Wood City

Wood City on ainutlaatuinen puukortteli, joka sijoittuu merkittävälle paikalle Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostavana lippulaivana Wood City on hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa. Kokonaisuudessa yhdistyvät niin design, kestävä kehitys, urbaani yhteisöllisyys kuin hyvät liikenneyhteydet.

Puukortteli Wood City Jätkäsaaressa

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä ainutlaatuinen puukortteli, joka sijaitsee merkittävällä paikalla Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymässä. Wood Cityyn on jo rakennettu kaksi asuinkerrostaloa sekä toimistotalo. Rakennukset ovat kahdeksankerroksisia. Lisäksi korttelissa on kolmikerroksinen pysäköintitalo.

Wood Cityn puukorttelin rakennustyöt käynnistettiin vuonna 2015. Helsingin Asuntotuotantotoimistolle rakennettavat puukerrostalot valmistuivat vuonna 2019. Puurakenteisen toimistotalon rakennustyöt käynnistettiin kesällä 2018. Yhteensä noin 13 000 kerrosneliötä käsittäviin tiloihin rakennettiin peliyhtiö Supercellin pääkonttori, joka valmistui vuonna 2020.

Rakentamattomalle toimistotontille suunnitellaan noin 8700 brm2 rakennusta, jonka arvioitu valmistuminen on vuoden 2024 aikana.

 

Etäisyydet

Wood City sijaitsee palveluiden keskellä ja sataman välittömässä läheisyydessä. Jätkäsaaresta on lyhyt matka ostoksille, teattereihin ja kantakaupungin kiinnostaviin tapahtumiin. Viereisen Länsisataman kautta on yhteys myös Itämerelle. Julkiset liikennevälineet kulkevat aivan vierestä. Raitiovaunupysäkki sijaitsee muutamien metrien päässä pääovesta, metro löytyy läheltä Ruoholahdesta ja Helsingin keskustaan on vain lyhyt matka ihan kävellenkin. Autolla Wood Citystä pääsee kätevästi mm. Länsiväyläylle ja Mechelininkadulle.

10

metriä ratikalle

100

metriä bussipysäkille

650

metriä metrolle

650

metriä satamaan

26

minuuttia lentokentälle

Erityispiirteet

 • Miellyttävä mielelle

  Puu on lämmin ja luonnonmukainen materiaali, joka on akustisesti ja visuaalisesti miellyttävä. Se parantaa huoneilmaa tasaamalla ilmankosteutta ja suodattamalla ilman epäpuhtauksia. Tutkimusten mukaan massiivipuurakennuksessa oleskelevilla on mitattu yleisesti ottaen jopa alhaisempi syketaso ja siten stressiä alentava vaikutus.

 • Lupaus luonnolle

  Wood City on ekologinen valinta. Puurakennuksen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin kilpailevista materiaaleista rakennetun. Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä.

 • Luonnollista laatua

  Wood Cityn puurakenteissa käytetään Stora Enson LVL-massiivipuuelementtejä. LVL-viilupuu tulee Jätkäsaareen Stora Enson Varkauden tehtaalta.

 • Palamaton puu

  Massiivipuurakennus on erittäin paloturvallinen. Wood Cityssä käytettävä LVL ei pala, vaan hiiltyy ennakoivalla nopeudella. Modernit sprinklerijärjestelmät levittävät vesisumua, joka sammuttaa mahdollisen palon tehokkaasti ja vähentää kosteusvaurioiden syntyä talossa.

Ota yhteyttä

Jenita Kokkoniemi

Jenita Kokkoniemi

Asiakkuusjohtaja

jenita.kokkoniemi@srv.fi044 527 0870

SRV stories