Pitäjänmäki kuva referenssissä

Helsingin Pitäjänmäki

Strömbergin alue on Pitäjänmäen uusinta asuinaluetta. Täällä entisellä ruukin alueella perinteinen teollisuus kohtaa urbaanin asumisen sulassa sovussa. SRV on rakentanut alueelle useita kiinnostavia uudiskohteita.

Pitäjänmäeltä on hyvät liikenneyhteydet ympäri pääkaupunkiseutua ja Pitäjänmäkeä halkova Raide-Jokeri muuttaa Pitäjänmäen sijainnin kertaheitolla paljon keskeisemmäksi. Matka Helsingin ydinkeskustaan sujuu jatkossa nopeasti ja vaivattomasti raiteita pitkin. Lähibussipysäkiltä on hyvät yhteydet keskustaan ja eri puolille pääkaupunkiseutua. Pitäjänmäen ja Valimon juna-asemille on lyhyt kävelymatka. 

Keskeisen sijainnin ansiosta alueelta on kätevä lähteä liikkeelle niin autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Liikkumista helpottaa myös tontin asunto-yhtiöiden kesken jaettava yhteiskäyttöauto.

Myös luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat Pitäjänmäellä lähellä

Pitäjänmäen ja Talin alueelta löytyy lukuisia mahdollisuuksia kuntoiluun ja eri liikuntalajien harrastamiseen. Tennis- ja squash-halli, jalkapallokentät, trampoliinipuisto, hiihto- ja lenkkeilymaastot sekä useampi kuntosali löytyvät kilometrin säteeltä. 

Täällä luonto on läsnä heti, kun astut ovesta ulos. Vieressä sijaitsevan Strömbergin puiston lisäksi lähistöltä löytyy historiallinen Patterimäen linnoitusalue. Pitäjänmäentien toisella puolella sijaitsee ihastuttava siirtolapuutarha ja Talin kartanon vehreät maastot

Alueelle vuonna 1916 valmistuneesta Gottfrid Strömbergin valimorakennuksesta nimensä saanut Strömbergin puisto on luonnonkaunis keidas keskellä Pitäjänmäkeä, puistoa halkovassa joessa on koski, Strömberginkoski, Helsingin ainoa luonnontilainen vesiputous, joka sijaitsee aivan SRV:n rakentamien uudiskohteiden vieressä, talojen omassa lähipuistossa. Kolme metriä korkea jyrkkä putous on vaikuttava näky ja alueen ehdoton ylpeyden aihe. Veden määrä vaihtelee sademäärästä riippuen. Puiston toisella laidalla sijaitsee Helsingin kaupungin leikkipuisto, joka tarjoaa toimintaa alueen lapsiperheille. Puistossa on myös koirapuisto alueen koiraperheiden käyttöön.

Luonnonarvoja korostavaa puistoa upeine koskineen ja solisevine puroineen on kehuttu koko kaupungin helmeksi.

SRV on rakennuttanut Pitäjänmäen alueelle kiinnostavia uudiskohteita

SRV:n kolme alueelle rakentamaa kerrostaloa tarjoavat huoletonta asumista uudisasunnossa lähellä luontoa ja harrastusmahdollisuuksia tällä entisellä ruukin alueella. Taloilla on yhteinen korttelipiha, jossa sijaitsee leikki- ja oleskelualue. Autoille löytyy paikka pihakannen alla sijaitsevasta kaksikerroksisesta pysäköintihallista. Talojen arkkitehtuurissa on viitteitä paikalla olleistasta punatiilisistä teollisuusrakennuksista

Helsingin Väinämöisenrinne sijaitsee Pitäjänmäellä osoitteessa Strömbergintie 4. Se on yksi kolmesta tontille rakennetusta asuinkerrostalosta. Talo on valmistunut keväällä 2021. Helsingin Väinämöisenrinne on 5-kerroksinen ja kolme rappuinen asuinkerrostalo, jossa on 66 asuntoa.

Helsingin Joukahaisenpiha sijaitsee myös osoitteessa Strömbergintie 4. Helsingin Joukahaisenpiha on 8-kerroksinen ja yksirappuinen asuinkerrostalo, jossa 69 asuntoa. Joukahaisenpiha on valmistunut keväällä 2022.

8-kerroksinen 68 asunnon Ilmarisenpuisto valmistui talvella 2022. Ilmarisenpuisto viimeistelee tämän idyllisen kolmen talon kokonaisuuden. Ilmarisenpuistossa on yhteensä 8 kerrosta ja 68 asuntoa, alkaen yksiöistä aina neljän huoneen asuntoihin. Ilmarisenpuisto sijaitsee Strömbergin puiston välittömässä läheisyydessä. Raide-Jokeri aloittaa liikennöinnin puiston toisella puolella Pitäjänmäentiellä. Asunto Oy Helsingin Ilmarisenpuiston ympärillä sijaitseva Strömbergin puisto on saanut nimensä alueelle vuonna 1916 valmistuneesta Gottfrid Strömbergin valimorakennuksesta.