Kolmikko menossa palaveriin rappusissa

Näin toimitilan suunnittelu ja vuokraaminen etenevät

Työpaikan toiminnallisten haasteiden ratkominen on kokonaisvaltainen prosessi, joka lähtee liikkeelle yrityksen liiketoiminnan tarpeista. 

Työympäristön muutostarpeiden määrittely tai muutosten hallinta vaativat yrityksiltä aikaa ja resursseja taustakartoituksineen ja selvityksineen.
Muutosprosessissa hyödynnetään usein ulkopuolisen asiantuntijan apua esimerkiksi tukemassa muuttoon valjastettua projektiryhmää työssään.

1. Muutostarve

Kaikki lähtee yrityksesi tarpeen määrittelystä. Tarvitaanko lisää tilaa, halutaanko yhdistää olemassa olevia toimintoja tai haetaanko kustannussäästöjä pienemmillä toimitiloilla? Halutaanko toimitilat parempien liikenneyhteyksien varrelta vai kenties modernimmat toimitilat?

2. Muutoksen toteutus 

Toteutusvaiheessa tehdään yksityiskohtainen tilankäyttö- sekä kalustussuunnittelu. Tilojen ylläpidon helppous, osastojen keskinäinen vuorovaikutus ja monimuototilojen ratkaisut edistävät yhdessä asetettuja tavoitteita sekä sitouttavat henkilökuntaa positiivisella tavalla. Myös itse muutto vaatii valmistelutyötä sekä muutosta viestimistä henkilöstölle.

3. Toimitilakartoitus 

Tässä vaiheessa kartoitetaan vapaana olevat kiinteistöt ja toimitilat määriteltyjen tarpeiden mukaan. Tämä vaihe pitää myös sisällään esittelyt ja vuokratarjousten arvioinnin.

4. Analysointi

Tarvekartoituksella selvitetään yrityksesi eri osastojen toiminnot ja tavoitteet. Tämän avulla tuotetaan tietoa henkilöstösi tarpeista, toiveista ja kehittämiskohteista sekä määritetään tavoitteet tekemiselle tai uudenlaisille tilantarpeille.

5. Päätösvaihe

Kun päätös uudesta toimitilasta on tehty, jatkuu uuden toimitilan tarkennettu suunnittelu. Uudiskohteissa erilaisten teknisten ratkaisujen ja muuntojoustavuuden myötä yrityksesi voi osallistua ja vaikuttaa tulevien tilojensa työympäristön ja tilankäytön ratkaisuihin.

SRV toimistolla nainen tietokoneella

Vapaat toimitilat, liiketilat ja toimistotilat

Etsitkö vapaita toimitiloja erinomaisella sijainneilla kasvukeskuksista? Meiltä löydät toimistotilat, liiketilat, varastotilat sekä erilaiset logistiikkaratkaisut.

Lue lisää
HERO2Toimitilarakentamisenpalvelut

Tutustu toimitilarakentamisen palveluihimme

Toteutamme elinkaariviisaita tulevaisuuden toimitiloja julkisille ja yksityisille asiakkaillemme. Yhteistoiminnassa asiakkaidemme kanssa kehitämme hankkeet tavoitteiden mukaisiksi, asiakasta ja tulevia käyttäjiä kuunnellen.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa

Moderni toimistotila, jossa sohvia ja viherkasveja

Minkälainen toimisto tukee hybridityötä?

Nämä kolme trendiä korostuvat nyt yritysten toiveissa ja tilojen suunnittelussa.

Asiantuntijat vapaamuotoisessa palaverissa toimistolla

Suunnannäyttäjät arvostavat toimistojen suunnittelussa viihtyvyyttä

Hyvät sisäolosuhteet, kuten ilmanvaihto, valaistus ja akustiikka, vaikuttavat eniten toimiston viihtyvyyteen.

Pressi vuokrattavaa toimitilaa

Tule meille naapuriksi! Mercamer valitsi uudeksi toimitilakseen Vantaankosken Pressin

Mercamerin toimitusjohtaja Sami Hietanen kertoo, miksi toimitilavalinta kohdistui juuri Pressiin.