Vantaan pääpoliisiasema havainnekuva hankkeen työmaasivuilla

Vantaan pääpoliisiasema

Työmaan tiedot

Työmaan numero2919
SijaintiJokiniemenkuja 2, 01370 Vantaa
ValmistuuPoliisivankila 2023 ja pääpoliisiasema2024

Mitä täällä rakennetaan?

SRV rakentaa Senaatti-kiinteistöille Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen käyttöön Vantaan Jokiniemeen uuden pääpoliisiaseman ja poliisivankilan. Valmistuessaan Vantaan pääpoliisiasema on ensimmäinen uuden poliisitalokonseptin mukaisesti modulaarisesti suunniteltu uusi iso pääpoliisiasema ja siten maan modernein poliisin toimitila tässä kokoluokassa.

Tavoitteena on rakentaa terveelliset ja turvalliset tilat, jotka tukevat kaikkea poliisin toimintaa ja tilojen käyttäjien hyvinvointia sekä vastaavat paremmin poliisitoiminnan tulevaisuuden tarpeisiin. Uuteen poliisitaloon keskitetään valtaosa Vantaalla sijaitsevista poliisin palveluista, kuten lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, löytötavarat, poliisivankila ja poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset.

Hanke valmistuu kahdessa vaiheessa: poliisivankila valmistuu alustavan aikataulun mukaan loppuvuodesta 2023 ja pääpoliisiasema elokuussa 2024. Pääpoliisiasema otetaan kalustamis- ja varusteluvaiheen jälkeen käyttöön tavoiteaikataulun mukaan loppuvuodesta 2024. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 19 800 bruttoneliötä.

Hanke toteutetaan Senaatin kärkihankeallianssimallilla.

Rakennuttaja: Senaatti-kiinteistöt
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

Huomioitavaa

Liikennejärjestelyt ja työmaan aitaus vaikuttavat alueen kulkureitteihin. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita.

Työmaajärjestelyt suoritetaan erityistä turvallisuutta noudattaen ja rakentamisesta aiheutuvia haittoja minimoiden. Pahoittelemme työmaasta koituvaa häiriötä.

Työskentelyajat työmaalla meluavien töiden osalta: arkisin klo 7.00–18.00

Yhteystiedot

SRV elämäsi rakentaja

Timo Palkonen

Projektijohtaja

SRV elämäsi rakentaja

Kauko Jylhä

Työmaapäällikkö

SRV elämäsi rakentaja

Satu Heinimäki

Teknisen toimiston päällikkö