Työntekijä tekee töitä ilman kenkiä

Toimitilojen uudet trendit

Miltä näyttää toimiston tulevaisuus? 

Listasimme toimitilasuunnittelun uusimpia trendejä.

Hybridimalli

Hybridimallissa työtä tehdään työpaikalla, kotona tai esimerkiksi vapaa-ajan asunnossa. Työntekijä saa päättää itselle sopivan työskentelytavan, joka voi vaihdella työtehtävien tai elämäntilanteen mukaan. Toimisto toimii yhteisöllisenä paikkana, mikä lisää työn merkityksellisyyttä.

Tilat työtehtävien mukaan

Kulmahuoneistojen aika on ohi ja titteli ei määrittele tilan tarvetta. Toimistosta tulee löytyä joustavasti erilaisia tiloja ryhmätyöskentelyyn, keskittymistä vaativaan työhön tai luovaan ideointiin.

Lähellä palveluita

Trendinä on tuoda yritykset osaksi kaupunkirakennetta lähelle palveluita ja päivittäistä arkea pois toimistoreservaateista. Sekä työntekijät että työnantajat hyötyvät työmatkoihin käytetyn ajan minimoinnista. Sijainti hyvien liikenneyhteyksien äärellä korostuu.

Toimistojen kodinomaistuminen

Moni kaipaa työpaikalleen pyöräparkkeja, suihkuja ja lepohuoneita erilaisiin tarpeisiin. Osa yrityksistä on avannut toimitilansa esimerkiksi työntekijöiden perhejuhlien järjestämiseen.

Muuntojoustavuus

Muuntojoustavat tilaratkaisut mahdollistavat tilojen räätälöinnin käyttäjien tarpeiden mukaan. Muuntojoustavuus parantaa tilatehokkuutta sekä mahdollistaa nopeatkin työtilamuutokset.

Talotekniikka

Moderni talotekniikka lisää toimitilojen vetovoimatekijöitä. Työergonomia ja laadukkaat työvälineet, hyvä sisäilma ja valaistus ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat työviihtyvyyteen ja työssä jaksamiseen.

Ihmisten kohtaaminen

Tulevaisuuden toimitilat mahdollistavat sekä monimuotoisen työskentelyn että spontaanin ihmisten kohtaamisen auloissa tai portaikoissa.

Etätoimiston ergonomia

Tulevaisuuden rekrytointivalttina voi toimia kodin työtilasuunnittelu. Etätyötä koskeneissa tutkimuksissa yksi suurimmista haitoista on ollut etätyöskentelyn huono ergonomia ja puutteelliset työvälineet.

SRV toimistolla nainen tietokoneella

Vapaat toimitilat, liiketilat ja toimistotilat

Etsitkö vapaita toimitiloja erinomaisella sijainneilla kasvukeskuksista? Meiltä löydät toimistotilat, liiketilat, varastotilat sekä erilaiset logistiikkaratkaisut.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa

Moderni toimistotila, jossa sohvia ja viherkasveja

Minkälainen toimisto tukee hybridityötä?

Nämä kolme trendiä korostuvat nyt yritysten toiveissa ja tilojen suunnittelussa.

Pressi vuokrattavaa toimitilaa

Tule meille naapuriksi! Mercamer valitsi uudeksi toimitilakseen Vantaankosken Pressin

Mercamerin toimitusjohtaja Sami Hietanen kertoo, miksi toimitilavalinta kohdistui juuri Pressiin.

Työntekijä istumassa sohvalla tietokone sylissään

Sisäilman laatu on oleellinen osa toimitilaa

Yritys voi toimitilavalinnoillaan vaikuttaa merkittävästi työntekijöidensä hyvinvointiin.