Havainnekuva Lempäälän uimahalli-kylpylästä

Lempäälän uimahalli-kylpylä

Työmaan tiedot

Työmaan numero7991
SijaintiIdeaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä
Valmistuu2024

Kohde on Koy Lempäälän uimahallin rakennuttama Lempäälän Uimahalli-Kylpylä (lyhenne LUK). Uimahalli-Kylpylä rakennetaan Lempäälän Marjamäen alueella sijaitsevan kauppakeskus Ideaparkin kiinteistön alapuolelle louhittuun luolastoon, joka toimii tällä hetkellä väestönsuojana. 

Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, ja SRV:n osuus hankkeesta on noin 13 miljoonaa euroa. Rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua heinäkuussa 2024.

Halliin tavoitellaan 200 000–250 000 kävijää vuodessa. Sisäänkäynti sijoittuu kauppakeskuksen pohjoispäähän. Pääallas on 25 metriä pitkä ja siinä on 6 rataa. Lisäksi halliin rakennetaan monitoimiallas ja kahluuallas sekä erilliset altaat vesijuoksuun ja uimaopetukseen, pore- ja hieronta-allas, kylmäallas ja saunat. Tiloihin tulee myös vesiliukumäki. Lipunmyynnin yhteyteen valmistuu kahvila ja aulatilat.

Hankkeen tavoitteena on moderni, terveellinen ja turvallinen uimahalli-kylpylä, jossa on huomioitu toiminta ja sen kehittyminen sekä käyttöikä- ja turvallisuusvaatimukset rakenne-, materiaali- ja järjestelmävalintoja tehtäessä. 

Valmistuttuaan uimahalli liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta. Lemenessä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla.

Lisätietoja kohteesta:

Työskentelyajat

Toimiston aukioloajat arkisin 7.00-15.30

Hankkeen yhteyshenkilö

SRV elämäsi rakentaja

Risto Andersson

Projektipäällikkö

SRV elämäsi rakentaja

Teemu Salminen

Työmaapäällikkö