Suuri ja moderni datakeskus kuvattuna kokonaan ulkoapäin.

Datakeskukset

Modernien ja maailmanluokan datakeskusten rakentaja

Nykyaikaisten datakeskusten toteuttaminen vaatii erityisosaamista suunnittelusta, talotekniikasta, projektien johtamisesta ja turvaluokiteltujen tilojen rakentamisesta. Olemme toteuttaneet tekniikaltaan Euroopan moderneimman ja laajuudeltaan Pohjoismaiden suurimman avoimen datakeskushankkeen.

Lisäksi olemme Suomen keskeisen toimijan kumppani turvaluokiteltujen tilojen rakentamisessa, ja olemmekin toteuttaneet yhdessä useita turvaluokiteltuja tiloja. 

Toimintatapamme takaa onnistuneen lopputuloksen

Asiakaslähtöinen toimintatapamme ansiosta hankkeemme ovat aidosti yhteistyöhön perustuvia kumppanuuksia. Tämän vuoksi vaativissakin hankkeissamme kustannukset pysyvät kurissa, urakka valmistuu aikataulussa ja hanke tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaalle.

Räätälöimme jokaista hanketta varten yhteistoiminnallisen tiimin, jolla on monipuolista kokemusta datakeskusten ja turvaluokiteltujen tilojen rakentamisesta. Etuinamme ovat laaja kokemus ja käytössä oleva data vaativista rakennushankkeista.

Lisäksi meillä on valmiina laaja yhteistyökumppaneiden verkosto, jonka avulla toteutamme datakeskushankkeet aina tontin hankinnasta suunnitteluun, projektinjohtoon ja rakentamiseen asti.

Vastaavaa datakeskuksen laatutasoa ei löydy muualta Suomesta. Rakennushankkeen laatutaso näkyy sekä suunnittelussa että toteutuksessa.

Matti Tella, Telian Head of Helsinki Data Center

Autamme yrityksesi vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa

Elinkaariviisaus on meidän vastauksemme tulevaisuuden suurimpiin kysymyksiin. Pyrimme jatkuvasti kestävän rakentamisen avulla vähentämään rakennusten päästöjä ja hiilijalanjälkeä. Rakennuksemme ovat ympäristöluokiteltuja ja energiatehokkaita, ja ne tuottavat puhdasta energiaa esimerkiksi maalämmön ja aurinkopaneelien avulla. 

Rakennamme kaikki datakeskuksemme hiilineutraalisti, taksonomian mukaisesti ja niin, että ne täyttävät EU:n suunnitellut energiatehokkuusvaatimukset.

  • Viileä ilmasto vähentää erillisen jäähdytyksen tarvetta.
  • Hyödynnämme rakennuksen lämmityksessä maalämpöä ja sähköntuotannossa katolle asennettavia aurinkopaneeleja.
  • Keräämme talteen kaiken toiminnasta syntyvän hukkalämmön ja sitä hyödynnetään paikallisessa energiayhtiössä.
  • Varmistamme hyvällä suunnittelulla tilojen muuntojoustavuuden, minkä vuoksi niitä on helppo laajentaa ja muokata myöhemmin.
Elinkaariviisauden hyödyt graafina ja numeroina

Palvelumme datakeskustyöhön

Huolehdimme koko rakennusprosessista aina kaavoituksesta suunnitteluun ja rakentamiseen asti. Saat käyttöösi vankan projektinjohdon, suunnitteluohjauksen ja talotekniikan erityisosaamisemme. Meillä on monipuolinen yhteistyöverkosto alan johtavien rakennustoimijoiden kanssa.

Suunnittelu ja projektinjohto

Jokaisessa datakeskushankkeessa on erikseen sitä varten räätälöity yhteistoiminnallinen tiimi. Kohde suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa ja voimme hakea tarvittaessa myös tonttia datakeskusta varten. Projektinjohtaminen on läpinäkyvää ja hyödynnämme laajasti dataa ja kokemustamme vaativista hankkeista.

Rakentaminen

Rakennamme kaikki datakeskukset taksonomian mukaisesti. Valitsemme jokaiseen kohteeseen tekijät, joilla on aiempaa kokemusta datakeskusten ja turvaluokiteltujen tilojen rakentamisesta. Lisäksi luotettavat tavarantoimittaja- ja alihankintakumppanuudet sekä vakiintuneet toimintatavat varmistavat kustannustehokkuuden ja laadun.

Monipuolinen teknologiaosaaminen

Datakeskusten tekniikka on vaativa laji, ja siksi se tarvitsee kaltaisemme erityisosaajat jokaiseen eri vaiheeseen. Suunnitteluvaiheessa varmistamme, että hankkeessa saadaan toimivat ja yhteensovitetut suunnitelmat. Asiantuntijamme vastaavat myös kategoriahankinnoista sekä taloteknisistä hankinnoista.

Toteutusvaiheessa asiantuntijamme varmistavat, että rakennuksen lämpö, vesi, ilma, sähköiset järjestelmät ja rakennusautomaatio toteutetaan suunnitelmien mukaisesti ja että suunnitelmat ovat energiatehokkaat.

Elinkaaripalvelut

Datakeskuksissamme käytettävä energia tuotetaan omavaraisesti ja uusiutuvilla energianlähteillä. Lisäksi se kierrätetään jatkokäyttöä varten. Energiankäyttö ja talotekniikka on älykkäästi ohjattua ja optimoitua. Huolehdimme kiinteistön elinkaaren aikaisesta energiatehokkuudesta, toimintavarmuudesta, teknisestä ylläpidosta ja huollosta. 

Ota yhteyttä

Jouni Forsman

Jouni Forsman

Johtaja, Toimitilat pääkaupunkiseutu

Referenssit

Meidät tunnetaan näyttävistä julkisten tilojen allianssihankkeista, vaativista sairaaloista, nykyaikaisista kouluista, asiakkaalle räätälöidyistä liiketiloista sekä viihtyisistä kodeista. Tutustu rakentamisen taidonnäytteisiimme.

Kaikki referenssit
Ilmakuva uudesta Data Centreristä ympäristössään

Suomen laajin ja haastavin avoin datakeskushanke

SRV:n rakentamaa Telia Helsinki Data Centeriä voi kutsua maailmanluokan datakeskukseksi. Data Centerille on myönnetty suuri määrä laadusta, ympäristöystävällisyydestä ja turvallisuudesta kertovia sertifikaatteja.

Lue lisää kohteesta