”Lähdin SRV:ltä, mutta SRV ei lähtenyt minusta”: kaksi paluumuuttajaa paljastaa, mikä veti takaisin tutulle työnantajalle

Rekrytointi

”Lähdin SRV:ltä, mutta SRV ei lähtenyt minusta”: kaksi paluumuuttajaa paljastaa, mikä veti takaisin tutulle työnantajalle

Moni palaa SRV:lle työskenneltyään hetken muualla. Kaksi entistä ja nykyistä SRV:läistä, pääkaupunkiseudun toimitilojen liiketoimintayksikön johtaja Kimmo Hyry ja työmaapäällikkö Matti Simula, kertovat, mikä sai heidät palaamaan tutulle työnantajalle.

Kymmenenkin vuoden jälkeen uusia haasteita ja mielenkiintoisia projekteja

Kimmo Hyry palasi SRV:lle pääkaupunkiseudun toimitilojen liiketoiminta-yksikköön yksikönjohtajaksi lokakuussa 2021.

Ennen lähtöään Kimmo työskenteli SRV:llä vuosina 2008–2019 työmaa- ja projektipäällikkönä. Hän toimi työmaapäällikkönä esimerkiksi Anttilan logistiikkahankkeessa, kauppakeskus Willassa ja Jorvin päivystyslisärakennuksessa sekä projektipäällikkönä kauppakeskus Karusellissa ja Niityssä, Jokirinteen oppimiskeskuksessa ja Pressin C-talossa.

Välissä olleet pari vuotta Kimmo vietti Lehdolla Etelä-Suomen toimitiloilla aluejohtajana. Veri veti kuitenkin takaisin vanhalle työnantajalle:

Lähdin SRV:ltä mutta SRV ei lähtenyt minusta. Tykkään SRV:n toimintatavoista, ja työkaverit ja työyhteisö ovat kivoja. Olen aina tykännyt olla talossa.

Kimmo innostui heti mahdollisuudesta palata SRV:lle. Hän näkee yrityksen edelläkävijänä ja rakennusalan uudistajana esimerkiksi elinkaariviisaan strategian takia. Myös SRV:n arvot kolahtavat Kimmoon – erityisesti vastuullisuus ja innostus tekemiseen.

Yli kymmenvuotisen uran yrityksessä tehnyt Kimmo kokee, että SRV pystyy tarjoamaan työntekijöille haastavia ja mielenkiintoisia hankkeita ja työnkuvia, työuran pituudesta riippumatta. Uudet mielekkäät ja motivoivat työtehtävät yksikönjohtajana keräävätkin häneltä kiitosta.

”Olen viihtynyt uudessa työroolissani, minulla on tosi hyvä esihenkilö ja mahtava työyhteisö. Kyllä ehdottomasti kannatti palata.”

Mielenkiitoisten hankkeiden ja työtehtävien lisäksi Kimmoa motivoi ihmisten parissa työskentely.

”On mielekästä pystyä omalla työpanoksellaan yhdessä muiden kanssa vaikuttamaan hankkeisiin ja SRV:n tulevaisuuteen.”

Sopiva sekoitus tuttua, turvallista ja uraauurtavia hankkeita

Matti Simula aloitti alkuvuodesta 2022 työmaapäällikkönä Kulttuurikasarmin työmaalla. Aiemmin Matti työskenteli SRV:llä vuosina 2011–2017 alkuun harjoittelijana ja lopulta projekti-insinöörinä STC Tuupakan, kauppakeskus Willan, Tampereen tornihotellin ja Uuden lastensairaalan työmailla.

Ennen paluutaan SRV:lle Matti työskenteli Firalla alkuun työmaainsinöörinä ja lopulta vastaavana työnjohtajana esimerkiksi Otaniemessä kasvuyrityskeskus A Gridin työmaalla.

Työarjessa Matille on merkityksellistä se, että töissä on mukava ja luottavainen olo. Toisaalta taas haasteet, joiden avulla pääsee kehittymään, motivoivat Mattia. Hyppääminen takaisin SRV:n kelkkaan toi hänelle kaivattua lisähaastetta ja -potkua työhön.

Mihinkään tuntemattomaan työpaikkaan Matti ei olisi lähtenyt, mutta paluu tuttuun taloon tuntui turvalliselta.

”Sain vastuulleni mielenkiintoisen ja ammatillisessa mielessä kehittävän hankkeen. Työmaaporukka ja taustajoukkue ovat mukavia ja täysammattilaisia, joten tuntui oikealta hypätä jälleen tuttuun kelkkaan.”

Matti arvostaa SRV:llä työskentelyssä sitä, että hänellä on vapaus tehdä arkiset päätökset työmaalla itsenäisesti ja työmaahan luotetaan. Toki sitä kautta tulee myös vastuu hoitaa työt kunnolla.

SRV:llä ei mennä Matin mielestä helpoimman kautta tai tehdä helppoja hankkeita, vaan halutaan aidosti kehittää kaupunkeja.

Hän kokee, että talossa on luottamusta omaan porukkaan ja tekemiseen sekä valtavasti erilaista asiantuntijuutta, minkä vuoksi uskalletaan lähteä mukaan uudenlaisiin hankkeisiin:

Tämä ei ole pelkkää sanahelinää, vaan meillä on aidosti erilaisia ja uraauurtavia hankkeita. Jokainen mukana oleva pääsee haastamaan itseään. SRV:lle hakeutuukin väkeä, joka ei vieroksu haasteita ja jotka haluavat kehittää itseään.

Matti arvostaa työnantajassaan myös sitä, että henkilöstöstä huolehditaan – esimerkiksi työterveyshuollolla ja tukemalla vapaa-ajan mahdollisuuksia liikunta- ja kulttuuriedulla.  Työmaallekin häntä vetää se, että siellä pääsee nousemaan työtuolista ylös ja ulos.

Toistaiseksi hienoimmaksi omaksi SRV-muistokseen Matti nimeää Tampereen tornihotellin valmistumisen.

”Oli hienoa olla saattamassa valmiiksi upeaa kohdetta osana projektiorganisaatiota ja saada hyvää palautetta tilaajan puolelta.”

Oletko sinä tuleva kollegamme? Kurkkaa täältä avoinna olevat työpaikat.

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit