AFKS_Inkeroinen_näkymä_Yhteiskouluntieltä

Inkeroisten monitoimitalo

Työmaan tiedot

Työmaan numero2922
SijaintiYhteiskouluntie 6, 46900 Kouvola
Valmistuu2025

Mitä täällä rakennetaan?

SRV rakentaa Inkeroisiin uuden monitoimitalon, johon toteutetaan tilat varhaiskasvatukselle, esikoululle, peruskoululle ja nuorisotoimelle sekä kirjasto ja liikuntahalli. Inkeroisten monitoimitalo sisältyy Kouvolan kouluverkkouudistukseen, joka tuo koulu- ja päiväkotitoimintoja ja kunnan palveluita saman katon alle. 

Inkeroisten uusi monitoimitalo koostuu tontilla aiemmin sijainneesta koulurakennuksesta ja siihen luontevasti yhdistettävästä uudesta rakennuksesta. Julkisivujen päämateriaalina on puu. Toteutettavan monitoimitalon ja rakennuksen yhteinen laajuus on noin 7 900 bruttoneliömetriä.  

Rakennuttaja: Kouvolan kaupungin tilapalvelut
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit AFKS Oy

Rakennusaikataulu

Työt alkavat työmaan perustamisella sekä maanrakennus-, louhinta- ja perustustöillä kesä-heinäkuussa 2023. Louhintaa on pohjatutkimusten mukaan suhteellisen pieni määrä ja sen osalta työt valmistuvat kesän aikana. Muilta osin maanrakennustyöt jatkuvat syksyn ajan, rinnakkain paikallavalu- ja betoni-elementtiasennustöiden kanssa. Uuden koulun runko on pääosin puurakenteinen, ja puurunkoasennukset alkavat marraskuussa 2023 kestäen seuraavaan kesään. Rakennuksen on määrä valmistua kesällä 2025.

Huomioitavaa

Työmaaliikenne tapahtuu Yhteiskouluntien kautta. Työmaan liikennejärjestelyjä tarkennetaan edelleen töiden alkuvaiheessa ja niiden edetessä. Tästä tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Alla olevaan karttaan on merkitty punaisella työmaaliikenteen alueet ja vihreällä turvallisemmat alueet liikkua.

Kuvassa Inkeroisen työmaa kartassa

Työskentelyajat työmaalla sijoittuvat pääosin arkipäiville klo 7:00-18:00 väliselle ajalle. 

Yhteystiedot

Toni Räisänen

Projektipäällikkö

Juho Riisiö

Työmaapäällikkö