Inkeroisten työmaa

Inkeroisten monitoimitalon työmaalla turvallisuuspäivä yläkoululaisille

Inkeroisten monitoimitalon työmaalla järjestettiin turvallisuuspäivä yläkoululaisille

Inkeroisten monitoimitalo rakentuu Kouvolassa. Työmaan ollessa käynnissä, on otollista tutustua ajankohtaisiin turvallisuuskäytäntöihin. Monen nuoren koulumatka kulkee aivan työmaan läheisyydessä ja työmaaliikennettä alueella on arkisin päivittäin. Yhteistyössä Inkeroisten yläkoulun kanssa SRV:n ja rakennuttajan työmaahenkilöstö sekä paikallinen VPK päättivät järjestää työmaalla turvallisuuspäivän. 

Inkeroisten työmaalla turvallisuuspäivä

Yläkoulun kaikki kymmenen koululuokkaa opettajineen pääsivät osallistumaan turvallisuuspäivän rasteille, joilla tutustuttiin muun muassa rakennustyömaan turvallisuustoimiin, -varusteisiin ja mahdollisiin vaaroihin SRV:n työmaapäällikkö Juho Riisiön johdolla. Myös koulumatkan turvalliseen kulkemiseen kiinnitettiin huomiota, sillä erityisesti hämärään vuodenaikaan työmaaliikenteen havainnointi on haastavaa. VPK:n paikalle ajamasta paloautosta osallistujat pääsivät havainnoimaan, kuinka huono näkyvyys suuresta ajoneuvosta on ulos. 

Inkeroisten turvallisuuspäivä

Ensiapurastilla pääsi harjoittelemaan ensihoidon antamista tapaturman sattuessa. Rakennustyömaalla kun ollaan, esittelyssä oli myös erilaiset työnkuvaan ja ammatinvalintaan liittyvät teemat sekä tietoisku Inkeroisten työmaasta ja siihen rakentuvasta monitoimitalosta. 

Turvallisuuspäivänä ensiapurasti

Oppilaat toteuttivat kuvaamataidon tunnilla aiemmin myös turvallisuusaiheisia teoksia, jotka tullaan sijoittamaan näkösälle työmaa-aitaan. Teokset on tehty kennolevylle tussein ja spray-maalein.

Turvallinen työmaaAutomatto ja liikennesuunnitteluHyvä kouluOle turvassa

Turvallisuuspäivänä havainnollistetaan ja konkretisoidaan turvallisuusasioita nuorille, ja opetetaan havainnoimaan ympäristöä sekä toimintaa turvallisuuden varmistamisen näkökulmasta. Jokaisen ohikulkijan ja työntekijän turvallisuus on työmaalle ensiarvoisen tärkeää.

Ohjeita turvalliseen liikkumiseen työmaan lähistöllä

  • Työmaa-aitojen välittömässä läheisyydessä oleskelua tulisi välttää. Portin eteen ei saa jäädä seisomaan.
  • Työmaan alueella ja sen välittömässä läheisyydessä liikkuu isoja koneita, joista näkyvyys ulos on huono. Muistathan havainnoida ympäristöä liikkuessasi. 
  • Työmaa-alueelle ei saa mennä ilman lupaa. Työmaa on vaarallinen paikka ilman suojavarusteita ja riittävää kokemusta. 
  • Käytäthän heijastinta tai heijastavia asusteita kulkiessasi työmaan lähellä hämärän aikaan.
  • Kaikkien on hyvä huomioida työmaan toiminnot esim. nostot ja liikenteen ohjaus.

Inkeroisten monitoimitalon hanke

Kouvolan Inkeroisiin rakentuu parhaillaan uusi monitoimitalo, johon toteutetaan tilat varhaiskasvatukselle, esikoululle, peruskoululle ja nuorisotoimelle sekä kirjasto ja liikuntahalli. Työmaa käynnistyi kesällä 2023 ja rakennuksen on määrä valmistua kesällä 2025. SRV toimii hankkeen pääurakoitsijana, rakennuttajana Kouvolan kaupungin tilapalvelut ja suunnittelijana AFKS Arkkitehdit.

Seuraa työmaan etenemistä hankkeen työmaasivuilta.

Jutun kuvat: Kouvolan kaupunki & SRV

Saku Sipola ja Kristiina Sotka

Millainen on nyt unelmien toimisto? Toimitilojen asiantuntijat kertovat

SRV:n Saku Sipola ja Kristiina Sotka valottavat, miten uusi toimitila voi edistää työntekijöiden hyvinvointia ja kuinka se tehdään.

Työmaa

SRV mukaan rakentamisen muovit green deal -sopimukseen

Sopimus tukee kiertotaloutta rakentamisessa käytettyjen muovien osalta.

Neste x SRV

SRV:n työmaat ovat elinkaariviisaita – Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ja kierrätysraaka-aineisiin pohjautuva voiteluöljy tärkeässä roolissa työkoneissa

SRV:n työmaat ovat elinkaariviisaita – Neste MY Uusiutuva Polttoöljy ja kierrätysraaka-aineisiin pohjautuva voiteluöljy tärkeässä roolissa työkoneissa

Sinua saattaisi kiinnostaa

Lahden kaupungintalon arkkitehdit sisäpihalla

Lahden kaupungintalon uudistettu sisäpiha kutsuu luokseen

Perusparannuksen arkkitehdit kertovat, miten kaupungintalo uudistui kaupunkilaisten olohuoneeksi.

Lentoaseman terminaali kuvattuna iltavalaistuksessa

Yhteistoiminnalliset hankkeet ovat tie asiakastyytyväisyyden parantamiseen

Haastavat rakennushankkeet vaativat yhteistoiminnallisuutta hankkeen osaajien täyden potentiaalin hyödyntämiseksi. Mitä yhteistoiminnallisuudesta ja sen hyödyistä ajattelevat yhteistyötä kanssamme tehneet psykologi, ilmiön Suomeen tuoja ja asiakas?

Lentueen piha ja pihasauna.

Miten rakentamisessa voidaan ehkäistä ilmastonmuutosta ja luontokatoa?

Luonnon monimuotoisuutta voidaan lisätä rakennetussa ympäristössä monin tavoin. Siitä on hyötyä niin ilmastonmuutoksen hillitsemisessä kuin siihen sopeutumisessa.