Kulttuurikasarmi

Kulttuurikasarmi

  • Historiallinen ja rakennustaiteellinen hanke

  • Monipuolinen kulttuurin keidas

  • Valmistuminen 2023

Kunnostamme kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kiinteistön yhdessä päärakennuttaja Föreningen Konstsamfundetin kanssa. Kaupunkikuvaa elävöittävä Kulttuurikasarmi luo monipuolisia mahdollisuuksia aivan Helsingin keskustan ytimeen.

Rakennuksen historia on pitkä. 1830-luvulla valmistunut rakennus on ainoa säilynyt osa vuonna 1918 kansalaissodassa palaneesta kasarmikokonaisuudesta. Peruskorjaamme entisen linja-autoaseman tiloja ja laajennamme rakennusta maan alle Lasipalatsin alapuolelle. Rakennuksessa tulee olemaan yksi maanalainen kerros, kaksi maanpäällistä kerrosta ja ullakko. Vaalimme peruskorjauksen toteutuksessa rakennuksen historiallista ja rakennustaiteellista arvokkuutta ja kokonaisalaltaan toteutus on 4 400 neliötä ja 28 000 kuutiota.

Havainnekuva Kulttuurikasarmista ympäristöineen

Elinkaariviisaasti rakennettava Kulttuurikasarmi hyödyntää erinomaisesti rakennuksen ympärillä olevaa tilaa. Kohteesta tulee kulttuurin keskittymä, joka tarjoaa vierailijoilleen lukuisia erilaisia elämyksiä. Elokuvateatterikokonaisuuden, ravintoloiden, paviljongin, tapahtumatilan ja laululavan käsittävä Kulttuurikasarmi valmistuu syksyllä 2023.

Kaupunkilaisten hyödyksi ja nautinnoksi valmistuva kohde yhdistää hienosti ja ennakkoluulottomasti osaamistamme peruskorjauksesta ja kaupunkikeskustojen kehittämisestä. Peruskorjauksen lisäksi kunnostamme ja ennallistamme rakennuksen julkisivut.