Mikä ihmeen ennakkomarkkinointi?

Asuminen

Mikä ihmeen ennakkomarkkinointi?

Ennakkomarkkinoinnin ABC

Ennakkomarkkinointi on yksi uusien asuntojen myyntiin liittyvistä erikoistermeistä. Ennakkomarkkinointi alkaa jo ennen kuin asuintaloa aletaan rakentaa. Talosta voi sen aikana varata omaksi kodiksi sopivan asunnon.
Ennakkomarkkinoinnin avulla rakennuttaja selvittää, millainen kysyntä tulevilla asunnoilla on. Tietojen pohjalta päätetään, aletaanko asuintaloa rakentaa.
Ennakkomarkkinointivaiheessa talosta on jo viimeistellyt suunnitelmat ja alustavat asuntokohtaiset tiedot. Tulevista asunnoista tiedetään muun muassa koko, pohjaratkaisu, kerros ja hinta.

Ennakkomarkkinoitavan asunnon voi varata

Vaikka asuintalon rakentamista ei ole vielä aloitettu, alustavien tietojen perusteella pääsee hyvin kärryille siitä, millaisia asuntoja taloon tulee. Jos joku niistä tuntuu omalta kodilta, siitä voi tehdä varauksen helposti jättämällä asunnosta verkkosivuillamme varauspyynnön. Varauspyynnön jätettyäsi myyjämme ovat sinuun yhteydessä ja vahvistavat samalla varauspyyntösi.  Varauksen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä kiinnostavimmat asunnot menevät nopeasti ja varaukset tehdään nopeusjärjestyksessä. Varaaja voi myös valita itselleen varavaihtoehtoja tai jäädä jonottamaan tiettyä asuntoa, jos joku on jo ehtinyt tehdä siihen ensimmäisen varauksen.

Miten varaus tehdään?

Varaus tehdään SRV:n verkkosivujen varauspyynnön kautta. Voit halutessasi myös ottaa puhelimitse tai sähköpostilla yhteyttä SRV:n asuntomyyntiin. Yhteystiedot löytyvät muun muassa ennakkovarattavan asunnon verkkosivuilta tai ennakkomarkkinointiesitteestä. Rakennuttajan kanssa tehdään varaussopimus, ja varaaja saa tilinumeron, johon varausmaksu maksetaan. Varausmaksun suuruus on yleensä 1 000 – 2 000 euroa, mutta se voi myös vaihdella kohteen mukaan.

Maksu ei ole sitova, vaan varauksen voi perua, jos tuleekin toisiin ajatuksiin. Varaus peruuntuu luonnollisesti myös silloin, jos rakennuttaja päättää, että asuintaloa ei syystä tai toisesta ryhdytäkään rakentamaan. Molemmissa tapauksissa asunnon varaaja saa varausmaksun takaisin. Tai jos kaupat syntyvät, varausmaksun määrä vähennetään kauppahinnasta.


Kauanko rakentaminen kestää?

Ennakkomarkkinointivaiheen kesto riippuu rakennettavasta kohteesta. Siksi on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, milloin asunnon varaaja voi odottaa pääsevänsä muuttamaan, tai milloin vanhasta asunnosta kannattaa luopua.
Ennakkomarkkinointi kestää myynnin aloittamiseen asti. Myynnin alkamisen yhteydessä lyödään lukkoon myös aikaikkuna, jonka sisällä rakennus valmistuu, joten ostaja voi suunnitella nykyisestä asunnostaan luopumisen sen mukaan.

Oma silaus sisustukseen

Ennakkomarkkinointivaiheessa asiantuntijat ovat jo suunnitelleet tulevien asuntojen tyylit, ja asukas pääsee valitsemaan kolmesta laadukkaasta vaihtoehdosta mieleisensä.

Tiedossa on kahdesta kolmeen erilaista tyylivaihtoehtoa kalusteineen, materiaaleineen ja väreineen. Asukas voi valita niistä yhden tai yhdistellä osia eri tyyleistä: voi siis valita yhdestä tyylistä keittiön ja toisesta kylpyhuoneen, mutta myös yhdestä tyylistä keittiön kaapinovet ja toisesta tyylistä keittiön työpöytätason. Tyylit ovat ammattilaisen suunnittelemia, joten niistä löytyy varmasti jokaisen makuun sopivia vaihtoehtoja. Jos kuitenkin haluaa tehdä toisenlaisia valintoja, niistä voi jutella asiakaspalveluvastaavan kanssa.

Artikkelia varten on haastateltu SRV:n myynnin asiantuntijoita.

Jaa sivu

Ennakkomarkkinoinnissa olevia kohteitamme

Samankaltaiset artikkelit