5 + 1 faktaa Kalasataman Horisontin talotekniikasta

Toimitilat

5 + 1 faktaa Kalasataman Horisontin talotekniikasta

SRV:n Kalasataman torneihin kohoaa Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä: yli 100 metriä korkea ja 26-kerroksinen Kalasataman Horisontti. Horisontti rakentuu Kalasataman metron ja kauppakeskus REDIn jalustalle ja sisältää vuokrattavaa toimistotilaa, näköalaravintolan ja huoneistohotellin. Pilvenpiirtäjä kätkee sisäänsä myös mielenkiintoista talotekniikkaa.

Korkea rakentaminen on oma taiteenlajinsa, joten esittelemme nyt 5+1 mielenkiintoista faktaa Kalasataman Horisontin talotekniikasta. Yhytimme vastaajaksi SRV:n talotekniikkapäällikkö Jyrki Peitsin, jonka kokeneilla harteilla lepää Horisontin talotekniikan suunnittelun ja hankintojen koordinointi.

5+1 faktaa Kalasataman Horisontin talotekniikasta

1. Korkea rakentaminen

Samat fysiikan lait pätevät niin tavallisiin kerrostaloihin kuin pilvenpiirtäjiinkin. Korkeassa rakentamisessa on teknisesti pohjimmiltaan kyse siitä, että rakennetaan 10-kerroksisia kerrostaloja päällekkäin. Jos pilvenpiirtäjässä on 50 kerrosta, kyseessä on viisi päällekkäin rakennettua 10-kerroksista taloa. Kalasataman Horisontin 26 kerrosta merkitsevät sitä, että taloon tulee useampi erillinen ilmanvaihto-, jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmävyöhyke.

2. Energiatehokkuus

Horisontin talotekniikan energiatehokkuus on kokonaisvaltaista, ja talo täyttää Helsingin kaupungin asettamat ekokriteerit. Tilojen käyttäjille energiatehokkuus näyttäytyy esimerkiksi vähän vettä kuluttavina vesikalusteina, LED-valaistuksena ja päivänvalon laajamittaisena hyödyntämisenä. Syvemmällä pinnan alla on kyse tiiviistä rakenteesta sekä energiatehokkaasta lämmityksestä ja jäähdytyksestä. Lisäksi rakennuksen katolle on mahdollista asentaa aurinkopaneelit.

3. Lämmitys ja jäähdytys

Horisontissa lämmitys ja jäähdytys hoidetaan säteilypaneeleilla, joilla saadaan huoneisiin tasainen lämpötila ilman vedontunnetta. Julkisivussa on enemmän lasipinta-alaa kuin rakenteilla olevissa asuintornitaloissa, joten lasimateriaali on valittu erityisen tarkkaan. Auringon säteily ja lämpötilanvaihtelut on mallinnettu huolellisesti, jotta lasivalinnassa toteutuu optimaalinen ja energiatehokas sisätilojen lämmitys ja jäähdytys.

4. Ilmanvaihto

Raikasta sisäilmaa riittää, sillä Horisontin joka kolmannessa kerroksessa on erillinen ilmanvaihtokonehuone. Puhdasta ilmaa ei siis puhalleta alhaalta ylös, vaan jokainen kolmen kerroksen ilmanvaihtolohko imee sisään, puhdistaa ja poistaa oman sisäilmansa.

5. Paloturvallisuus

Palokonsultti on aktiivisesti mukana Horisontin suunnitteluvaiheessa ja hyväksyttää suunnitelmat pelastuslaitoksella. Paloturvallisuuteen on kiinnitetty Horisontissa erityistä huomiota: rakennuksessa on moderni paloilmoitinjärjestelmä. Rakennus on kauttaaltaan sprinkleröity, ja poistumistiet on mietitty tarkkaan. Toimistopilvenpiirtäjän alakerroksissa sijaitsevan huoneistohotellin kaikki huoneet ovat omia palo-osastojaan, samoin yksittäiset toimistotilat.

6. Hissi-ekstra

Hissit eivät kuulu varsinaiseen talotekniikkaan, mutta ihmiset kyselevät niistä paljon. Horisonttiin tulee neljä Koneen erikoisnopeaa hissiä, jotka kuljettavat kyytiläisiä viiden metrin sekuntivauhdilla ylös ja alas. Hissin jarrutusenergia hyödynnetään syöttämällä se takaisin virraksi hissijärjestelmän käyttöön.

 

Kalasataman Horisontin toimitilat ovat nyt varattavissa. Tutustu ja kysy lisää: Jenita Kokkoniemi, asiakkuusjohtaja, jenita.kokkoniemi@srv.fi, puh. 044-5270870.

Jaa sivu

Lue lisää Kalasataman Horisontista

26-kerroksinen Kalasataman Horisontti kohoaa Suomen ensimmäiseksi toimistopilvenpiirtäjäksi

26-kerroksinen Kalasataman Horisontti kohoaa Suomen ensimmäiseksi toimistopilvenpiirtäjäksi

Lue tarina

Suuntaa katse Horisonttiin ja varaa toimitilasi nyt

Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti on vuoden 2022 alussa valmistuva Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä toimitiloille. Tornin viidennessä kerroksessa sijaitsee viihtyisä viherpiha ja 24. kerroksesta voi ihailla merinäköaloja upeasta terassiravintolasta. REDI-kauppakeskus, jonka yläpuolelle kaikki Kalasataman tornit rakentuvat, tarjoaa lisäksi 38 ravintolaa ja kahvilaa, joissa piipahtaa työpäivän aikana!

Tutustu kohteeseen