Viherseinä parvekkeelle

Suunnannäyttäjät innostuivat parvekkeiden viherseinistä

SRV kysyi Suunnannäyttäjiltä ajatuksia viherseinästä – vastauksia tuli runsaasti ja suurin osa vastaajista oli kiinnostunut viherseinästä omalle parvekkeelleen.

Viherseinillä luodaan lisää vehreyttä ja viihtyvyyttä asuinympäristöihin. Lisäksi niissä voidaan kasvattaa yrttejä tai tukea luonnon monimuotoisuutta kasvattamalla pölyttäjäystävällisiä kasveja.

SRV:n Suunnannäyttäjille teettämän viherseinäkyselyn mukaan 75 % vastanneista olisi kiinnostunut viherseinästä omalle parvekkeelleen. Ajatus viherseinästä ihastutti monia ja kirvoitti monia positiivisia mielikuvia:  

“Ihana, erottautuu tarjonnasta, lisää viihtyisyyttä” 

“Kuulostaa innovatiiviselta ja upealta ajatukselta lisäämään visuaalisuutta ja hyvinvointia.”

Kauniit viherseinät luovat vehreyttä ja palan luontoa kaupunkiympäristöön. Vastaajat kertoivat pitävänsä ajatuksesta ja ajattelevansa viherseinän lisäävän kodin viihtyisyyttä kokonaisuudessaan. Viherseinän koettiin erityisesti lisäävän hyvinvointia ja ilmanlaatua.

Kysymyksiä puolestaan herättivät viherseinän hoito ja tilan riittäminen. Jotkut kyselyyn vastanneista eivät kokeneet itseään viherpeukaloiksi, eivätkä siksi olleet kiinnostuneita ajatuksesta. 

Kasvilajilla on merkitystä 

Kyselyyn vastanneista yli 85 % haluaisi itse vaikuttaa kasvien valintaan. Kasvivaihtoehdoista erityisesti syötävät kasvit innostivat – vastanneista yli 80 % oli kiinnostunut juuri yrteistä. Oman parvekkeen satoa on mukava kerätä kesän mittaan.  

Hyödyllisyyden lisäksi myös viherseinän visuaalisuus ja värikkyys olivat tekijöitä, jotka herättivät mielenkiintoa. Muista vaihtoehdoista myös monivuotiset perennat kiinnostivat lähes yhtä paljon.  

Viherseinien mallivaihtoehdoista erityisesti leveä malli oli vastanneiden suosiossa. Viherseinän arvioitiin lisäävän parvekkeen käyttöä, antavan lisäsuojaa sekä parantavan ilmanlaatua.  

Helppous viehättää, toisaalta itse puuhastelu inspiroi

“Ei yhtään hullumpi ajatus, jos siihen liittyvät ylläpitoasiat on huomioitu itse seinän suunnittelussa ja se on integroitu parvekkeen suunnitteluun”, vastannut Suunnannäyttäjä pohtii.

SRV kysyi, kiinnostaako viherseinä palveluna vai haluavatko asiakkaat itse huolehtia kasveista. Lähes puolet vastaajista kertoi molempien kiinnostavan yhtä paljon. Halukkuutta kasveista huolehtimiseen löytyy, mutta toisaalta vaivattomuus kiinnostaa:

”Oli ilo huomata, kuinka paljon parvekkeiden viherseinät herättivät kiinnostusta Suunnannäyttäjien keskuudessa. Saimme erittäin paljon vastauksia, mikä osoittaa että aihe on ollut monen mieleen. Kyselyn tulokset antavat kiinnostavaa tietoa SRV:n omien palveluiden kehittämiseen. Teemme parhaamme luodaksemme vehreyttä ympäristöön, koska monimuotoisella kaupunkiluonnolla on suuri merkitys niin luonnon kuin ihmistenkin hyvinvoinnille” kertoo SRV:n elinkaariviisaiden asuntojen kehityspäällikkö Lotta Toivonen.

Tällä kertaa kyselyyn vastanneista yli 80 % oli naisia. Vastauksia tuli ympäri Suomea kaikista ikäryhmistä.  

Mitä mieltä sinä olet?  Liity Suunnannäyttäjäksi! 

Vastaamalla voit vaikuttaa! Liity Suunnannäyttäjiin ja kerro oma mielipiteesi – me haluamme kuulla sen. Olet meille tärkeä, ja siksi haluamme kuulla juuri sinun ajatuksiasi. Rakennamme kestävää tulevaisuutta sinua kuunnellen. Voit kertoa mielipiteesi anonyymisti ja vaikuttaa asuntojen, toimitilojen ja alueiden kehitykseen. 

SRV Suunnannäyttäjät Isä ja lapsi

Liity mukaan Suunnannäyttäjiin ja vaikuta

Kerro meille, millaisessa ympäristössä sinä haluat elää. Vastaa uusimpaan kyselyyn ja liity samalla Suunnannäyttäjiin. Liittymällä Suunnannäyttäjiin saat ensikäden tiedon uusista kyselyistä ja pääset osallistumaan myös palkintojen arvontaan. Liittyminen mukaan ei sido sinua mihinkään.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn

Sinua saattaisi kiinnostaa

Perhe keittiössä

Suunnannäyttäjät haluavat pintamateriaaleilta luonnetta ja kestävyyttä

Uudiskohteiden koteihin toivotaan nyt valkoisen lisäksi väriä. Tammen sävyt ovat leviämässä keittiöistä myös kylpyhuoneiden kalusteisiin. Tämä selviää tuoreista Suunnannäyttäjät-paneelin kyselyistä.

Asuntojen-pohjaratkaisut-pääkuva

Suunnannäyttäjät haluavat asuntoihin runsaasti säilytystilaa

Tällä hetkellä kerrostaloasuntoon halutaan etenkin parveke ja oma vaatehuone. Myös erillinen keittiö kasvattaa suosiotaan, selviää tuoreesta Suunnannäyttäjät-paneelin kyselystä.

Asuintalot Wood City

Suunnannäyttäjät haluavat suosia pitkäikäisiä ja kierrätettäviä rakennusmateriaaleja

Ekologisuuden merkitys korostuu yhä useammin asunnonostajan valinnoissa. Rakennusmateriaalien on nyt oltava vastuullisesti tuotettuja, helposti kierrätettäviä ja pitkäikäisiä, selviää tuoreesta Suunnannäyttäjät-paneelimme kyselystä.