Etäperehdytys yhtenäistää laatua ja tuo sujuvuutta

Rakentaminen palveluna

Etäperehdytys yhtenäistää laatua ja tuo sujuvuutta

Vuonna 2017 käyttöön otetun sähköisen etäperehdytysjärjestelmän tarkoituksena on yhtenäistää perehdytyskäytäntöjä sekä helpottaa työntekijöiden ja työnantajayritysten tietojen keruuta. Etäperehdytys koostuu kahdesta osasta; yleisestä turvallisuusperehdytyksestä sekä työmaakohtaisesta osiosta, jotka työntekijän tulee suorittaa hyväksytysti ennen työmaalle saapumista.

”Etäperehdytys on yksi laadunvarmistuksemme työkaluista. Aiemmin oli yhtä monta tapaa toimia kuin oli työmaitakin, mutta etäperehdytyksen avulla varmistamme perehdytysprosessin tasalaatuisuuden”, toteaa turvallisuuspäällikkö Jari Korpisaari.

Järjestelmä on helppokäyttöinen ja toimii kaikilla päätelaitteilla. Valmiit materiaalit varmistavat tasalaatuisuuden ja tekevät SRV:n toimintatavat tutuksi. Uudelle työmaalle tulevat voivat luottaa siihen, että ohjeet ja säännöt ovat samanlaiset työmaalta toiselle siirryttäessä. Vuoden 2017 loppuun mennessä jo kaksi kolmasosaa työmaista on saatu käyttäjiksi, ja etäperehdytystä tehtiin yli 1 100 kappaletta. Vuoden 2018 tavoitteena on tehdä 25 000 etäperehdytystä.

Vuonna 2018 etäperehdytys julkaistaan myös rakennusalan yleisimmillä kielillä; englanniksi, viroksi, venäjäksi ja puolaksi. Vieraskielisten työntekijöiden osuus 2017 oli 24,9 prosenttia. ”Perehdytyksen haasteena on ollut epävarmuus siitä, ymmärretäänkö perehdytyksen sisältö tai välittyykö SRV:n turvallisuuskulttuuri kääntäjän kautta riittävästi. Kaikille yhtenäinen järjestelmä poistaa tällaiset epävarmuudet”, Korpisaari kertoo.

Kirjaudu etäperehdykseen.

Jaa sivu

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit