Työmaan numero: 2891
Tornatorintie 102
48100 KOTKA

Mitä täällä rakennetaan?

Kotkan Kantasataman sydämeen rakentuu uusi tapahtumakeskus Satama Areena. Tapahtumakeskuksen laajuus on noin 7 700 bruttoneliömetriä.  Satama Areenassa tullaan käyttämään puuta materiaalina kokonaisvaltaisesti rakenteista sisäosiin saakka. Puusisusta suojaa sinkkinen kuori. Katon rakenteessa tullaan toteuttamaan pohjoismaiden suurin roikkuva puurakenne. Tulevan areenan muunneltavat tilat soveltuvat erilaisille tapahtumille. Niiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytön helppouteen, toimivuuteen, samanaikaiseen käyttöön ja ekologisuuteen.

Areenan rakennuttamisesta vastaa Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n 100 % omistama tytäryhtiö Backstaff Oy.

Rakennusaikataulu

Työmaa käynnistyi  heinäkuussa 2021. Parhaillaan on käynnissä maanrakennus- ja perustustyöt ja tulevan syksyn aikana käynnistyy lisäksi betonirungon pystyttäminen.

Uusi tapahtumakeskus valmistuu kesällä 2023.

Työskentelyajat

Työmaan työaika 07.00-18.00. Ajoittain on mahdollista myös viikonlopputyöskentely. Meluavissa töissä huomioidaan melulainsäädäntö.

Vaikutukset ympäristöön

Työmaaliikenne tapahtuu Satamakadun / Tornatorintien kautta siten, että työmaaliittymät sijaitsevat Tornatorintiellä. Pyrimme tekemään kaikki työt niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle ja naapurustolle. Tiedotamme tarvittaessa lähiympäristölle tärkeimmistä muutoksista ja poikkeamista.

Pyydämme huomioimaan, että Kantasatamassa on lisäksi käynnissä samanaikaisesti muita Tapahtumakeskuksen hankkeesta erillisiä rakennustyömaita (purkutyömaa ja XAMK:in kampuksen työmaa).

 

 

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lue Satama Areenan työmaan tuoreimmat uutiset.

Työmaatiedotteet

Yhteystiedot

Harri Martin

Harri Martin

Projektipäällikkö

Harri.Martin@srv.fi0400 646 600
Pekka Ruokonen

Pekka Ruokonen

Työmaapäällikkö

pekka.ruokonen@srv.fi040 483 4674
Juho Riisiö

Juho Riisiö

Projekti-insinööri

juho.riisio@srv.fi040 075 9861