Siltasairaala

Siltasairaala

  • Keskiössä energiatehokkuus,
    hyvä sisäilma ja luonnonvalo

  • Tekla Global BIM Awards 2020
    voittaja (Julkiset hankkeet)

  • Hankkeen kokonaislaajuus
    71 500 bruttoneliömetriä

Meilahden Siltasairaala tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vaativan monialaisen ja ammatillisen potilashoidon toteuttamiselle.

Meilahden Siltasairaala korvaa Töölön sairaalan toiminnot sekä osan Syöpätautien klinikasta ja liittää uuden sairaalarakennuksen viereisiin rakennuksiin muodostaen yhtenäisen toiminnallisen kokonaisuuden. Siltasairaalassa tulee toimimaan päivystys, leikkausosasto, teho-osastot, poliklinikat, päiväsairaala ja vuodeosastot, opetus- ja luentotiloja sekä ravintola, kahvila ja liiketiloja.

Meilahden Siltasairaala on 8+1 kerroksinen, laajuudeltaan 71 500 bruttoneliömetriä. Sairaalassa on 40 metrin pituinen yhdyssilta, joka liittää uuden sairaalarakennuksen viereisiin rakennuksiin muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden.

Energiatehokkuus, hyvä sisäilmanlaatu ja luonnonvalon monipuolinen hyödyntäminen olivat hankkeen keskiössä. Rakennuksessa on runsaasti lasipintaa, sillä ikkunoita on yli 5000 kappaletta. Kaksoisjulkisivun runkona ovat termorankaelementit, jotka on verhoiltu alumiinikoteloilla ja kirkkailla, silkkipainokuvioiduilla laseilla.

Siltasairaala on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin suurin rakennushanke ja yksi Suomen vaativimpia ja laajimpia sairaalarakentamisen kohteita. Uuteen sairaalaan on toteutettu runsaasti teknisesti vaativaa, niin sanottua ”kuumaa sairaalaa.” Osa tiloista on täysin ainutlaatuisia leikkaussaleja, jotka mahdollistavat monipuolisen hoidon ja kuvantamisen leikkauksen aikana.

Siltasairaala-hanke voitti kansainvälisessä Tekla Global BIM Awards 2020 -kilpailussa Julkiset hankkeet -kategoriassa. Kilpailu on tarkoitettu projekteille, jotka hyödyntävät tietomalleja innovatiivisella tavalla.

Rakennustyöt alkoivat tammikuussa 2018, hanke valmistui 6/2022 ja sairaala käyttöönotetaan vuoden 2023 alussa.

Tutustu muihin referensseihin