2776 Aalto-yliopiston Uusi Rakennus, Kauppakorkeakoulu ja Metrokeskus

Työmaan numero: 2776 ja 2782
Tietotie 2a
02150 Espoo

Mitä täällä rakennetaan?

SRV rakentaa Aalto-yliopiston uuden kampusrakennuksen (”Väre”), Kauppakorkeakoulun tilat sekä Metrokeskuksen liiketilat Espoon Otaniemeen. Hanke toteutetaan allianssihankkeena SRV:n ja Aalto-yliopistokiinteistöjen voimin.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (ARTS) käyttöön rakennetaan monikäyttöisiä opetus- ja työtiloja ja rakennukseen tulee kaikkiaan neljä kerrosta, yhteensä 33 000 neliömetriä. Kauppakorkeakoululle rakennetaan puolestaan tiloja lähes 9 500 neliömetriä. Aalto-yliopiston uuden kampusrakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy.

Metrokeskukseen rakennetaan tilat päivittäistavarakaupalle, erikoisliikkeille ja ravintoloille. Tiloille tavoitellaan kunnianhimoista A-energialuokkaa hyödyntämällä sekä geo- että aurinkoenergiaa.

Aalto-yliopiston uuden kampusrakennuksen lisäksi työmaan välittömässä läheisyydessä tehdään myös Raide-Jokerin väylänrakennustöitä. Raiden-Jokeriin liittyvistä rakennustöistä kerrotaan myös tarkemmin viikkotiedotteessa.

Rakennusaikataulu

Rakennustyöt käynnistyivät helmikuussa 2016 ja tilat valmistuvat vaiheittain vuonna 2018.. Ensimmäiseksi valmistuivat Taiteiden ja suunnittelun korkeankoulun tilat (30.4.2018) ja seuraavaksi Metrokeskuksen liiketilat (30.6.2018). Kauppakorkeakoulun tilat valmistuvat puolestaan loppuvuodesta 2018.

Metrokeskuksen avajaisia vietetään syyskuussa 2018.

Työskentelyajat

arkisin: klo 5.00–21.00
lauantaisin: 6.00–18.00

Vaikutukset ympäristöön

Pahoittelemme töiden käynnistämisestä, kulkureittien muutoksista sekä rakentamistöistä aiheutuvia häiriöitä. Pyrimme pitämään lähistön asukkaiden ja toimijoiden haitat mahdollisimman pieninä ja samalla rakentamaan samalla rakentamaan toimivan ja moneen käyttötarkoitukseen muuntautuvan kampusrakennuksen sekä Metrokeskuksen.

Liikkuminen

Rakentamisen aikana joudutaan turvautumaan poikkeusjärjestelyihin, kuten kulkureittien muutoksiin. Poikkeusjärjestelyjen tarkoitus on taata sujuva toiminta ja turvallinen liikkuminen Otaniemen kampusalueella. Alla olevaan kuvaan merkitty kulkureitit työmaan ympäristössä.

3D-aluesuunnitelma

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lue Aalto-Yliopiston kampuksen ja metrokeskuksen työmaan tuoreimmat uutiset.

Työmaatiedotteet
 • Metrokeskuksen aukio.
  © Verstas Arkkitehdit Oy

 • Uusi kampusrakennus lännestä.
  © Verstas Arkkitehdit Oy

 • Uuden metrokeskuksen ravintolatiloja.
  © Verstas Arkkitehdit Oy

 • Uusi kampusrakennus idästä.
  © Verstas Arkkitehdit Oy

Yhteystiedot

Eero Laakso

Eero Laakso

Työmaapäällikkö

eero.laakso@srv.fi040 740 3094
Jussi Lahti

Jussi Lahti

Työmaapäällikkö

Maarintie 13

jussi.lahti@srv.fi040 738 5353
Niklas Huitti

Niklas Huitti

Projekti-insinööri, työsuojelupäällikkö

niklas.huitti@srv.fi045 674 4424