Helsingin Jätkäsaaressa meren äärellä puurakenteisia rakennuksia

Miten materiaaleilla voidaan vähentää rakentamisen päästöjä?

Rakentamisessa käytettyjen materiaalien päästöt kattavat yksittäisen rakennuksen hiilijalanjäljestä noin puolet.

SRV käyttää toiminnassaan vähähiilisiä rakennusmateriaaleja ja tukee näin vihreää siirtymää. Vihreällä siirtymällä tarkoitetaan muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kasvua, joka ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin.

”Rakentamisen ja rakentamisessa käytettyjen materiaalien päästöt kattavat yksittäisen rakennuksen hiilijalanjäljestä noin puolet tai jopa yli sen. Siksi haluamme edistää vähähiilisten materiaalien käyttöä toiminnassamme”, korostaa SRV:n vastuulisuus- ja HSEQ-päällikkö Johanna Arola.

Elinkaariviisaassa rakentamisessa teemme ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia ratkaisuja. Tämän vuoksi yhtenä hankinnan kriteerinämme on vähähiilisyys.

”Lisäksi muita arvoja, joita korostamme materiaalihankinnoissamme ovat kestävyys, energiatehokkuus ja helppo huollettavuus. Selvitämme tällä hetkellä laajasti tuotteiden kierrätysmateriaalien osuutta ja vähähiilisten materiaalien vaikutusta hiilijalanjälkeen”, Arola lisää.

Wood city -puukortteli täydentyy elinkaariviisaalla toimistorakennuksella

Yksi erinomainen esimerkki vähähiilisten materiaalien käytöstä toiminnassamme on SRV:n omakehitteinen Wood City -puukortteli Helsingin Jätkäsaaressa.

Wood City -korttelin viimeiseen rakennukseen valmistuu suomalaisen johtavan kyberturvallisuusyhtiö WithSecuren pääkonttori. Puukorttelin täydentävä toimistorakennus on nettopäästötön koko elinkaarensa ajan. Rakennuksessa on kellarikerroksen lisäksi seitsemän kerrosta ja sen kokonaispinta-ala on noin 8 700 neliömetriä.  

WithSecuren pääkonttorirakennukselle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia ja rakennuksen energialuokka on A. Rakennus on ensimmäisiä uuden EU-taksonomian mukaisia hankkeita koko Suomessa. Toimistorakennuksen katolle rakennetaan reilun 300 neliömetrin pinta-alalle aurinkopaneeleja.

SRV:n rakentama Woodcity aula
Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä ja pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä.

Puun käyttö alentaa rakentamisen hiilijalanjälkeä

WithSecuren pääkonttorin rakennusmateriaalina käytetään pääosin uusiutuvia vähähiilisiä materiaaleja, jotka sitovat itseensä hiilidioksidia koko rakennuksen elinkaaren ajan. Puuta hyödynnetään näyttävästi eri muodoissa ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaaleina. Puu on rakennusmateriaalina erinomainen valinta, kun tavoitellaan elinkaariviisautta.

”Puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä ja pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä. Lisäksi puu on akustisesti ja visuaalisesti miellyttävää materiaalia, joka parantaa sisäilman laatua. Puurakennuksessa oleskelevien stressitason on jopa todettu alentuvan rakennusmateriaalin ansiosta”, Arola kertoo.

Woodcity aula

Ainutlaatuinen puurakentamisen taidonnäyte

Wood City on Suomen laajin puukortteli, joka yhdistää asumisen ja työskentelyn. 
 

Lue lisää Wood Citystä

Sinua saattaisi kiinnostaa

Perhe keittiössä

Suunnannäyttäjät haluavat pintamateriaaleilta luonnetta ja kestävyyttä

Uudiskohteiden koteihin toivotaan nyt valkoisen lisäksi väriä. Tammen sävyt ovat leviämässä keittiöistä myös kylpyhuoneiden kalusteisiin. Tämä selviää tuoreista Suunnannäyttäjät-paneelin kyselyistä.

Asuntojen-pohjaratkaisut-pääkuva

Suunnannäyttäjät haluavat asuntoihin runsaasti säilytystilaa

Tällä hetkellä kerrostaloasuntoon halutaan etenkin parveke ja oma vaatehuone. Myös erillinen keittiö kasvattaa suosiotaan, selviää tuoreesta Suunnannäyttäjät-paneelin kyselystä.

Asuintalot Wood City

Suunnannäyttäjät haluavat suosia pitkäikäisiä ja kierrätettäviä rakennusmateriaaleja

Ekologisuuden merkitys korostuu yhä useammin asunnonostajan valinnoissa. Rakennusmateriaalien on nyt oltava vastuullisesti tuotettuja, helposti kierrätettäviä ja pitkäikäisiä, selviää tuoreesta Suunnannäyttäjät-paneelimme kyselystä.