5671 Woodspinin kuitutehdas

Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy

Työmaan osoite: Eteläportintie 15, 40530 Jyväskylä

Työmaan numero: 5671

Mitä täällä rakennetaan?

SRV toteuttaa kuitutehtaan kuntien omistamalle kiinteistökehitysyhtiö Jykialle, joka rakennuttaa tehtaan  materiaali-innovaatioyhtiö Spinnovan ja selluyhtiö Suzanon yhteisyritykselle, Woodspin Oy:lle. Jyväskylän eteläpuolella sijaitsevalle, kehittyvälle Eteläportin teollisuusalueelle rakentuvassa tehtaassa tullaan valmistamaan kuitua selluloosasta tekstiiliteollisuuden tarpeisiin. Samassa kiinteistössä tulee toimimaan myös Suzano Finland Oy:n MFC-laitos sekä Spinnovan tuotekehitys ja pääkonttori.

Kiinteistön pinta-ala on noin 11 500 m², joka muodostuu noin 9 500 m² tuotantohalleista ja noin 2 000 m² toimisto- ja laboratorio-osasta. Tontilla on kesän aikana tehty esirakentamista. SRV käynnisti perustustyöt syyskuun alussa. Elementtirungon asennus aloitettiin syys-lokakuun vaihteessa. Työmaan on määrä valmistua loppuvuodesta 2022.

Valmiissa tehtaassa valmistetaan SPINNOVA®-kuitua, joka on ekologinen, ilman liuottamista tai haitallisia kemikaaleja valmistettu kuitu. Kestävät energiaratkaisut ovat avainasemassa uuden tehtaan rakentamisessa.

Työajat

Työmaalla työskennellään arkisin klo 07.00-16.00 välisenä aikana.

 

 

Ajankohtaista työmaalta

Ajankohtaista työmaalta

Ajankohtaista työmaalta
Jussi Lehto

Jussi Lehto

Työmaapäällikkö

jussi.lehto@srv.fi040 525 3432