Wood City

Wood City on ainutlaatuinen puukortteli, joka sijoittuu merkittävälle paikalle Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostavana lippulaivana Wood City on hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa. Kokonaisuudessa yhdistyvät niin design, kestävä kehitys, urbaani yhteisöllisyys kuin hyvät liikenneyhteydet.

Puukortteli Wood City rakentuu Jätkäsaareen

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä ainutlaatuinen puukortteli, joka sijoittuu merkittävälle paikalle Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Wood Cityyn rakennetaan kaksi asuinkerrostaloa, toimistotalo ja hotelli. Rakennukset ovat kahdeksankerroksisia. Lisäksi kortteliin tulee kolmikerroksinen, kaikille yhteinen pysäköintitalo.

Wood Cityn puukorttelin rakennustyöt käynnistettiin vuonna 2015. Helsingin Asuntotuotantotoimistolle rakennettavat puukerrostalot valmistuivat vuonna 2019. Puurakenteisen toimistotalon rakennustyöt käynnistettiin kesällä 2018. Yhteensä noin 13 000 kerrosneliötä käsittäviin tiloihin rakennettiin peliyhtiö Supercellin pääkonttori, joka valmistui vuonna 2020.

Kokonaisuuteen kuuluvan hotellirakennuksen sijoittaja- ja vuokralaisneuvotteluita käydään parhaillaan.

Hotellihanke

Ainutlaatuisen puukorttelin viimeistelee tontille suunniteltu hotelli. Kahdeksankerroksisen, yhteensä 7000 bruttoneliömetriä käsittävän puurakennuksen katutasossa sijaitsevat hotellin aula sekä ravintola. Rakennuksen ylempiin kerroksiin sijoittuvat hotellihuoneet, yhteensä 180-200 huonetta, huonekoosta riippuen.

Wood City on näyttävä nyky- ja puuarkkitehtuurin taidonnäyte, joka luo upeat puitteet elämykselliselle hotelliyöpymiselle.

Räätälöity kokonaisuus ilmentää persoonallista ja ajatonta nykyarkkitehtuuria. Puurakenteinen hotelli on ekologinen ja vastuullinen vaihtoehto, joka täyttää vaivatta ympäristöluokitusten laatukriteerit.

Hotellirakennuksen sijoittaja- ja vuokralaisneuvotteluita käydään parhaillaan.
Haluaisitko kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Yövy puuarkkitehtuurin maamerkillä

Yövy puuarkkitehtuurin maamerkillä

Puu on Wood Cityssä kekseliäästi ja näyttävästi esillä. Wood City toimii oivana tukikohtana niin työ- kuin vapaa-ajan matkailuun. Mieli ja keho rentoutuvat puun ympäröiminä. Puu on materiaalina rauhoittava sekä akustisesti ja visuaalisesti miellyttävä.

Kohtaamisia urbaanissa ympäristössä

Kohtaamisia urbaanissa ympäristössä

Katutason aulan monumentaalinen katto ja urbaani tunnelma vetävät ihmisiä puoleensa kauempaakin. Toimiston, hotellin ja koko korttelin yhteiset palvelut ja tilat luovat synergiaetuja eri käyttäjien kesken. Elävä korttelipiha on viimeinen silaus hotellin upeaan ilmeeseen ja palveluihin. Kokonaisuus muodostaa innostavan kohtaamispaikan.

Etäisyydet

Wood City kohoaa kehittyvien palveluiden keskelle ja sataman välittömään läheisyyteen. Jätkäsaaresta on lyhyt matka ostoksille, teattereihin ja kantakaupungin kiinnostaviin tapahtumiin. Viereisen Länsisataman kautta on yhteys myös Itämerelle. Julkiset liikennevälineet kulkevat aivan vierestä. Raitiovaunupysäkki sijaitsee muutamien metrien päässä pääovesta, metro löytyy läheltä Ruoholahdesta ja Helsingin keskustaan on vain lyhyt matka ihan kävellenkin. Autolla Wood Citystä pääsee kätevästi mm. Länsiväyläylle ja Mechelininkadulle.

10

metriä ratikalle

100

metriä bussipysäkille

650

metriä metrolle

650

metriä satamaan

26

minuuttia lentokentälle

Erityispiirteet

 • Miellyttävä mielelle

  Puu on lämmin ja luonnonmukainen materiaali, joka on akustisesti ja visuaalisesti miellyttävä. Se parantaa huoneilmaa tasaamalla ilmankosteutta ja suodattamalla ilman epäpuhtauksia. Tutkimusten mukaan massiivipuurakennuksessa oleskelevilla on mitattu yleisesti ottaen jopa alhaisempi syketaso ja siten stressiä alentava vaikutus.

 • Lupaus luonnolle

  Wood City on ekologinen valinta. Puurakennuksen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin kilpailevista materiaaleista rakennetun. Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä.

 • Luonnollista laatua

  Wood Cityn puurakenteissa käytetään Stora Enson LVL-massiivipuuelementtejä. LVL-viilupuu tulee Jätkäsaareen Stora Enson Varkauden tehtaalta.

 • Palamaton puu

  Massiivipuurakennus on erittäin paloturvallinen. Wood Cityssä käytettävä LVL ei pala, vaan hiiltyy ennakoivalla nopeudella. Modernit sprinklerijärjestelmät levittävät vesisumua, joka sammuttaa mahdollisen palon tehokkaasti ja vähentää kosteusvaurioiden syntyä talossa.

Ota yhteyttä

Jenita Kokkoniemi

Jenita Kokkoniemi

Asiakkuusjohtaja

jenita.kokkoniemi@srv.fi044 527 0870

SRV stories