Tiedekulma

Tiedekulma

Helsingin yliopiston hallintorakennuksen, Tiedekulman, peruskorjaus ja uudistaminen oli mittava hanke, joka toteutettiin Helsingin Yliopiston, JKMM Arkkitehtien ja SRV:n allianssiprojektina. Uudistus käynnistyi vuoden 2016 alussa ja valmistui syyskuussa 2017.

”Peruskorjauksessa rakennuksen tilat muutettiin nykyaikaisiksi, monikäyttöisiksi toimisto‐ ja työtiloiksi sekä katu‐ ja K1‐tasoiltaan matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi kaupunkilaisille ja yliopistolaisille. Samalla kellareiden liikuntatiloja laajennettiin”, projektipäällikkö Pekka Kähkönen SRV:ltä kertoo.

Peruskorjauksen yhteydessä pääsisäänkäynti sijoitettiin uudelleen Porthanian aukiota vastapäätä, julkisivua avattiin katutasolta ja ikkuna-aukotuksia muutettiin. Sisäpiha katettiin ja siitä muotoutui Tiedekulman ja koko rakennuksen keskeinen ”Stage”, joka yhdistää tilat ja toiminnot.

”Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Helsingin yliopiston kanssa reilussa parissa kymmenessä hankkeessa. Tiedekulma on kuitenkin vasta toinen allianssimallilla tehty projekti”, allianssin johtoryhmään kuulunut tuotantojohtaja Antti Raunemaa SRV:ltä kertoo.

Tutustu tarkemmin Tiedekulmaan

Antti Raunemaa

Antti Raunemaa

Yksikönjohtaja

antti.raunemaa@srv.fi040 564 4105
Pekka Kähkönen

Pekka Kähkönen

Projektipäällikkö

pekka.kahkonen@srv.fi040 763 0968