Työmaan numero: 3185
Kiviparintie 1
00920 Helsinki

Mitä täällä rakennetaan?

SRV toteuttaa Myllypuron metroaseman viereen entisen huoltoaseman tontille Helsingin kielilukion uudisrakennuksen, johon tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle. Uudisrakennus korvaa kielilukion vanhat tilat Itäkeskuksessa. Samassa rakennuksessa lukion kanssa tulee toimimaan iltaisin aikuislukio. Lisäksi rakennus sisältää vapaa-ajan ja liikuntatiloja kaupunkilaisten käyttöön. Neljäkerroksisen rakennuksen laajuus on noin 8500 bruttoneliömetriä.

Hanke toteutetaan elinkaariurakkana, jossa SRV on vastuussa rakennettavan kiinteistön suunnittelusta, toteuttamisesta, ylläpidosta ja huollosta 20 vuoden ajan. Elinkaarimalli mahdollistaa erinomaiset puitteet tuottaa kaupunkilaisille palveluja ja laadukasta opetusta, kun kiinteistön rakentaminen ja ylläpito toteutetaan yhden toimijan toimesta vuosiksi eteenpäin.

Kielilukion suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa toteutetaan Hiilineutraali Helsinki 2035 -tavoitteita. Suunnitteluratkaisun valinnoissa on painotettu energiatehokkuustoimia ja paikallista, uusiutuvaa energiantuotantoa lämpöpumpulla ja aurinkopaneeleilla.

Rakennuttajana toimii Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala.

Rakennusaikataulu

Helsingin uusi kielilukio valmistuu loppukesästä 2023, ja oppilaat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2023.

Työskentelyajat

Työmaalla työskennellään arkisin klo 07:00 – 18:00 välisenä aikana.

Liikkuminen

Liikennejärjestelyt ja työmaan aitaus vaikuttavat alueen kulkureitteihin. Poikkeusjärjestelyjen tarkoitus on taata sujuva toiminta ja turvallinen liikkuminen. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita.

Pyrimme tekemään kaikki työt niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle ja naapurustolle. Tiedotamme lähiympäristölle tärkeimmistä muutoksista ja poikkeamista.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lue Helsingin kielilukion työmaan tuoreimmat uutiset

Työmaatiedotteet
Mika Karell

Mika Karell

Projektipäällikkö

mika.karell@srv.fi040 480 8781
Henrik Reinikka

Henrik Reinikka

työmaapäällikkö

Henrik.Reinikka@srv.fi040 352 4571
Emilia Christiansen

Emilia Christiansen

Työmaainsinööri

emilia.christiansen@srv.fi 040 584 7667
Kari Pehkonen

Kari Pehkonen

Projektinjohtaja (toteutusvaihe), Helsingin kaupunki

kari.pehkonen@hel.fi 040 334 5179