SRV:n piste Ruduksen turvapuistossa

550 AMK-opiskelijaa vieraili turvapuistossa – SRV:n aiheena turvallinen nostaminen työmailla

SRV:n pisteellä asiantuntijamme kävivät läpi turvalliseen nostamiseen liittyviä asioita niin nosturin käytön, nostoapuvälineiden ja yleisen työturvallisuuden osalta.

Ruduksen turvapuistossa järjestettiin turvallisuustapahtuma ammattikorkeakouluopiskelijoille 14.9.2023.

Yhteensä noin 550 opiskelijaa ympäri Suomen kiersivät Ruduksen turvapuiston rasteilla aurinkoisena torstaina. Puistossa oli käytössä kuusi eri yritysten ylläpitämää rastia, joiden kiertämiseen kului noin 1,5 tuntia.

SRV:n rastilla turvalliseen nostamiseen liittyvistä asioista kertoivat TR-mittaaja ja perehdyttäjä Reija Liuhanen, kirvesmies Sami Tenhonen ja työturvallisuusmittaaja Tommi Pöysti. Pisteellä käytiin läpi nosturin käyttöön, nostoapuvälineisiin ja yleiseen työturvallisuuteen liittyviä asioita.

Koulussa asiaa ei käydä läpi välttämättä kovin tarkasti, joten tällaiset tilaisuudet tarjoavat hyvää oppia. Sopivaa pelottelua tärkeän aiheen vuoksi.
Insinööriopiskelija

Kuvassa Sami Tenhonen, Reija Liuhanen ja Tommi Pöysti

Turvallisuus on kaikille tärkeää

SRV on jo vuosia ollut mukana turvapuiston opiskelijatapahtumissa. Keväisin puistossa vierailevat ammattikouluopiskelijat.

”Turvapuistossa voi hyvin tuoda esille SRV:n turvallisuuskulttuuria inhimillisellä tavalla ja opettaa hyviä tapoja alan tuleville työntekijöille”, Tommi Pöysti sanoo. 

Sami jatkaa: ”Kuten rakennusalalla yleisesti puhutaan, turvallisuus ei ole vain yhden yrityksen asia, vaan sen pitää koskea kaikkia toimijoita. Toiminnan pitää olla läpinäkyvää ja kaikkien tulee osallistua yhteisen, turvallisen työpaikan luomiseen.”

Turvapuistossa käyminen on osa orientoitumisopintojamme. Vaikka emme varsinaisesti tule työskentelemään työmaalla, niin kaikkien on hyvä muistaa aina turvallisuus. Tästä on myös hyötyä tulevan haalariharkan osalta, siellä tutustutaan työmaan käytännön töihin. 
Arkkitehtiopiskelija

Kuva opiskelijoista kuuntelemassa Reija Liuhasen esitystä

Mikä turvapuisto?

  • Rudus rakensi vuonna 2009 Euroopan ensimmäisen turvapuiston Espoon Ämmässuolle
  • Turvapuisto tukee hyvin työturvallisuuden oppimista, sillä siellä nähdään konkreettisia vaaratilanteita ja työturvallisia toimintatapoja. 
  • Rudus-turvapuistossa käy noin 5000–7000 kävijää vuodessa. Eniten vierailijoita on suurista rakennusliikkeistä; keskijohtoa, turvallisuusvastaavia ja työntekijöitä. 
  • Ammattikoululaisille ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille järjestetään yhdessä rakennusalan kanssa kaksi kertaa vuodessa omat tapahtumansa.
  • Ruduksella on turvapuistossa yhteistyökumppaneina pääasiassa rakennusklusterin ja vakuutusalan merkittäviä yrityksiä. Yhteistyökumppanit ovat rakentaneet koulutusradalle omia rastejaan ja osallistuvat myös toiminnan rahoittamiseen.

Lue lisää Ruduksen turvapuistosta > 

TEKSTI JA KUVAT: Tii Salmela

Työturvallisuuskortti

SRV työturvallisuuden edelläkävijänä

SRV haluaa olla toimialan edelläkävijä vastuullisuudessa ja työturvallisuuskulttuurin edistämisessä.

Lue lisää turvallisuustyöstämme!

Sinua saattaisi kiinnostaa

Mira

Yksikön johdossa vahva osaaja – Miran uratarina

Mira työskentelee SRV:llä yksikönjohtajana toimitilojen liiketoiminnassa. Pitkän kokemuksen ja monipuolisen osaamisen avulla hän tukee myös muiden edellytyksiä onnistumiselle.

Matti ja ULS:n saama kunniakirja

30 vuotta SRV:llä – Matin uratarina

Työmaapäälliköllämme Matilla (64) tulee maaliskuussa täyteen 30 vuotta SRV:n palveluksessa. Rautaisen ammattilaisen työvuosiin on mahtunut iso joukko työmaita ja monipuolisia rakennushankkeita.

Kuvassa vasemmalla Esa ja oikealla Juha

SRV:n veljespari – Esan ja Juhan uratarinat

Veljekset Esa (58) ja Juha (52) työskentelevät molemmat SRV:llä talotekniikkapäällikköinä. Mikä heidän urapolkujaan erottaa, entä mikä yhdistää? Kuinka he ovat molemmat päätyneet SRV:n palvelukseen?