Helsingin yliopiston tiedekulma auringonpaisteessa Yliopistonkadun suunnasta

Tiedekulma

Kohteen tiedot

Valmistuminen2017
SijaintiHelsinki

Peruskorjasimme Helsingin yliopiston Tiedekulman Helsingin Yliopiston, JKMM Arkkitehtien ja SRV:n allianssiprojektina. Tiedekulma on tärkeä kohtaamispaikka ja kaikille avoin olohuone. Loimme rakennushankkeessa ensiluokkaiset puitteet tiedekulmassa järjestettävälle toiminnalle ja tapahtumille.

Valmistuminen 2017Onnistuminen allianssimallillaTärkeä kohtaamispaikka kaupunkilaisille ja yliopistolaisille

Helsingin yliopiston hallintorakennuksen, Tiedekulman, peruskorjaus ja uudistaminen oli mittava rakennushanke, joka toteutettiin Helsingin Yliopiston, JKMM Arkkitehtien ja SRV:n allianssiprojektina. Uudistus käynnistyi vuoden 2016 alussa ja rakennushanke valmistui syyskuussa 2017.

Nykyaikaisemmat puitteet 

”Peruskorjauksessa rakennuksen tilat muutettiin nykyaikaisiksi, monikäyttöisiksi toimisto‐ ja työtiloiksi sekä katu‐ ja K1‐tasoiltaan matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi kaupunkilaisille ja yliopistolaisille. Samalla kellareiden liikuntatiloja laajennettiin”, projektipäällikkö Pekka Kähkönen SRV:ltä kertoo.

Peruskorjauksen yhteydessä pääsisäänkäynti sijoitettiin uudelleen Porthanian aukiota vastapäätä, julkisivua avattiin katutasolta ja ikkuna-aukotuksia muutettiin. Sisäpiha katettiin ja siitä muotoutui Tiedekulman ja koko rakennuksen keskeinen ”Stage”, joka yhdistää tilat ja toiminnot.

Yhteistyö kantaa hedelmää

”Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Helsingin yliopiston kanssa reilussa parissa kymmenessä hankkeessa. Tiedekulma on kuitenkin vasta toinen allianssimallilla tehty projekti”, allianssin johtoryhmään kuulunut tuotantojohtaja Antti Raunemaa SRV:ltä kertoo.

Tutustu tarkemmin Tiedekulmaan