiden käytössä on myös erilaisten palveluiden käyttämiseen tarkoitettu oma portaali.