Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2

  • Allianssihankemuoto
    onnistumisen takana

  • Vuoden työmaa 2021

  • Koko hankkeen laajuus
    75 000 m²

Terminaali 2:n laajennus ja peruskorjaus vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa merkittävänä Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen solmukohtana. Samalla se on matkustajille mutkaton käyttää.

Toteutimme allianssimallilla Helsinki-Vantaalle muutoshankkeen, joka mahdollistaa entistä sujuvamman asiakaspalvelun ja globaalin liikenteen kulun. Terminaali 2:n edustalle valmistunut laajennusosa on uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue. Terminaalista löytyvät uusi lähtöselvitys, turvatarkastus, matkatavaroiden luovutus ja matkustajien vastaanottoalue. Samalla laajennukseen kuuluu myös eri liikennemuodot yhdistävä matkakeskus.

Kuva: Marc Goodwin

Uudisrakennuksen ja remontoitavan alan laajuus oli kokonaisuudeltaan 75 000 neliömetriä, josta laajennus kattoi 40 000 neliömetriä. Terminaali 2:n työmaan rakentamisessa huomioitiin ympäristöystävällisyys ja siihen panostettiin erityisen paljon. Hankkeessa yhteen kietoutuivat sujuva ja mutkaton asiakaskokemus, sekä ympäristöarvojen toteutuminen.

Työmaan keskeiset vahvuudet olivat onnistuminen vaativassa hankkeessa ja kaikissa allianssille asetetuissa tavoitteissa myös allianssin sisäisessä yhteistyössä. Innostava ja onnistunut matka suunnittelusta valmiiseen lopputulokseen oli oppimisprosessi, joka tuotti merkityksellisiä lopputuloksia.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Onnistunut hanke poiki SRV:lle Rakennuslehden Vuoden työmaa 2021 -palkinnon – eikä suotta. Lean-mallia hyödyntänyt hanke mahdollistaa lentokentällä vieraileville sujuvan lähdön matkalleen ja oli antoisa myös hankkeeseen osallistuneille toimijoille. Terminaali 2 avautui asiakkaille 1.12.2021.

Tutustu muihin referensseihin