Ruutanan koulun havainnekuva ulkoa

Ruutanan koulukeskus

Työmaan tiedot

Työmaan numero7989
SijaintiSaappaanpohjantie 1, 36110 Kangasala
Valmistuu2025

Ruutanan koulukeskuksen uudis- ja korjausrakennushanke koostuu tontilla sijaitsevien rakennusten korjauksista ja uudisrakennuksen rakentamisesta olemassa olevien rakennusten yhteyteen. Uudisrakennuksen rakennustyöt aloitettiin maaliskuussa 2023. Uudisrakennuksen laajuus on noin 5300 bruttoneliömetriä.

Lisäksi alkuvuoden 2025 aikana saneerataan tontilla sijaitseva vuonna 1925 valmistunut puukoulu. Samalla tontilla sijaitseva kivikoulu puretaan kesällä 2024. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan kesän 2025 aikana. Koulukeskukseen tulee tilat 0.–6. luokkien noin 390 lapselle.

Kangasalan kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030. Ruutanan koulukeskushankkeessa rakentamisvaiheen vähähiilisyystavoitteena on rakentaa mahdollisimman muuntojoustava ja pitkäikäinen rakennus. Uudisrakennus on energiatehokkuudeltaan A-luokkaa. Myös materiaalivalinnoissa huomioidaan vähähiiliset materiaaliratkaisut. Rakennuksen julkisivu on pääosin paikalla muurattua tiiltä.

Työskentelyajat

Ruutanan koulukeskuksen päivittäinen työskentelyaika on 7-15.30

Liikkuminen työmaan ympäristössä

Ruutanan koulukeskuksen työmaata ympäröivät kolme toiminnassa olevaa koulurakennusta. 

Kulku työmaalle tapahtuu eri reittiä kuin kulku koululle. Alla olevaan ilmakuvakarttaan on eroteltu koululaisreitit ja työmaareitit.

Ruutanan karttatiedote

Yhteyshenkilöt

SRV elämäsi rakentaja

Pasi Viljanen

Työmaapäällikkö

SRV elämäsi rakentaja

Risto Andersson

Projektipäällikkö