Wood City

Wood City

Wood City on ainutlaatuinen puukortteli, joka sijoittuu merkittävälle paikalle Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostavana lippulaivana Wood City on hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa. Kokonaisuudessa yhdistyvät niin design, kestävä kehitys, urbaani yhteisöllisyys kuin hyvät liikenneyhteydet.

building-icon

Osoite

Jätkäsaarenlaituri 1, Jätkäsaari
building-icon

Tila

Valmis
building-icon

Valmistumisaika

2020
building-icon

Tilatyyppi

Toimisto
building-icon

Palvelut

Puukortteli Wood City Jätkäsaaressa

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä ainutlaatuinen puukortteli, joka sijaitsee merkittävällä paikalla Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymässä. Wood Cityyn on jo rakennettu kaksi asuinkerrostaloa sekä toimistotalo, jotka ovat kahdeksankerroksisia. Lisäksi korttelissa on kolmikerroksinen pysäköintitalo.

Wood Cityn puukorttelin rakennustyöt käynnistettiin vuonna 2015. Helsingin Asuntotuotantotoimistolle rakennetut puukerrostalot valmistuivat vuonna 2019. Puurakenteisen toimistotalon rakennustyöt käynnistettiin kesällä 2018. Yhteensä noin 13 000 kerrosneliötä käsittäviin tiloihin rakennettiin peliyhtiö Supercellin pääkonttori, joka valmistui vuonna 2020.

Wood City II toimisto

Puukorttelin viimeistelee toinen toimistorakennus, johon tulee kyberturvallisuusyhtiö F-Securen pääkonttori. Seitsemän kerrosta ja kellarikerroksen sisältävän toimistorakennuksen kokonaisala on noin 8700 neliömetriä. Rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2022 ja uudet tilat otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana.

Rakennuksen suunnittelu on toteutettu tiiviissä yhteistyössä F-Securen kanssa heidän tarpeitaan kuunnellen. Suunnittelussa huomioidaan joustavat työskentelymahdollisuudet, kestävä ympäristöajattelu ja työntekijöiden hyvinvointi. Tavoitteena on luoda työympäristö, joka soveltuu yrityksen kulttuuriin ja toimintoihin, ja tarjoaa tilat, joissa työntekijät viihtyvät nyt ja tulevaisuudessa.

Puuta hyödynnetään näyttävästi eri muodoissa ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaaleina. Puurungon kantavissa pilareissa käytetään materiaalina liimapuuta. Kantava välipohja toteutetaan CLT-laattaratkaisuilla. Myös veistoksellinen aulan katto verhoillaan kuusesta valmistetuilla CLT-lamellirakenteilla.

Elinkaariviisaus näkyy paitsi materiaaleissa, myös energiaratkaisuissa. Rakennus toteutetaan energiatehokkaaksi ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäväksi. Kiinteistölle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia.

SRV Woodcity ilmakuva

SRV Woodcity sisäkuva

Elinkaariviisaat toimitilat

 • Pienempi hiilijalanjälki

  Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä. Puurakennuksen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin kilpailevista materiaaleista rakennetun.

 • Energiatehokkaat ratkaisut

  Puutoimiston energiaratkaisut toteutetaan parhaalla mahdollisella energialuokalla A ja uusiutuvaa aurinkoenergiaa tuotetaan asentamalla katolle aurinkopaneeleja noin 300 m2.

 • Ympäristöystävällistä laatua

  Puutoimistolle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälisen ympäristösertifikaatin korkeinta LEED Platinum –tasoa todistuksena monipuolisesti ympäristötehokkaasta rakennuksesta.

 • Muuntojoustavaa tilaa

  Kiinteistön tilat on suunniteltu niin, että ne mahdollistavat joustavat ja mukautuvat työskentelytilat nyt ja tulevaisuudessa, mukautuen yrityksen tarpeisiin.

 • Hyvinvointia puusta

  Puu on akustisesti ja visuaalisesti miellyttävää materiaalia, joka myös parantaa huoneilmaa tasaamalla ilmankosteutta ja suodattamalla ilman epäpuhtauksia. Tutkimusten mukaan massiivipuurakennuksessa oleskelevilla on mitattu yleisesti ottaen jopa alhaisempi syketaso ja siten stressiä alentava vaikutus.

 • Älykästä talotekniikkaa

  Nykyajan fiksu talotekniikka optimoi parhaat mahdolliset olosuhteet lisäten hyvinvointia, ja samalla mahdollistaa käyttäjälle energiankulutuksen ja olosuhteiden seurannan.

Etäisyydet

Wood City sijaitsee palveluiden keskellä ja sataman välittömässä läheisyydessä. Jätkäsaaresta on lyhyt matka ostoksille, teattereihin ja kantakaupungin kiinnostaviin tapahtumiin. Viereisen Länsisataman kautta on yhteys myös Itämerelle. Julkiset liikennevälineet kulkevat aivan vierestä. Raitiovaunupysäkki sijaitsee muutamien metrien päässä pääovesta, metro löytyy läheltä Ruoholahdesta ja Helsingin keskustaan on vain lyhyt matka ihan kävellenkin. Autolla Wood Citystä pääsee kätevästi mm. Länsiväyläylle ja Mechelininkadulle.

10

metriä ratikalle

100

metriä bussipysäkille

650

metriä metrolle

650

metriä satamaan

26

minuuttia lentokentälle

Ota yhteyttä